کسب افتخاری دیگر برای دانشگاه معین استان توسط عضو هیات علمی این دانشگاه
کسب افتخاری دیگر برای دانشگاه معین استان توسط عضو هیات علمی این دانشگاه

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید باهنر کرمان، جلسه رونمایی از کتاب "محقق التاریخ" با تصحیح و تعلیق استاد دکتر شمس الدین نجمی در تالار اندیشه دانشکده ادبیات و علوم انسانی برگزار شد.
دکتر حامد حسینخانی عضو هیأت علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی ضمن خیرمقدم خدمت اساتید، همکاران و دانشجویان حاضر در جلسه، گفت: در این نشست یکی از اثار مربوط به حوزه تاریخ و ادبیات که توسط استاد گرانقدر دکتر شمس الدین نجمی نگارش یافته است، رونمایی خواهد شد. وی ادامه داد: این کتاب برگرفته از کتاب محقق التاریخ یکی از منابع تاریخی ارزشمندی است که درباره تاریخ کرمان پیش از اسلام، در دوره ناصرالدین شاه قاجار نگارش یافته است.
دکتر روستا عضو هیأت علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی از اهمیت تاریخ نگاری در کرمان و تاریخ نگارانی همچون دکتر شمس الدین نجمی؛ استاد فرهیخته و بزرگ دانشگاه شهید باهنر گفت و افزود: از ویژگی کتاب محقق التاریخ این است که به بُعد تاریخ نگاری محلی و تاریخ نگاری دودمانی میپردازد. این کتاب از نظر شیوه نگارش نثر روان و ساده دارد و توسط منجم زردتشتی کرمانی نگارش یافته و تک نسخه آن که در موزه سنپترزبورگ نگهداری میشود.
دکتر صرفی رئیس پژوهشکده فرهنگ ایران و اسلام و عضو هیأت علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی گفت: دکتر نجمی با آمدنش به کرمان آنچه را که آموخته بود به دانشگاه کرمان آورد و دانشگاه خانه اول و آخر استاد بود و تجلیل از این بزرگان در واقع تجلیل از دانش میباشد. عضو هیأت علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی افزود: یکی از ویژگیهای استاد، درک خاص و تحلیلهای واقعهای از تاریخ و تجسم تاریخ به ویژه تاریخ کرمان است که تمامی تاریخدانان را شیفته خود کرده است. رئیس پژوهشکده فرهنگ ایران و اسلام خاطرنشان کرد: در بحث تاریخی این کتاب تمام وقایعی که مطرح شده جنبه آرمانی دارد و گوهرهایی را از دل تاریخ بیرون کشیده و در راستای احیاء و آگاهی نسل جدید عرضه میکند.
دکتر شمس الدین نجمی استاد تصحیح و تعلیق کتاب محقق التاریخ ضمن تشکر از برگزار کنندگان این جلسه از زنده یاد مهندس علیرضا افضلیپور و همسرشان بانو فاخره صبا که بنیانگذاران دانشگاه شهید باهنر کرمان بودند، یاد کرد و گفت: اگر این بزرگان این کار بزرگ را نکرده بود کرمان تا پنجاه سال دیگر نیز صاحب دانشگاه نمیشد. وی به بیان خاطراتی از رابطه عاطفی بین مهندس افضلیپور و بانو فاخره صبا و اینکه چگونه به فکر احداث دانشگاه در کرمان افتادند پرداخت. وی در خصوص کتاب محقق التاریخ خاطر نشان کرد: از خیلی سالها قبل که روی تاریخ کرمان کار میکردم دکتر باستانی پاریزی که خود از بزرگان و تاریخ نگاران کرمان است کتاب محقق التاریخ را که در موزه سنپترزبورگ روسیه نگهداری میشد، به من معرفی کرد که با تلاشها و پیگیری های زیاد توانستم یک میکرو فیلم از آن تهیه کنم سه سال روی کتاب محقق التاریخ که تاریخ کرمان را در دوره ساسانیان از ابتدا تا پایان را نقل کرده به عشق مردم کرمان و دانشگاهیان دانشگاه شهید باهنر به تصحیح و تعلیق آن پرداختم.
1

نظر دهید