کرسی علمیترویجی با عنوان واکاوی ادراک و معانی ذهنی ایرانیان در رابطه با شهید سلیمانی، مطالعه موردی زائران مرقد ایشان
کرسی علمیترویجی با عنوان واکاوی ادراک و معانی ذهنی ایرانیان در رابطه با شهید سلیمانی، مطالعه موردی زائران مرقد ایشان

به گزارش روابطعمومی دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرسی علمیترویجی با موضوع" واکاوی ادراک و معانی ذهنی ایرانیان دررابطهبا شهید سلیمانی، مطالعه موردی زائران مرقد ایشان "روز سهشنبه ۴ دیماه ۱۴۰۳ به ریاست دکتر حسین غضنفرپور رئیس دانشکده ادبیات و علومانسانی و با ارائه دکتر محمد امینیزاده عضو هیئتعلمی دانشکده حقوق و الهیات دانشگاه برگزار شد.
دکتر محمد امینیزاده عضو هیئتعلمی دانشکده حقوق و الهیات دانشگاه گفت: جایگاه سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در نظر ایرانیان فراتر از یک فرمانده نظامی معمول بوده است.
وی افزود: مطالعات و پیمایشهای نظرسنجیِ یک دههی اخیر در جمهوری اسلامی ایران از سوی مراکز تحقیقاتی داخلی و خارج از کشور بر این امر صحّه گذاشتند و همواره از جایگاه ویژه و برتر ایشان در نزد جامعه ایرانی یاد کردهاند. نمود شهودی این موضوع را در واکنش جامعه ایرانی به شهادت ایشان و تشییع بسیار گسترده شهید در کلان شهرهای کشور میتوان مشاهده نمود.
عضو هیئتعلمی دانشکده حقوق و الهیات خاطرنشان کرد: البته این روند صعودی حدود یک دهه پیش از شهادت ایشان سرعت یافت و پس از تحولات گسترده در سطح ملی و منطقهای نظیر جنگ سی و سه روزه، اعلام موجودیت داعش و حوادثی نظیر سیل خوزستان، ابعاد رسانهای متفاوت یافت. به هر حال میتوان این فرض را پذیرفت که سردار شهید حاج قاسم سلیمانی نقش برجسته و هویت بخشی در ادراک ایرانیان داشت.
ارائه دهنده کرسی علمی یادآور شد: پس از شهادت ایشان و با توجه به وصیت شهید، گلزار شهدای کرمان بعنوان مدفن معرفی شد و پس از تشییع در شهرهای عراق و ایران و نهایتاً در کرمان، پیکر شهید به این مکان انتقال یافت. تنوع جمعیت ورودی به کرمان از روزهای پیش از تشییع، بصورت محسوسی قابل ادراک بود. این موضوع با مراسم تدفین به پایان نرسید و در ادامه وضعیت به گونهای پیش رفت که شدت و میزان حضور جمعیت بنا به شرایط زمانی فراز و فرود داشت.
وی اظهار داشت: این تنوع از جهات مختلفی نظیر تنوع در ابعاد جمعیت شناختی مانند سن، جنس، سطح درآمد و سطح تحصیلات، تنوع جغرافیای محل سکونت، تنوع طبقه اجتماعی، تنوع قومیتی، تنوع سبک زندگی و ... به چشم میخورد. وجود این گسترهی متنوع از ایرانیان که برای زیارت مزار ایشان به گلزار شهدای کرمان مراجعت میکردند، ظرفیت پژوهش و مطالعه میدانی گستردهای را پدید آورد و در این روند برخی موسسات و مراکز علمی و فرهنگی در این رابطه فعالیتهایی انجام دادند.
وی در ادامه به بررسی ابعاد ادراک و معانی ذهنی ایرانیان در رابطه با شهید حاج قاسم سلیمانی و طیف متنوعی از ایرانیان حاضر در مرقد ایشان پرداخت.
سپس دکتر یحیی کمالی عضو هیئتعلمی دانشکده حقوق و الهیات و دکتر عبدالحسین دانشوری رئیس بخش علوم اجتماعی دانشکده ادبیات و علوم انسانی بهعنوان ناقدان این نشست، کرسی علمیترویجی" واکاوی ادراک و معانی ذهنی ایرانیان در رابطه با شهید سلیمانی، مطالعه موردی زائران مرقد ایشان "را مورد نقد و بررسی قرار دادند.

نظر دهید