برگزاری مراسم یادبود دکتر کاظم سعیدی در دانشگاه شهید باهنر کرمان
برگزاری مراسم یادبود دکتر کاظم سعیدی در دانشگاه شهید باهنر کرمان

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید باهنر کرمان، مراسم یادبود استاد فقید، روانشاد دکتر کاظم سعیدی از مفاخر رشته شیمی صبح روز سه شنبه 24 بهمن ماه 1402 با حضور اعضاء خانواده ایشان در محل آمفی تئاتر دانشکده علوم دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد.
در ابتدای این مراسم دکتر سید جمیل الدین فاطمی، رئیس بخش شیمی دانشگاه ضمن عرض تسلیت به جامعه دانشگاهی و خانواده دکتر سعیدی، خاطراتی از ایشان را بیان نمود.
در ادامه مراسم دکتر مریم کلانتریپور سوابق تحصیلی و علمی شادروان دکتر سعیدی را برای حاضرین تشریح کرد و دکتر محمدرضا اسلامی نیز با قرائت دلنوشته، به برخی از ویژگیهای اخلاقی این استاد فقید اشاره نمود.
دکتر حسین اکبریفرد رئیس دانشگاه که به اتفاق جمعی از اعضای هیات رئیسه در این مراسم حضور داشتند نیز ضمن عرض تسلیت به همسر و فرزندان روانشاد دکتر کاظم سعیدی و اعضای بخش شیمی دانشگاه، با اشاره به خصوصیات و روحیه خیرخواهانه وی در زمان تصدی در حوزههای مختلف ازجمله مدیریت کتابخانه مرکزی دانشگاه ابراز داشت؛ دکتر سعیدی با توجه به جایگاه رفیع علمیشان نه تنها به این دانشگاه، بلکه به استان کرمان و تمام کشور تعلق داشتند. با مرور زندگینامه و بررسی ابعاد شخصیت این شخصیت فرزانه، شباهتهای زیادی بین دکتر سعیدی و بنیانگذار دانشگاه روانشاد مهندس علیرضا افضلیپور دیده میشود. چشمپوشی از امکان تدریس در دانشگاههای برتر خارج از کشور و بازگشت به ایران برای خدمت به هممیهنان و همچنین اهدای عمارت پدری برای حمایت از آموزش عالی و انجام خدمات خیرخواهانه دیگر، بخشی از این شباهتها است. دکتر اکبری ضمن گرامیداشت یاد دکتر محمدعلی میرزایی، نخستین رئیس دانشگاه که به اتفاق دکتر سید حبیب فیروزآبادی و دیگران در بدو تاسیس و آغاز فعالیت دانشگاه در شناسایی و جذب اساتید نخبه تلاش نمودند، ابراز امیدواری کرد تا زندگینامه نخبگان و اساتید برجسته دانشگاه که راه پرفراز و نشیبی را در مسیر دست یابی به موفقیت طی کردهاند تدوین و به عنوان چراغ راهی در دسترس دانشجویان و نسلهای بعدی قرار گیرد.
دکتر حسن شیبانی، عضو هیات علمی بخش شیمی به عنوان نخستین دانشجوی مقطع دکتری، دکتر حبیب فیروزآبادی، نخستین رئیس دانشکده علوم دانشگاه، دکتر ایران شیخ شعاعی و دکتر مریم دهستانی نیز هرکدام مطالبی در مورد ویژگیهای معلمی، اخلاقی و علمی این استاد فقید بیان نمودند.
لازم به توضیح است؛ پروفسور کاظم سعیدی پنجم فروردین ماه 1324 در یکی از خانواده های نامدار و پرافتخار سیرجان دیده به جهان گشود. وی دوره ابتدایی را در زادگاهش به پایان رساند و سپس وارد دوره اول متوسطه در مدرسه ابن سینا این شهر شد. بعد از پایان تحصیلات دوره اول متوسطه درسال 1339با شوق و شور برای ادامه تحصیل در دوره دوم متوسطه راهی تهران شد و مدرسه دارالفنون تهران را انتخاب کرد تا بتواند از محضر بهترین دبیران آن زمان کسب علم و دانش کند و توانست با تلاش شبانه روزی در سال 1342 از این مدرسه فارغ التحصیل شود.
ایشان به رشته شیمی علاقمند بود و به همین جهت دانشگاه ملی ایران( شهید بهشتی) را جهت ادامه تحصیل برگزید و در سال 1348 موفق به اخذ مدرک کارشناسی در رشته شیمی از این دانشگاه شد. سپس جهت گذراندن دوره سربازی وارد ارتش شده و پس از اتمام این دوره برای ادامه تحصیل به آمریکا رفت. مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته شیمی آلی در سال 1975 میلادی از دانشگاه Eastern New Mexico university و مدرک دکتری خود را نیز در همین رشته در سال 1980 میلادی از دانشگاه North Texas State University واقع در شهر دنتون (Denton) با درجه عالی دریافت نمود. رزومه قوی و توانایی علمی بسیار خوب دکتر سعیدی سبب شد این دانشگاه با درخواست پسا دکتری وی موافقت کند و این دوره را نیز در سال 1982 میلادی با موفقیت به اتمام رساند. این استاد برجسته علی رغم فراهم بودن شرایط تحقیق و تدریس درهمان دانشگاهها، به دلیل عشق و علاقه به وطن خود، راهی ایران شد تا بتواند با نشر آنچه که آموخته است در شکوفایی استعداد جوانان این مرز و بوم ادای دین نماید.
دکتر سعیدی فروردین سال 1365 به عنوان عضو هیات علمی در دانشگاه شهید باهنر کرمان استخدام شد و به سرعت مراحل ارتقاء را طی کرد و به مرتبه استادی نایل شد. وی سالها به تدریس و تحقیق در زمینه شیمی آلی پرداخت. دانشجویان دکتری و کارشناسی ارشد زیادی از کلاسهای درس ایشان به مدارج عالی رسیدند. به نحوی که بعضی از آنها اکنون با مرتبه استادی، دانشیاری و استادیار در دانشگاههای مختلف به عنوان عضو هیات علمی مشغول به تدریس شده و یا از مدیران صنایع مختلف در کشور هستند.
وی در سه دوره عضو انجمن شیمی آلی در ایران بوده و از این جهت موجب سرفرازی و ارتقای جایگاه علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان شده است. یکی از جلوههای سخاوتمندی و نیکاندیشی این استاد فرزانه، اهدای عمارت پدری به دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان جهت بهرهبرداری به عنوان دانشکده هنر و معماری در سال 1395میباشد.
روانشاد دکتر کاظم سعیدی علاوه بر تدریس و تحقیق از خود آثار ارزشمندی شامل دهها مقاله علمی منتشر شده در مجلات معتبر جهانی، به همراه چندین جلد کتاب از خود به یادگار گذاشتهاند که مورد توجه دانشجویان، استادان و پویندگان علم و دانش قرار گرفتهاند.
برخی آثار و کتابهای روانشاد دکتر کاظم سعیدی به شرح ذیل میباشد.
- کتاب نگرشی نو بر شیمیآلی
- - کتاب تستهای نوین در شیمیآلی
- - ترجمه کتاب شیمی آلی آزمایشگاهی (تئوری و آزمایش) نوشته چارلز،اف و ویل کاکس، جیآر
- - ترجمه کتاب شیمی آب استخر نوشته رالف جانسون
- 1

نظر دهید