گزارش آیین اختتامیه نهمین جشنواره ملی حرکت در تالار خواجه نصیرالدین طوسی

  • تاریخ انتشار : // - 11:26
  • تعداد بازدید : 73
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه

گزارش آیین اختتامیه نهمین جشنواره ملی حرکت در تالار خواجه نصیرالدین طوسی

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، آیین اختتامیه مهمترین رویداد علمی دانشجویی کشور ، یعنی نهمین جشنواره ملی حرکت 5 مهر ماه، به میزبانی دانشگاه شهید باهنر کرمان، در محل سالن خواجه نصیر الدین طوسی، با حضور دکتر هاشمی؛ معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر طاهر؛ رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان، مدیران و مسئولان برگزاری جشنواره، مدیران استانی و دانشجویان و شرکت کنندگان در جشنواره، برگزار شد.

 

 

 

قرائت کلام الله مجید زینت بخش آغازین جلسه بود.

 

 

نمایندگان دانشگاه های سراسر کشور با اجرای سرود ملی ایران یاد و خاطره شهیدان را زنده نگه داشتند و هفته دفاع مقدس را به همگان تبریک گفتند. سپس دکتر طاهر؛ رئیس دانشگاه، با زنده کردن یاد و خاطره مهندس افضلی پور و بانو فاخره صبا از همت ایشان برای تاسیس چنین دانشگاهی تقدیر کرد و ضمن خیر مقدم به مسئولان و مدیران کشوری به ویژه دکتر هاشمی و همراهانشان، گفت: امروز دانشگاه باهنر بر خود می بالد که افتخار میزبانی بزرگترین رویداد علمی دانشجویی را دارد. وی افزود: دانشگاه شهید باهنر کرمان، دارای بیش از 14 هزار دانشجو ست که از این تعداد بیش از 1000  دانشجوی  دکتری تخصصی و بیش از 3500 دانشجوی  کارشناسی ارشد هستند. در دوره ارشد و دکتری بیش از 200 رشته و گرایش، بیش از 650 عضو هیات علمی و 65 انجمن علمی و دانشجویی داریم، در سال 94، 670 برنامه فرهنگی اجرا شده داشتیم.در سه سال اخیر توسط اعضای هیات علمی دانشگاه بیش از 4200 مقاله علمی-پژوهشی در مجلات علمی - پژوهشی ISI و منتشر شده و بیش از 1300 مقاله علمی-پژوهشی ISC  انجام شده است.

 

 

 

دکتر طاهر اظهار داشت: تردیدی نیست که میان نیروهای فعال دانشجویی، فعالیت عزیزانی که درعرصه انجمن های علمی، فعالیت دارند دارای بیشترین هماهنگی و تناسب با هویت و هدف گزاری آموزش عالی است. رئیس دانشگاه متذکر شد: دانشجویان فعال در انجمنهای علمی، مناسبترین و نابترین استعدادها، خلاقترین نیروها و ارزشمندترین سرمایه های دانشگاه هستند و یقینا هرچه در جهت تقویت  و توسعه انجمن های علمی بکوشیم و هرآنچه که در مسیر ایجاد انگیزه و امید این عزیزان آینده ساز کشور تلاش کنیم شایسته است، لذا حمایت ویژه از انجمن های علمی و معرفی روز افزون دستاوردهای عزیزان را وظیفه ای مهم و ضرورتی همیشگی می دانیم. وی همچنین گفت: اگر ما بدنبال تبدیل علم و دانش و اندیشه به محصول و  دستاورد هستیم، اگر می خواهیم از فرزندانمان  نسلی کار آفرین، خلاق و توانمند بسازیم توجه جدی به انجمن های علمی دانشگاه ها و ایجاد زمینه مناسب برای بروز و ظهور فعالیت آنها  شاهراه رسیدن به آن اهداف است و طراحی و برپایی چنین جشنواره هایی  با همین رویکرد حمایتی و ایجاد فضای شوق، شور و نشاط و شکل گیری رقابتهای سالم علمی و پژوهشی رقم خورده است. رئیس داشگاه افزود: امروز افتخار می کنیم که نهمین جشنواره ملی حرکت با استقبال گسترده دانشجویان و انجمن های علمی سراسر کشور و توجه ویژه فن بازار و حضور شرکت های  دانش بنیان به عنوان یکی از پایه های مهم اقتصاد مقاومتی  کار خود را به انجام رسانده است. اما پایان این جشنواره به معنای آغازی دیگر است، آغازی که سیاست گذاری، برنامه ریزی و حرکت ما را برای تعالی و ارتقاء انجمن های علمی و در نهایت دانش، پژوهش و فناوری بیش از پیش  شتاب می بخشد. دکتر طاهر ضمن تقدیر ویژه از کادر دانشجویی بیان کرد: ما به کار شما و اندیشه شما ایمان و اعتقاد داریم و بر همین اساس تمام توان خود را به کار گرفتیم که حق میزبانی را به شایستگی به جای آوریم، اما از نقص ها و محدودیت ها و مشکلات نیز آگاهیم. امید است که بر ما ببخشایید. وی افزود: از صمیم دل از تلاش شما فرزندان این مرز و بوم سپاسگزارم که به این جشنواره شکوه و رونق و هدف بخشیدید، این جشنواره از آن شماست  و با همت و تلاش خودتان برپا شد، بی دریغ  از کادر انجمن های علمی دانشجویان دانشگاه شهید باهنر کرمان که بی هیچ چشم داشتی شبانه روز برای برگزاری این جشنواره تلاش کردند سپاسگزارم و همچنین از همکاران ارجمندم در حوزه فرهنگی به ویژه جناب آقای دکتر بصیری؛ دبیر جشنوره و جناب آقای یوسف زاده؛ مدیر کل فرهنگی دانشگاه و دیگر همکاران دانشگاهی در واحد های مختلف دانشگاه نیز صمیمانه سپاسگزارم که با همت بلند و تلاش و تدبیر این مهم را به انجام رساندند و تقدیر و سپاس ویژه از مقام عالی وزارت جناب آقای دکتر فرهادی و معاون محترم فرهنگی و اجتماعی ایشان جناب آقای دکتر هاشمی که حرکتی بزرگ را در کرمان پدید آوردند و از مسئولان و مدیران استانی که نهایت همکاری و همراهی را با دانشگاه داشتند، تشکر فراوان دارم و در پایان از درگاه خداوند متعال سلامتی ، سعادت و پیروزی همواره شما را خواستارم.

 

 

 

 

 

دکتر محمد صادق بصیری؛ معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید باهنر و دبیر نهمین جشوار ملی حرکت، نیز ضمن  تشکر  و قدر دانی از همه دانشجویانی که شبانه روز برای برپایی جشواره تلاش کردند، از دانشگاه علوم پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه فرهنگیان و همه کسانی که با ستاد برگزاری این جشنواره همکاری داشته اند و همچنین همکارانی که بی وقفه در مسیر برپایی این رویداد مهم گام برداشتند، رضایت خود را از برگزاری جشنواره اعلام کرد و با بیان شعار نهمین جشنوار ملی حرکت: " اقتصاد مقاومتی زمینه ساز شرکت های دانش بنیان" متذکر شد: نهمین جشنواره حرکت با حضور 700 غرفه دانشجویی و حدود 70 غرفه فن بازار، کار خود را با آغاز سال تحصیلی، آغاز کرد و فضای پویایی و نشاط را در ابتدای سال تحصیلی رقم زد. 

 

در ادامه: اجرای سرود محلی کرمان توسط گروه موسیقی مهر وطن، از قسمت های دیگر برگزاری مراسم بود.

 

 

 

 

 در این مراسم دکتر هاشمی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، با بیان اینکه هنر فاخر، زیبا و هدفمند آن چیزی است که در جامعه ما شور و نشاط و هیجان مثبت ایجاد می‌کند، اظهار داشت: حقیقتاً کار همکاران ما در حوزه هنر و فرهنگ بسیار حساس، ظریف و دشوار است و در کنار خلاقیت‌ها و تلاش‌ها مستلزم این نکته‌سنجی و دقت است که کار هدفمند را به منصه حضور می‌رساند.

وی افزود: ما در منشور حقوق دانشجویی گفته‌ایم هر دانشجو باید حافظ حقوق خود باشد و باید از حقوق مرتبط با خود برخوردار باشند. حقوق علمی، صنفی، اجتماعی، خانوادگی، هنری، معنوی و دینی طبیعتا بخشی از حقوقی است که مطرح شده و نشانه این است که این جامعه، جامعه پویایی است و دانشگاه در حد توان خود باید به حقوق و نیازهای دانشجویان توجه داشته باشد و مدیران دانشگاه ها هم باید به این نکته توجه کنند .

 

 

 

 

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم همچنین متذکر شد: این جشنواره هم ناظر بر بخشی از حقوق‌ها و نیازهای دانشجویان است. فلسفه جشنواره حرکت رشد علمی و فرهنگی به شکل توأمان است. مشارکت روز افزون و گسترده دانشجویی و کار جمعی حول محور فعالیت‌های علمی هدف این جشنواره است.

هاشمی گفت: جشنواره حرکت توانسته است یک جریان فکری- فلسفی را در دانشگاه‌های ما ایجاد کند و در این جشنواره شاهد هستیم که اجتماع علمی به وجود آمده است. وی دانشجویان فعال انجمن‌های علمی را منتخب نخبگان خواند و گفت: فعالان دانشجویی فعالان انجمن‌های علمی نخبه هستند به این جهت که فعالان قشر دانشجواند و منتخب نخبگان هستند. انجمن‌های علمی و جشنواره‌های علمی حرکت بستری را برای بالندگی فزاینده دانشجویان و اجتماعات علمی فراهم کردند. هاشمی به مطالبات انجمن‌های علمی اشاره کرد و گفت: یکی از مطالبات شما مشورت مسئولان با نمایندگان انجمن‌ها بود ما حتماً به مشورت شما نیاز داریم و دانشجویان را نخبگان فکور می‌دانیم و حتما ایده‌های شما برای ما راه‌گشا خواهد بود و سازوکارهایی برای این موضوع پیش‌بینی کرده‌ایم. امیدوار هستیم که امسال این مطالبه عینیت پیدا کند. وی تصریح کرد: امسال از سوی مقام معظم رهبری با عنوان سال اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل معرفی شد و ما هم در این حوزه نقش داریم. یک رکن اقتصاد مقاومتی اقتصاد دانش‌بنیان است و این اتفاق نمی‌افتد مگر با تقویت انگیزه‌ها، مشارکت، فعالیت و ارتباطات. در این حوزه باید اقدام و عمل خود را یعنی ایده‌پردازی و گفت‌وگو با یکدیگر را پیش‌ببریم. باید امسال اعلام کنیم که ترجمان اقدام و عمل برای ما در سطح دانشگاه‌ها گفت‌وگو است. اقدام ما گفت‌وگو و نظریه‌پردازی است و ما نیاز به ایده‌های دانشجویان داریم و از ما خواسته شد که نمایندگان انجمن‌های علمی در تریبون‌های رسمی و مجامع رسمی حضور داشته باشند. ما این مساله را پیگیری می‌کنیم و امیدواریم شاهد تحقق این موضوع باشیم.

 

 

نماینده وزارت علوم همچنین به دیگر خواسته انجمن‌های علمی یعنی دیدار با مسئولان نظام اشاره کرد و گفت: در دیدارهای ریاست جمهوری این اتفاق افتاده است و با همکاری نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه امیدواریم که انجمن‌های علمی بتوانند در دیدار با رهبری هم حضور داشته باشند. شما از ما خواستید که از انجمن‌های علمی حمایت معنوی، مالی و قانونی داشته باشیم هر سه این‌ها درست است ما همواره حمایت داشته‌ایم و آن را ادامه می‌دهیم.

 

وی در پایان خاطر نشان کرد: در آیین‌نامه‌های مختلف مکانیزم‌های تشویقی برای حضور استادان در جمع انجمن‌های علمی دیده شده است که امیدواریم شاهد حضور استادان بیشتری در جمع دانشجویان باشیم. در دوره‌های قبلی جشنواره حرکت انتقادهایی نسبت به داوری بود که در این دوره تعداد داورها از 50 نفر به 120 داور افزایش پیدا کرده است.

دکتر هاشمی از میزبانی شایسته دانشگاه شهید باهنر کرمان و همت و تلاش شبانه روزی مدیران دانشگاه و دانشجویان فعال در کادر اجرایی تقدیر کرد.

 

گفتنی است در ادامه مراسم: در 4 حوزه دانشگاه برگزیده، غرفه برگزیده، انجمن علمی فعال و انجمن علمی خلاق از دانشجویان انجمن‌های برتر تقدیر شد. در حوزه انجمن‌های علمی فعال 19 انجمن برگزیده، 28 انجمن شایسته تقدیر و 48 انجمن شایسته تشویق شناخته شدند. همچنین در بخش انجمن علمی خلاق 5 انجمن برگزیده و 4 انجمن به عنوان شایسته تشویق معرفی شدند. غرفه‌های دانشگاه حکیم سبزواری، دانشگاه جامع علمی- کاربردی و دانشگاه خوارزمی غرفه‌های برگزیده شناخته شدند و در بخش دانشگاه برگزیده از 2 دانشگاه تهران و فردوسی مشهد به عنوان دانشگاه‌های برگزیده نهمین جشنواره حرکت تقدیر شدند. به هرکدام از انجمن‌های علمی در حوزه انجمن علمی برگزیده لوح تقدیر، لوح تندیس و مبلغ 2میلیون تومان، در بخش انجمن علمی شایسته تقدیر 1.5 میلیون تومان و شایسته تشویق 500هزار تومان داده شد. در حوزه انجمن خلاق به انجمن برگزیده یک‌میلیون تومان و به انجمن شایسته تشویق 500هزار تومان اهدا شد.

 

 

 

 

خبرنگار و عکاس: ابراهیم ملکیکد خبر: 950705 

کلمات کلیدی
رضا میمند
خبرنگار :

رضا میمند

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید