در آئین اختتامیه همایش بین‌المللی اربعین و فرهنگ مقاومت از مقالات برتر و عوامل برگزاری این رویداد تجلیل شد.

  • تاریخ انتشار : 1403/11/24 - 10:42
  • تعداد بازدید : 1
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

در آئین اختتامیه همایش بین‌المللی اربعین و فرهنگ مقاومت از مقالات برتر و عوامل برگزاری این رویداد تجلیل شد.

به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه شهید باهنر کرمان، این همایش دوروزه که به همت دانشگاه‌های شهید باهنر، آزاد اسلامی و علوم پزشکی کرمان در روزهای ۲۳ و ۲۴ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ برگزار شد، عصر روز چهارشنبه با برگزاری آئین اختتامیه در تالار حافظ دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان و تجلیل از مقالات، سخنرانی‌های برتر و برگزارکنندگان به کار خود پایان داد.

در این مراسم که با حضور جمعی از مسئولان، مهمانان داخلی و خارجی برگزار شد، حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر علی عارفی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی کرمان و رئیس همایش به نمایندگی از کمیته‌های علمی و اجرایی ضمن قدردانی از شرکت‌کنندگان و سخنرانان همایش از زحمات مدیران دستگاه‌های اجرایی به‌ویژه دکتر حسین اکبری فرد رئیس دانشگاه‌های شهید باهنر کرمان و دکتر علیرضا منظری توکلی رئیس دانشگاه سپهبد شهید حاج‌قاسم سلیمانی که به‌اتفاق همکارانشان از ابتدا در برنامه‌ریزی و اجرای این همایش همراهی و مشارکت فعال داشتند، قدردانی نمود.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین عارفی با ذکر پیشینه پیاده‌روی اربعین به نقش مؤثر شهید سلیمانی در ترویج این رویداد بین‌المللی به‌ویژه ایجاد همدلی در بین کشورهای مسلمان منطقه، ایجاد امنیت برای زائرین و اقدامات مؤثر در قالب ستاد بازسازی عتبات و پشتیبانی‌های خدماتی در زمینه‌های مختلف فرهنگی، پزشکی، تدارکاتی و غیره اشاره نمود که منجر به شکل‌گیری یک حرکت فرهنگی بزرگ با ابعاد بین‌المللی به جهت تبیین آرمان‌های الهی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی قیام حضرت اباعبدالله الحسین (ع) شده است و خاطرنشان کرد اکنون وظیفه جامعه دانشگاهی است تا با بررسی دقیق و پژوهش‌های علمی، ابعاد مختلف این رویداد به‌ویژه اثربخشی فرهنگ اربعین بر افزایش روحیه مقامت را در فضای دانشگاهی و در سطح بین‌المللی تبیین نماید.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر حسن علیدادی سلیمانی نماینده ولی‌فقیه در استان کرمان نیز با اشاره به اینکه حرکت بزرگ، ستودنی و انسان‌ساز اربعین با محوریت حضرت امام حسین (ع) شکل‌گرفته است که نبی مکرم اسلام ایشان را احیاکننده دین معرفی می‌کند، بیان داشت؛ فرهنگ اربعین در سه محور بسیار مهم برای محققین و جامعه‌شناسان حائز اهمیت است: نخست، محور ساختار اربعین است که در بین بین همه مناسک عبادی و دینی بی‌نظیر و بی‌بدیل است. این ساختار کاملا مردمی است و میلیون‌ها نفر از عاشقان و ارادتمندان به اهل‌بیت علیهم‌السلام از آغاز تا پایان این مراسم را مدیریت و میزبانی می‌کنند.

نماینده ولی‌فقیه در استان کرمان دومین محور را رویکرد اربعین دانست که حول محور شخصیت امام حسین علیه‌السلام و شهدای کربلا شکل‌گرفته است و تفسیر عینیت یافته "حب الحسین یجمعنا " است و در واقع عشق به شهادت، ایثار، آزادگی و فداکاری و ارزش‌ها است.

حجت‌الاسلام علیدادی، کارکرد اربعین را سومین محور برشمرد و تصریح کرد؛ این راهپیمایی بزرگ مصداق دانشگاهی بین‌المللی است که بنا به ظرفیت معنوی و معرفی عظیمی که دارد، انسان‌ساز و جامعه پرور است و پرورش‌یافتگان فرهنگ اربعین انسان‌هایی قهرمان، مقاوم و ظلم‌ستیز خواهند بود که هرگز در برابر مستکبران تن به ذلت و خواری نخواهند داد.

سخنران ویژه این مراسم، حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های کشور ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این همایش در جهان شهر مقاومت و ادای احترام به شهید سپهبد سلیمانی و دیگر شهدای مقاومت و تبریک ایام دهه فجر یادآور شد؛ انقلاب اسلامی ایران در امتداد قیام امام حسین (ع) بوده و با روشنگری و تبیین فرهنگ مقاومت ضمن ایجاد همگرایی در کشورهای مسلمان زمینه‌ساز ظهور امام عصر (عج) خواهد بود.

حجت‌الاسلام رستمی با اشاره به زیارت‌نامه امام حسین علیه‌السلام در روز اربعین، هدف از جان‌فشانی‌ها و ایثار امام حسین (ع) را روشنگری و نجات بشر از گمراهی بیان کرد و افزود؛ در دنیای امروز با جهالت مدرن مواجه هستیم که تنها راه نجات از این گمراهی بازخوانی و بازروایی فرهنگ عاشورا و اربعین است.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های کشور خاطرنشان کرد: در فرهنگ اربعین درس‌ها و محورهای زیادی برای مقاومت در شرایط کنونی وجود دارد. محورهای ارزشمندی که می‌تواند مسیر تولید محتوا و پژوهش‌های بیشتر باشد.

وی به همراه شدن افراد از فرهنگ‌ها و ملیت‌های متفاوت و در سنین مختلف با قشربندی‌های گوناگون در این رویداد اشاره کرد که با ایجاد شبکه‌های مردمی در کنار یکدیگر این باور را تقویت می‌کند که همگرایی وحدت‌بخش ملت‌های مظلوم می‌تواند اریکه‌های قدرت را درهم‌شکسته و به پیروزی حق علیه باطل منجر شود.

دکتر علی بیگ‌زاده معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار کرمان در سخنان کوتاهی بیان داشت؛ فرهنگ مقاومت گویای این است که به‌عنوان یک گفتمان اصیل و بنیادین برای همیشه بایستی باقی بماند؛ زیرا فرهنگ مقاومت گویای نفی سلطه در جهان و پیوند اخلاق و سیاست و رکن اساسی در فرایند تمدن‌سازی اسلامی است.

دکتر مسعود حبیبی معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی نیز با بیان مشاهدات خود از حضور در مراسم اربعین و نحوه ارائه خدمات پزشکی و امدادی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بر روحیه ازخودگذشتگی، فداکاری و ایثار در فرهنگ اربعین تأکید کرد.

دکتر علیرضا منظری توکلی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان نیز با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) پیرامون اربعین که فرمودند: اربعین، دانشگاهی است از سنخ کار هیئتی - دانشگاهی که در نوع خود بی‌نظیر است و جا دارد که حوزه و دانشگاه، این مکتب بی‌رقیب را به‌گونه‌ای محقّقانه و تحلیل‌محور، مورد بررسی و مطالعه قرار دهـند و آن را در مسیر تمدن‌سازی، مبنای نظریه‌پردازی و آینه‌ای برای عمل‌گرایی خویش قرار دهند، افزود: این همایش بر همین مبنا برنامه‌ریزی و اجرا شد تا زمینه ارائه دستاوردهای پژوهشی اندیشمندان و پژوهشگران این حوزه را فراهم آورد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان با تجلیل از کمیته علمی همایش به ریاست دکتر حسین اکبری فرد که در دانشگاه شهید باهنر کرمان مسئولیت دریافت مقالات، داوری و انتشار مطالب علمی را بر عهده داشت، این بخش از همایش را سنگین‌ترین و مهم‌ترین رسالت همایش برشمرد و از سایر کمیته‌ها، دستگاه‌های اجرایی، مدیران استانی و همه همکاران به‌منظور برگزاری باشکوه و مؤثر همایش بین‌المللی اربعین و فرهنگ مقاومت تشکر و قدردانی نمود.

  در پایان این مراسم از مقالات و سخنرانان برتر با هدای لوح تقدیر و تندیس همایش تجلیل به عمل آمد.

کلمات کلیدی
رضا میمند
خبرنگار :

رضا میمند

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید