بزرگداشت پدر علم سنگشناسی و افیولیت شناسی ایران در دانشگاه شهید باهنر کرمان
بزرگداشت پدر علم سنگشناسی و افیولیت شناسی ایران در دانشگاه شهید باهنر کرمان

به گزارش روابطعمومی دانشگاه شهید باهنر کرمان، دکتر سارا درگاهی رئیس بخش زمینشناسی دانشگاه، ضمن عرض خیرمقدم به شرکتکنندگان در خصوص سوابق دکتر سبزهئی بیان داشت: ایشان از چهرههای بینظیر در دانش زمینشناسی ایران بود که ضمن تلاش بیوقفه در این زمینه، دستاوردهای متعددی را به جامعه علمی اهدا نموده است و در طی چندین دهه تلاش شبانهروزی خود در علم زمینشناسی آثار ماندگاری از جمله نقشههای ارزشمند زمین شانس را به گنجینه علمی کشور افزوده است. دکتر سبزهئی، استادی با خلاق و دارای روحیه انسانی والا بود و ازاینجهت دانشجویان و همکارانش او را الگوی مثالزدنی برای خود میدانند.
پرفسور مهدی رجبعلیپور نیز ضمن عرض تسلیت به مناسبت درگذشت شادروان دکتر مسیب سبزهئی به خانواده ایشان و جامعه دانشگاهی بهویژه بخش زمینشناسی گفت: اگرچه دکتر سبزهئی از میان جامعه علمی کشور رفت؛ اما دنیایی از یافتهها و آثار و احوال دل زمین و سنگشناسی ایران را برای جویندگان علوم زمین به یادگار گذاشت. وی خاطراتی از دوران حضور ایشان در کرمان و سوابق تدریس در دانشگاه شهید باهنر را بیان کرد و افزود: بسیار تلاش کردیم تا ایشان را ترغیب به استخدام در دانشگاه نمائیم. اما او اعتقاد داشت حضورش در سازمان زمینشناسی مؤثرتر بوده و از این طریق خدمات ارزشمندتری میتواند به کشور ارائه دهد. اما هرگز از دانشگاه فاصله نگرفت و ضمن تدریس در دانشگاههای مختلف، دانشجویان متعددی را پرورش داد که بسیاری از آنها، اکنون عضو هیئتعلمی دانشگاههای معتبر داخل و خارج از کشور هستند.
وی علاوه بر تبیین جایگاه علمی دکتر سبزهئی از ویژگیهای فرهنگی این استاد فقید بهویژه علاقهمندی ایشان به هنرهای موسیقی و خوشنویسی اشاره کرد و افزود: وی انسانی بسیار بااخلاق و متدین بود و از نظر علمی به حق پدر علم سنگشناسی و افیولیت شناسی ایران معرفی شده است.
در این مراسم تعدادی از اساتید پیشکسوت بخش زمینشناسی و همکارانشان در سازمان زمینشناسی ضمن روایت خاطراتی از فعالیتهای تحقیقاتی و نقشهبرداریهای میدانی در مناطق مختلف ایران بیان و یاد و خاطره این استاد فقید را گرامی داشتند .
گفتنی است: شادروان دکتر سبزهئی از سال ۱۳۴۴ به موازات اشتغال در سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور، در دانشگاههای اصفهان، کرمان، شیراز، تربیتمدرس، دانشگاه آزاد اسلامی شیراز، تهران و علوم تحقیقات تهران در مقاطع کارشناسی، کارشناسیارشد و دکترا به تدریس دروس کانیشناسی، بلورشناسی، سنگشناسی آذرین و دگرگونی، پترولوژی دگرگونی، ترمودینامیک، ماگماتیسم و دگرگونی، کانسارهای آذرین و دگرگونی، کانسارهای ایران و ژئوشیمی محلولهای هیدروترمال اشتغال داشته است.
از دستاوردهای بیش از سه دهه خدمت پرثمر این زمینشناس برجسته که منتخب انجمن زمینشناسی ایران در سال ۱۳۸۲ بوده است، میتوان به انتشار بیش از ۳۰ مقاله در مجلههای خارجی، تهیه و چاپ بیش از ۴۰ نقشه زمینشناسی از جمله ۶ نقشه برگزیده از منطقه علیآباد با مقیاس ۱:۲۵۰۰۰، تهیه بیش از ۱۸۰ گزارش علمی، انتشار ۲ جلد کتاب (کتاب واژهنامه زمینشناسی و علوم و فنون وابسته و کتاب ترمودینامیک شیمیایی برای زمینشناسان)، راهنمایی بیش از ۱۰ رساله دکترا، شرکت در بیش از ۵۰ کنفرانس و ارائه سخنرانی در مجامع بینالمللی و داخلی، مطالعه بیش از یکصد هزار مقطع نازک سنگشناسی در سازمان زمینشناسی و بخش خصوصی، نقد و بررسی بیش از ۲۰۰ مقاله و کتاب، راهاندازی مدیریت زمینشناسی منطقه جنوب خاوری مرکز کرمان و انجام تحقیقهای بنیادی در افیولیتهای ایران و نیز گسترههای دگرگونی و آذرین ایرانزمین اشاره کرد.

نظر دهید