بزرگداشت هفته کتاب و کتابخوانی در دانشگاه شهید باهنر کرمان
بزرگداشت هفته کتاب و کتابخوانی در دانشگاه شهید باهنر کرمان

به گزارش روابطعمومی دانشگاه شهید باهنر کرمان؛ مراسم گرامیداشت هفته کتاب و کتابخوانی با حضور دکتر محمد جعفری قنواتی نویسنده و پژوهشگر ادبیات و فرهنگ عامه و دکتر یدالله آقا عباسی استاد پیشکسوت دانشگاه، پژوهشگر، مترجم و نویسنده آثار متعدد در حوزه ادبیات، هنر و فرهنگ، روز سهشنبه ۲۲ آبانماه ۱۴۰۳، با حضور جمعی از مدیران، استادان، دانشجویان و علاقهمندان به کتاب در محل تالار صبا پژوهشکده فرهنگ اسلام و ایران دانشگاه برگزار شد
دکتر محمدرضا صرفی، سرپرست کتابخانه، مرکز اسناد و مدارک دانشگاه ضمن خوش آمدگویی به حاضرین با بیان نکاتی در رابطه با اهمیت کتاب و کتابخوانی این مناسبت را به علاقهمندان به فرهنگ مطالعه و کتابخوانی تبریک گفت و با اشاره به اهمیت فعالیت کتابخانه در کنار سایر نهادهای فعال در زمینه تألیف، نشر و توزیع کتاب به جایگاه ویژه کتابخانه در دانشگاهها و مراکز علمی اشاره نمود و کتابخانهها را قلب تپنده دانشگاهها توصیف کرد.
در ادامه دکتر صرفی پیام دکتر حسین اکبری فرد رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان را به مناسبت گرامیداشت هفته کتاب و کتابخوانی برای حاضرین قرائت کرد و با معرفی دکتر محمد جعفری قنواتی نویسنده و پژوهشگر ادبیات و فرهنگ عامه و دکتر یدالله آقا عباسی استاد بازنشسته دانشگاه، مؤلف و مترجم آثار متعدد فرهنگی، هنری و ادبی بهعنوان سخنرانان اصلی مراسم توضیحات مختصری در رابطه با انتشار جلد هفتم دانشنامه فرهنگ مردم ایران ارائه داد.
رئیس پژوهشکده فرهنگ اسلام و ایران در پایان ابراز امیدواری کرد؛ اهمیت کتاب روزبهروز در بین جامعه بهخصوص نسل جوان بیشتر شده و فرهنگ کتابخوانی جزو جدانشدنی زندگی انسانها قرار گیرد.
دکتر محمد جعفری قنواتی سرپرست تدوین دانشنامه فرهنگ مردم ایران، ضمن ابراز خشنودی از حضور در کرمان و دیدار با اساتید و فرهیختگان دانشگاهی توضیحاتی درمورد روند نگارش و چاپ جلد هفتم دانشنامه فرهنگ مردم ایران ارائه نمود.
سرپرست تدوین دانشنامه فرهنگ مردم ایران، با تأکید بر نقش هویتساز کتابها در فرهنگ ملتها تصریح کرد: کتابها همیشه بهترین و کاملترین راهنما و چراغ راه برای جوامع بشری بودهاند.
دکتر جعفری قنواتی افزود: تصور اینکه فرهنگ ما فرهنگی شفاهی است، تصوری کاملاً باطل و نادرست است. فرهنگ ما فرهنگ کتبی است. دلیل و مستندش این است که در حوزههای مختلف فرهنگ ایران، هیچ موضوعی را سراغ نداریم که کتاب و یا رسالهای در موردش نوشته نشده باشد. بنابراین کتابها، عناصر مهم هویت ما را شکل میدهند.
دکتر یدالله آقا عباسی، استاد پیشکسوت دانشگاه نیز ضمن قدردانی از برگزارکنندگان مراسم بزرگداشت هفته کتاب و کتابخوانی بیان داشت: اندیشهها از طریق فرایندهای مغزی به مفهوم تبدیل میشوند، مفاهیم بر اساس زبان شکل میگیرند و در نتیجه تبدیل به بیان میشوند. با دیدن نمادها و حروف به فرمولبندی میرسیم و نهایتاً اندیشهها از طریق کتابها و مطالعه به ذهن ما میرسند و شخصیت ما را میسازند.
دکتر آقا عباسی ابراز داشت؛ تا زمانی که علاقهمندان به هویت ملی در این عرصه حضور مؤثر دارند و برای حفظ فرهنگ و آداب و سنن تلاش میکنند و در کنار همه این تلاشها عشق به هویت ملی همچون چشمهای در دل جوانان ما میجوشد، هویت ملی با اقتدار و پایدار خواهند ماند.
استاد آقا عباسی با اشاره به نقش هویتساز کتاب و تأثیری که در دگرگونی جوامع داشته است، خاطرنشان کرد: مطالعه کتاب در واقع گفتگو با آدمهایی است که در دل اوراق و سطرهای کتاب خفتهاند. مطالعه پویایی را ایجاد میکنند و کسانی که مطالعه بیشتری دارند دارای ذهن پویاتر و فعالتری هستند و پژوهشهای علمی نیز بسیاری از این موارد را تأیید کرده است.
در پایان این مراسم از برگزیدگان مسابقه کتابخوانی، همکاران مرکز چاپ و نشر دانشگاه و همچنین کتابداران کتابخانههای دانشگاه تقدیر به عمل آمد.

نظر دهید