بارقه‌های امید در مسیر ساخت جامعه‌ای عاری از خشونت

  • تاریخ انتشار : 1404/09/05 - 08:56
  • تعداد بازدید : 324
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
زنان، تکیه‌گاه خانواده؛

بارقه‌های امید در مسیر ساخت جامعه‌ای عاری از خشونت

دانشگاه شهید باهنر با برگزاری نشستی الهام‌بخش، مسیر تازه‌ای برای آموزش، گفت‌وگو و ایجاد جامعه‌ای امن‌تر برای زنان و دختران گشود.

به مناسبت روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان و باهدف ارتقای آگاهی عمومی و تبیین رویکردهای علمی در حوزه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، نشست تخصصی «پیشگیری از خشونت علیه زنان» روز سه‌شنبه ۴ آذرماه در تالار اندیشه دانشکده ادبیات و علوم‌انسانی برگزار شد.

 این برنامه با همکاری انجمن‌های علمی روان‌شناسی، حقوق، جامعه‌شناسی و کانون همیاران سلامت روان و با مشارکت استادان و دانشجویان همراه بود.

در این نشست، دکتر سوده مقصودی عضو هیئت‌علمی بخش علوم اجتماعی، جامعه‌شناس و مشاور رئیس دانشگاه در امور بانوان و خانواده، دکتر نگین شفیعی عضو هیئت‌علمی دانشکده حقوق، و دکتر سیما مولایی از کلینیک مشاوره سبلان، از منظرهای جامعه‌شناسی، حقوقی و روان‌شناختی ابعاد گوناگون خشونت علیه زنان را بررسی کردند.

سخنرانان ضمن تشریح علل ساختاری، فرهنگی و فردی بروز خشونت، بر نقش کلیدی آموزش، توانمندسازی زنان و دختران، اصلاح نگرش‌های اجتماعی، تقویت سواد حقوقی و ترویج خانواده سالم در کاهش آسیب‌های اجتماعی تأکید کردند.

 همچنین به چالش‌های قانونی در حمایت از قربانیان، ضرورت تدوین سازوکارهای حمایتی مؤثرتر و اهمیت دسترسی زنان به خدمات مشاوره‌ای و مداخلات تخصصی اشاره شد. فضای تعاملی نشست و گفت‌وگوی فعال میان شرکت‌کنندگان، زمینه تبادل تجربه و شکل‌گیری راهکارهای عملی را فراهم کرد؛ راهکارهایی که می‌تواند در پیشگیری از خشونت، تقویت امنیت روانی و اجتماعی و ارتقای جایگاه زنان به‌عنوان کانون اصلی خانواده و جامعه نقش‌آفرین باشد.

در پایان، بر ضرورت استمرار این‌گونه نشست‌های علمی و برنامه‌های آموزشی در حوزه توانمندسازی زنان و ترویج فرهنگ احترام، برابری و سلامت اجتماعی تأکید شد.