انتشار «گلستان در گلستان»؛ جلوه‌ای درخشان از پژوهش در میراث مکتوب و هنر خوشنویسی ایران

  • تاریخ انتشار : 1405/02/25 - 21:42
  • تعداد بازدید : 131
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
بازتاب هنر اصیل ایرانی؛

انتشار «گلستان در گلستان»؛ جلوه‌ای درخشان از پژوهش در میراث مکتوب و هنر خوشنویسی ایران

کتاب «گلستان در گلستان» به همت استاد علیرضا هاشمی‌نژاد و با همکاری دانشگاه شهید باهنر کرمان، کاخ گلستان و مؤسسه کتاب‌آرایی ایرانی منتشر شد؛ اثری ارزشمند که با بهره‌گیری از تصاویر نفایس خطی کتابخانه سلطنتی کاخ گلستان، جلوه‌ای کم‌نظیر از شکوه خوشنویسی و کتاب‌آرایی ایرانی را پیش روی علاقه‌مندان هنر و میراث فرهنگی قرار می‌دهد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید باهنر کرمان درپی همکاری معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه با مدیریت کاخ گلستان، حاصل چهار سال پژوهش پیوسته استاد علیرضا هاشمی‌نژاد، به منظور بررسی برخی آثار خوشنویسی و مرقع موجود در کتابخانه سلطنتی در قالب کتابی ارزشمند با عنوان «گلستان در گلستان» توسط موسسه کتاب آرایی ایرانی منتشر شد.

این اثر ارزشمند، منتخبی از نفائس خطی را دربر دارد؛ مجموعه‌ای کم‌نظیر شامل ۴۵۱ تصویر از حدود ۲۰۰ نسخه و مُرَقّع برجسته که آثار ۱۳۰ خوشنویس و کاتب نامدار ایرانی را در خود جای داده است. ویژگی‌هایی چون قدمت تاریخی، عیار بالای خوشنویسی، جایگاه تاریخی و آثار تزئینی فاخر گرد هم آمده‌اند تا شکوه هنر ایرانی را در عرصه کتاب آرایی به نمایش بگذارند.

در کنار این گنجینه بصری، کتاب شامل ۱۲ پاره پژوهشی تحلیلی به قلم استاد هاشمی‌نژاد است که تحولات خوشنویسی ایرانی را به‌صورت دو‌زبانه فارسی و انگلیسی بررسی می‌کند؛ پژوهشی که بخشی مهم از فرایند شناخت و معرفی میراث هنری ایران را تکمیل می‌سازد.

دکتر علیرضا سعیدی، معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه، با اشاره به اهمیت پژوهش در حوزه میراث فرهنگی، اظهار داشت: میراث فرهنگی و هنری ایران از جایگاهی بی‌بدیل در تمدن جهانی برخوردار است؛ چنان‌که هر ساله پژوهشگران بسیاری از سراسر جهان برای مطالعه این حوزه به ایران سفر می‌کنند و یا با مراجعه به منابع معتبر کتابخانه‌ای و اسناد تاریخی، به تحقیق و تتبع در این حوزه می‌پردازند.

دانشگاه شهید باهنر کرمان مفتخر است با حضور استادان و پژوهشگران فرهیخته، در معرفی بخشی از این گنجینه عظیم فرهنگی نقش‌آفرینی کند.

انتشار کتاب گلستان در گلستان بار دیگر توان علمی و هنری دانشگاه شهید باهنر کرمان را در عرصه مطالعات میراث فرهنگی به نمایش می‌گذارد و گامی ارزشمند در مسیر پاسداری از هنر و تاریخ ایران زمین محسوب می‌شود.

 

لازم به توضیح است؛ این کتاب ۳۶۰ صفحه‌ای در قطع رحلی بزرگ منتشر شده و علاقه‌مندان می‌توانند برای تهیه این کتاب به مرکز چاپ و نشر دانشگاه شهید باهنر کرمان مراجعه نمایند.