آخرین جلسه سلسله مباحث معرفت در نیمسال تحصیلی اول 98-97 برگزار شد

  • تاریخ انتشار : // - 14:12
  • تعداد بازدید : 18
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

آخرین جلسه سلسله مباحث معرفت در نیمسال تحصیلی اول 98-97 برگزار شد

سلسله مباحث معرفت، با سخنرانی استاد اخلاق و عرفان؛ حجت الاسلام و المسلمین سعادت فر، با حضور دکتر طاهر؛ رئیس دانشگاه، مسئولان و مدیران دانشگاه، جمعی از استادان و دانشجویان،  دوشنبه 10 دیماه 97، در تالار وحدت دانشگاه، برگزارشد.

حجت الاسلام والمسلمین سعادت فر، در آخرین جلسه از سلسله مباحث معرفت در ترم جاری، به جمع بندی مسائل هفته‌های گذشته با موضوع سلم، بخصوص آیه "إِنَّ الدِّینَ عِنْدَ اللَّهِ الْإِسْلام" همانا دین نزد خدا اسلام است، پرداخت.

وی افزود: دین همه انبیا از آدم تا خاتم اسلام بوده و تنها یک دین وجود دارد که آن هم اسلام است و اما شریعت‌ها متفاوت بود و بر اساس این شریعت‌ها، دستورات هم متفاوت است.

استاد اخلاق و عرفان گفت: کلمه اسلام هم از ماده سلم به معنای موافقت کامله است، کلمه سلم در واقع لازم است و متعدی نیست، احتیاج به مفعول ندارد.

استاد سعادتفر خاطر نشان کرد: سلم و یا قلب سلیم آن قلبی است، که ذات آن موافقت دارد. از حرف سلم، کلمه سلامت، از همین ریشه است که ذات آن سالم بودن است، کلمه سلم موافقتی لازم است بین انسان و خداوند باشد که مربوط به ذات و گوهر ذاتی اوست.

وی گفت: در استلام حجر الاسود که مستحب انسان به آن دست بزند و یا اشاره کند، این استلام در واقع بین خود و این حجرالاسود یک موافقت کامله است و مشتقاتی که از این کلمه وجود دارد.

حجت الاسلام والمسلمین سعادت فر خاطر نشان کرد: در آیه "إِنَّ الدِّینَ عِنْدَ اللَّهِ الْإِسْلام" سه نوع موافقت، موافقت ظاهری، موافقت در ظاهر، باطن و موافقت کامله وجود دارد که آن موافقت کامله زمانی است که انسان به رفع انانیت برسد و اگر انسان یکی از این مراتب را پیدا کرد در زمره اهل اسلام قرار می گیرد.

استاد اخلاق و عرفان در خصوص آیه "قَدْ جَاءَکُم‌ مِنَ اللَهِ نُورٌ وَ کِتَـٰبٌ مُّبِینٌ  یَهْدِی‌ بِهِ اللَهُ مَنِ اتَّبَعَ رِضْوَانَهُ سُبُلَ‌ السَّلامُ وَ یُخْرِجُهُمْ مِنَ الظُّلُمَـٰتِ إِلَی‌ النُّورِ بِإِذْنِهِ وَ یَهْدِیهِمْ إِلَی‌ صِرَاطٍ مُّسْتَقِیمٍ"

(حقّاً و تحقیقاً از جانب‌ خداوند، نوری‌ و کتاب‌ آشکاری‌ به‌ سوی‌ شما آمد ـ خداوند به‌ وسیلۀ آن‌ نور و کتاب‌ آشکار، کسانی‌ را که‌ از رضا و خشنودی‌ او پیروی‌ کنند؛ به‌ راههای‌ سلامت‌ هدایت‌ می‌نماید؛ و با إذن خود و علم خود آنها را از تاریکی ها به‌ سوی‌ نور می‌کشاند؛ و به‌ سوی‌ راه‌ راست‌ هدایت‌ می‌کند.) وی با بیان این آیه گفت: اگر انسان باید تابع رضایت خداوند باشد این تابعیت سبب می شود که انسان قلب سلیم پیدا کند و به موافقت کامله برسد.

  کدخبر:1285982

خبرنگار:علیرضا محی آبادی نژاد

عکاس:اکبر خالقی

کلمات کلیدی
رضا میمند
خبرنگار :

رضا میمند

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آدرس : کرمان،بزرگراه امام خمینی ،میدان پژوهش، دانشگاه شهید باهنر کرمان

تلفن : 5-33257141-034

فکس : 33257165

کدپستی : 7616913439

پست الکترونیک : chancellor@uk.ac.ir

دانشگاه باهنر کرمان
انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید
کاربران آنلاین : 35 نفر
بازدید این صفحه : 14 نفر
بازدید امروز : 14743 نفر
کل بازدید : 1251056 نفر
آخرین بروزرسانی : 1404/08/12 15:10
مرورگر :
سیستم عامل :
IP : 192.168.1.1