چالشهای بودجهای، صدای مشترک دانشگاههای منطقه ۸ کشور
برنامههای وزارت علوم برای حمایت از دانشگاهها
چالشهای بودجهای، صدای مشترک دانشگاههای منطقه ۸ کشور
معاون وزیر علوم در نشست دانشگاههای منطقه ۸ کشور از رشد چشمگیر بودجه آموزش عالی در سال ۱۴۰۴ خبر داد و بر توسعه زیرساختها و تأمین منابع مالی برای دانشگاهها تأکید کرد.
نشست معاونان اداری، مالی و مدیریت منابع دانشگاهها و مراکز آموزش عالی منطقه ۸ کشور، روز دوشنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۴، با حضور دکتر مهدی پندار، معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، جمعی از مدیران وزارتخانه، رؤسای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی استان کرمان به میزبانی دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد.
به گزارش روابطعمومی دانشگاه شهید باهنر کرمان، در این نشست مسائل و چالشهای مالی، منابع انسانی و رفاهی دانشگاهها، بهویژه در شرایط بودجهای فعلی، مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
در ابتدای این نشست، دکتر حسین نظام آبادی پور، رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان، ضمن خوشامدگویی به میهمانان و حاضرین در جلسه، با تأکید بر نقش کلیدی دانشگاهها در مسیر توسعه علمی و اجتماعی کشور، از برخی موانع موجود در ساختارهای مالی و مدیریتی سخن گفت. وی با اشاره به محدودیتهای ناشی از تمرکز منابع مالی در بانک مرکزی و تأخیر در تخصیص بودجه، افزود: مدیران دانشگاهی برای مدیریت اثربخش، نیازمند اختیارات بیشتر در چارچوب قانون هستند. در شرایط تورمی امروز، تخصیصهای ماهانه، پاسخگوی هزینههای جاری ازجمله تغذیه دانشجویان و اجرای تعهدات پیمانکاران نیست. وی همچنین با اشاره به دغدغههای معیشتی جامعه دانشگاهی، خواستار توجه ویژه وزارت علوم به حمایتهای رفاهی و تقویت انگیزه در بین اعضای هیئتعلمی و کارکنان شد.
در ادامه، دکتر اکبر نظری، معاون اداری، مالی و مدیریت منابع دانشگاه شهید باهنر کرمان، گزارشی از نشست صبح، با حضور معاونان دانشگاههای منطقه ۸ ارائه داد. وی ضمن بیان مشکلات مالی و چالشهای منابع انسانی، خاطرنشان کرد: بازنشستگی گسترده نیروی انسانی، بدون امکان جذب جایگزین، موجب فشار مضاعف بر ساختار دانشگاهها شده است و این وضعیت، روند آموزشی و پژوهشی دانشگاهها را تحتتأثیر قرار داده است.
دکتر مهدی پندار، معاون وزیر علوم، با تشریح تلاشهای انجامشده در سال گذشته برای حمایت از دانشگاهها و تأکید بر رشد چشمگیر بودجه آموزش عالی در سال ۱۴۰۴، گفت: در بودجه سال جاری، اعتبارات عمرانی دانشگاهها بیش از چهار برابر افزایش یافته است. این فرصت، میتواند نقطه عطفی برای توسعه زیرساختها و اصلاح ساختارهای درآمدزای دانشگاهها باشد.
وی با اشاره به سیاستهای کلان کشور در حوزه جوانی جمعیت، از احداث خوابگاههای متأهلی برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی دورههای روزانه بهعنوان یکی از اولویتهای اصلی وزارت علوم نام برد و افزود بر اساس تأکید مقام عالی وزارت، هدفگذاری شده است تا برای حداقل ۵۰ درصد متقاضیان این گروه، خوابگاه متأهلی فراهم شود. معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم با اشاره به تلاشهای انجام شده در مجموعه وزارت علوم برای بهبود وضعیت معیشتی دانشگاهیان، تأمین مسکن را از اولویتهای این وزارتخانه دانست و ابراز داشت در صورت همراهی دانشگاهها و اختصاص زمینهای مازاد، میتوان بخش قابلتوجهی از نیاز اعضای هیئتعلمی و همکاران غیر هیئتعلمی در حوزه مسکن را مرتفع نمود.
دکتر پندار همچنین از برنامهریزی برای بهرهبرداری از انرژیهای نو در دانشگاهها خبر داد و تصریح کرد: با احداث نیروگاههای خورشیدی، دانشگاهها ضمن ایفای مسئولیت اجتماعی خود در حوزه انرژی، میتوانند از محل فروش برق، درآمد پایدار ایجاد کنند. پیشبینی میشود ظرفیت دانشگاهها در این حوزه، به تولید هزار مگاوات برق برسد و در رفع بحران ناترازی انرژی نقش مؤثری ایفا نمایند.
در پایان نشست، توافقنامهای با موضوع احداث خوابگاه متأهلی برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید باهنر کرمان، با حضور معاون وزیر علوم و رئیس دانشگاه به امضا رسید. این توافقنامه، شامل مدل مالی مرحلهای پروژه و نحوه تأمین منابع آن بود و گامی مؤثر در راستای ارتقای زیرساختهای رفاهی این دانشگاه محسوب میشود.
در پایان این جلسه، معاون وزیر و مسئولین پس از بازدید از پروژههای عمرانی در حال احداث دانشگاه، در محل پیشبینی شده برای احداث خوابگاه متاهلی حضور یافتند و به طور رسمی کلنگ آغاز این پروژه را به زمین زدند.
نظر دهید