برگزاری جلسات علم و دین در دانشگاه شهید باهنر کرمان
برگزاری جلسات علم و دین در دانشگاه شهید باهنر کرمان

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید باهنر کرمان، در راستای برنامه مباحث علم و دین جلسه ای با عنوان فیزیک و سنتهای الهی با سخنرانی دکتر وحید میرزایی عضو هیأت علمی دانشکده فیزیک و مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی برگزار گردید.
دکتر میرزایی ابتدا آیه 43 سوره فاطر را قرائت کرد و در خصوص آن توضیحاتی را ارائه نمود. " اسْتِکْبَارًا فِی الْأَرْضِ وَمَکْرَ السَّیِّئِ ۚ وَلَا یَحِیقُ الْمَکْرُ السَّیِّئُ إِلَّا بِأَهْلِهِ ۚ فَهَلْ یَنْظُرُونَ إِلَّا سُنَّتَ الْأَوَّلِینَ ۚ فَلَنْ تَجِدَ لِسُنَّتِ اللَّهِ تَبْدِیلًا ۖ وَلَنْ تَجِدَ لِسُنَّتِ اللَّهِ تَحْوِیلًا" بدین جهت که میخواستند در زمین تکبر و گردنکشی کنند و مکر در اعمال بد اندیشند، و مکر زشت و فکر بدکاری جز بر صاحبش احاطه نکند، پس آیا اینان جز آنکه به طریقه امم گذشته هلاک شوند انتظاری دارند؟ و طریقه خدا (در هلاک بداندیشان) را هرگز مبدّل نخواهی یافت و طریقه حق (و سنّت الهی) را هرگز تغییر پذیر نخواهی یافت.
عضو هیأت علمی دانشکده فیزیک با اشاره به آیه فوق افزود: خدواند در ابتدا سنتها و قوانین الهی و سپس براساس آنها قواعد بشر را که متناسب با آنها باشد خلق کرده است.
وی گفت: بعضی از قوانین به دست انسانها بوجود آمده اند و به عنوان قواعد و قوانین قراردادی مطرح هستند و اگر هم تغییر کنند هیچگونه تغییری در نظام خلقت ایجاد نخواهد شود.
دکتر میرزایی عنوان کرد: دسته دوم قواعد و سنتهای الهی، ذاتی و وجودی است که بشر نمیتواند آنها را تغییر دهد.
وی ادامه داد: تمام قوانینی که در علم فیزیک مورد مطالعه قرار میگیرند از سنتهای الهی بوده و خود به دو دسته تقسیم می شوند اول قوانین عالم ماده که با ابزار مادی قابل دستیابی بوده و دسته دوم قوانینی که با ابزار مادی قابل دستیابی نمی باشند و خداوند متعال با تفضل و بخشش راه رسیدن به این علوم را هموار ساخته و اگر آدمی خالصانه دین خدا را یاری دهد خداوند نیز او را یاری خواهد کرد.
وی با تاکید بر این نکته که همه گزاره های دینی از لطف خداوند است که به انسان عطا کرده افزود: فارغ از تمام گزارههای دینی 3 دسته بندی کلی داریم که شامل سنت های الهی، دوم احکام و سوم احادیث معصومین میباشد.
وی افزود: روابط این عالم برای آدمی مجهول بوده و خداوند متعال با لطف خویش برای او نمایان و مشخص ساخته است.
عضو هیأت علمی دانشکده فیزیک تصریح کرد: تمام این گزاره های دینی، گزاره هایی هستند که بشر از زمانی که پا به عرصه وجود گذاشته برای رسیدن به کمال و سعادت و دور بودن از بلا و مشکلات به آنها نیاز دارد.

نظر دهید