کارگاه آموزشی New SI در دانشگاه شهیدباهنر کرمان برگزار شد

  • تاریخ انتشار : 1398/08/26 - 11:13
  • تعداد بازدید : 1
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

کارگاه آموزشی New SI در دانشگاه شهیدباهنر کرمان برگزار شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید باهنر کرمان، دکتر حجت اله رنجبر مدیرگروه همکاری‌های علمی و بین‌المللی دانشگاه، ضمن خیر مقدم یاد و خاطره بنیادگذار دانشگاه شهید باهنر کرمان مرحوم مهندس علیرضا افضلی‌پور و همسر گرامی‌شان بانو فاخره صبا را گرامیداشت.

مدیرگروه همکاری‌های علمی و بین‌المللی دانشگاه گفت: در واقع این کارگاه در رابطه با یکا‌های جدید است که در سیستم سامانههای یکاهای جهانی تعریف شده است.

وی افزود: برای شناساندن استاندارد و قرار دادن آن در سر فصل‌های درسی دانشجویان  اینگونه کارگاه‌ها می‌تواند یک همکاری جدی بین دانشگاه و سازمان استاندارد باشد تا بتوانیم، کاستی ها را شناسایی و جبران کنیم.

وی گفت: این کارگاه در راستای تفاهم نامه مشترک بین معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه و اداره استاندارد است که امیدواریم در آینده هم از ارتباط بیشتر و هم از تجربیات همکاران در اداره استاندارد استفاده کنیم .

مهندس اسماعیل عاقلی؛ مدیرکل اداره استاندارکرمان، در رابطه قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد گفت: قانون تقویت و توسعه نظام استاندار در سال 1396 به عنوان مصوبه جدید و آخرین مصوبه‌ای که شرح و وظایف متعددی هم برای سازمان ملی استاندار و سایر دستگاه‌های اجرایی تکلیف کرده است و مجموعه سازمان استاندارد در سال 1339 به عضویت سازمان بین الملل استاندار و در سازمان IS در آمده و در حال حاضر در 11 سازمان بین‌المللی مجمع، عضو و تبادلات حوزه استاندارد سازی را دنبال می‌کنیم.

مدیرکل اداره استاندارکرمان افزود: دبیری 6 کمیته و زیر کمیته فنی سازمان بین المللی استاندارد با ایران است و در مجموع 310کمیته فنی IS وجود دارد که ایران در 182 کمیته فنی آن عضو است و حدود 23000 استاندارد بین‌المللی با کمک کشورهای عضو سازمان بین‌المللی استاندارد تدوین شد که سهم ایران در تدوین استانداردها 45 مورد است. در مشارکت استانداردهای بین المللی مزیتی که وجود دارد که می‌توانیم با حضور در این کمیته‌ها نقطه نظرات دانش فنی و تکنولوژی که در کشور است را ارائه نماییم و اگر در این زمینه‌ها حضور نداشته باشیم در واقع نمی‌توان اظهار نظر و منافع ملی کشور را لحاظ کنیم. در حوزه استانداردهای ملی 33500 استاندارد ملی در کشور با کمک استادان دانشگاه‌ها، متخصصین فن، تولید کنندگان، ارائه کنندگان خدمات و مجموع متخصصین استاندارد در کشور تدوین شد.

وی گفت: جایگاه ایران در حوزه بین‌الملل  از بین 163 کشور عضو سازمان بین المللی استاندارد در حال حاضر به رتبه 21 رسیده و در منطقه آسیا رتبه سوم و در حوزه تدوین استانداردهای نانو با تدوین 100 استاندار رتبه سوم جهان را دارد.

عاقلی در ارتباط با فعالیت‌ها و نیاز به حضور دانشگاه در حوزه استاندار افزایش پوشش استاندارد برای کلیه محصولات تولید داخل و ترویج آن و تدوین سند جامع و نقشه راه تحول نظام استاندارسازی کشور و مدیریت و قانون تقویت  و توسعه نظام استاندار را عنوان کرد.

در ادامه دکتر هادی نوری عضو هیأت علمی دانشکده فیزیک در زمینه اندازه‌گیری فیزیکی، استاندارد یکاها، فرآینداندازه‌گیری دستگاه یکاها و کمیت‌های فیزیکی مطالبی را به‌صورت پاورپوینت ارائه کرد.

همچنین کارگاه یک روزه آموزشی New SI با محوریت آشنایی با آخرین تغییرات سیستم بین‌المللی آحاد و یکاها و با هدف آشنایی دانشجویان، اعضاء هیأت علمی و کارشناسان آموزشی با تغییرات سیستم بین‌المللی SI و رعایت استانداردها در مکتوبات و مقالات علمی به کار خود ادامه داد.

کلمات کلیدی
رضا میمند
خبرنگار :

رضا میمند

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید