دومین همایش ملی نظام فکری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای (مدظله‌العالی) در گستره خانواده و جمعیت

  • تاریخ انتشار : 1403/12/07 - 10:45
  • تعداد بازدید : 4
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

دومین همایش ملی نظام فکری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای (مدظله‌العالی) در گستره خانواده و جمعیت

به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه شهید باهنر کرمان، به همت دانشکده حقوق و الهیات دانشگاه شهید باهنر کرمان و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، دومین همایش ملی نظام فکری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای (مدظله‌العالی) در گستره خانواده و جمعیت، صبح روز دوشنبه ۶ اسفندماه ۱۴۰۳ در تالار وحدت دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد.

 دکتر حسین نظام آبادی پور، سرپرست دانشگاه شهید باهنر کرمان ضمن بیان پیشینه برگزاری این همایش در سال ۱۳۹۷ و تقدیر از دست‌اندرکاران و برگزارکنندگان این دوره، نکاتی را در خصوص نقش دانشگاه‌ها در آگاهی‌بخشی و سیاست‌گذاری در این زمینه از طریق ارائه راهکارهای علمی و برگزاری نشست‌های تخصصی به‌منظور کمک به تصمیم‌گیران و سیاست‌گذاران در مدیریت چالش‌های مرتبط با کاهش نرخ جمعیت و تحکیم خانواده یادآور شد.

 سرپرست دانشگاه با اشاره به اهمیت استراتژیک موضوع جوانی جمعیت این موضوع را از اولویت‌های راهبردی در توسعه پایدار کشور برشمرد و بیان داشت؛ دانشگاه‌ها به‌عنوان مراکز علمی باید با پژوهش‌های کاربردی، سیاست‌گذاری‌های کلان را در این حوزه پشتیبانی کنند.

دکتر نظام آبادی پور ضمن مؤثر دانستن نقش دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی در آگاهی‌بخشی و سیاست‌گذاری در حوزه جوانی و جمعیت، بر انجام فعالیت‌های پژوهشی، فرهنگی و تبیینی به‌عنوان یکی از رسالت‌های مهم دانشگاهیان در قبال جامعه تأکید کرد.

 وی با بیان لزوم تعامل نهادهای اجرایی با دانشگاه‌ها که می‌توانند در این زمینه مشاوره و راهکارهای مفید و مؤثری ارائه دهند از عوامل برگزاری این رویداد علمی به‌ویژه دکتر حسین اکبری فرد رئیس سابق دانشگاه و حجت‌الاسلام علیدادی سلیمانی نماینده ولی‌فقیه و امام‌جمعه کرمان به‌عنوان رئیس این همایش به جهت فراهم نمودن زمینه برگزاری دومین همایش ملی نظام فکری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای (مدظله‌العالی) در گستره خانواده و جمعیت تشکر و قدردانی نمود.

 حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسن علیدادی‌سلیمانی نماینده ولی‌فقیه در استان و امام‌جمعه کرمان ضمن گرامی داشت یاد و خاطره سپهبد شهید حاج‌قاسم سلیمانی سخنران نخستین دوره این همایش در سال ۱۳۹۷، با بیان اهمیت مباحث مربوط به خانواده و جمعیت، به تأکیدات مقام معظم رهبری بر نقش خانواده به‌عنوان پایه و ستون اصلی جامعه اشاره کرد و اظهار داشت: نگاه ایشان به مسئله جمعیت، نگاهی راهبردی و آینده‌نگرانه است. شاید امروز به طور کامل متوجه اهمیت این موضوع نباشیم، اما در آینده، بیش‌ازپیش قدر این اندیشه را خواهیم دانست.

 رئیس همایش ملی نظام فکری آیت‌الله خامنه‌ای (مدظله‌العالی) در گستره خانواده و جمعیت، وجهه تمایز انسان با سایر موجودات را قدرت اندیشه برشمرد و در تشریح این موضوع بیان داشت؛ قدرت اندیشه و تفکر، انسان‌ها را نیز از یکدیگر متمایز می‌سازد و شخصیت بشر را شکل می‌دهد و از این طریق مسیر زندگی و تاریخ را رقم می‌زند.

 نماینده ولی‌فقیه در استان کرمان از دانشگاه شهید باهنر و دست‌اندرکاران برگزاری این همایش تقدیر کرد و یادآور شد: این همایش فرصتی ارزشمند برای بررسی اندیشه‌های رهبر معظم انقلاب در حوزه‌های مختلف است و امیدواریم این مباحث در سیاست‌گذاری‌های کلان کشور مورد استفاده قرار گیرد و گامی مؤثر در راستای اعتلای جامعه اسلامی برداشته شود.

 حجت‌الاسلام حسن عسکری مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دبیر اجرایی این همایش با اشاره به مشارکت گسترده اساتید دانشگاه‌های مختلف در کمیته علمی افزود: در برگزاری این همایش، از اساتید دانشگاه شهید باهنر و همچنین اعضای هیئت‌علمی مؤسسه امام خمینی (ره) و سایر مراکز علمی که در حوزه خانواده فعال هستند، استفاده شد. در مجموع ۱۵ نفر از اساتید در کمیته علمی و ۱۲ نفر به‌عنوان داور با دبیرخانه همکاری داشتند.

 دبیر اجرایی همایش ملی نظام فکری آیت‌الله خامنه‌ای (مدظله‌العالی) ضمن قدردانی از حجت‌الاسلام محمدهادی قهاری دبیر علمی همایش، به نمایندگی از وی که در سفر زیارتی عمره حضور دارد، طی گزارشی آماری از روند دریافت، داوری و انتخاب مقالات برگزیده بیان داشت: فرایند دریافت مقالات از ۱۲ مهرماه ۱۴۰۳ آغاز شد و مهلت ارسال تا ۲۰ بهمن ادامه داشت. نتیجه داوری مقالات نیز در اسفندماه مشخص شد. این همایش ۶ محور اصلی داشت که شامل تقویت آگاهی در زمینه تشکیل خانواده، تحکیم روابط خانوادگی، ترویج فرزندآوری، آموزش اصول فرزندپروری، تعالی خانواده و بررسی سیاست‌های جمعیتی و چالش‌های آن بود و همه این مباحث برگرفته از منویات مقام معظم رهبری است که همواره بر اهمیت این مسائل تأکید داشته‌اند.

 حجت‌الاسلام حسن عسکری در ادامه اظهار داشت: در محور تحکیم خانواده ۲۶ مقاله، در موضوع فرزندآوری ۱۴ مقاله، در زمینه تشکیل خانواده ۷ مقاله، درباره اصول فرزندپروری ۵ مقاله، در بحث تعالی خانواده ۶ مقاله و در حوزه سیاست‌های جمعیتی ۸ مقاله دریافت شد.

 وی ادامه داد: از مجموع این مقالات، ۲۷ مقاله پذیرش نهایی شدند که چهار نفر از نویسندگان آن‌ها به‌عنوان سخنران ارائه خواهند داشت و سایر مقالات به‌صورت پوستر نمایش داده می‌شوند.

 دبیر اجرایی همایش ملی نظام فکری آیت‌الله خامنه‌ای (مدظله‌العالی) با تأکید بر اهمیت مباحث خانواده و جمعیت در سیاست‌های کلان کشور خاطرنشان کرد: امروز دشمن به‌خوبی درک کرده است که یکی از پایه‌های اقتدار جوامع اسلامی، خانواده و جمعیت است. درحالی‌که خودشان سیاست‌های افزایش جمعیت را دنبال می‌کنند، از طریق رسانه‌ها و تبلیغات گسترده، در تلاش‌اند ارزش‌های جامعه اسلامی را تغییر داده و کاهش جمعیت را ترویج کنند؛ بنابراین، ما باید با مبانی تفکر دینی و علمی، به روشنگری در این زمینه بپردازیم.

 وی در پایان تصریح کرد: برگزاری همایش‌های علمی در این حوزه ضروری است، اما کافی نیست. باید گفتگوهای علمی و پژوهش‌های دانشگاهی در این زمینه تقویت شود و اساتید دانشگاه‌ها نیز نقش خود را در تبیین مسائل خانواده و جمعیت به‌خوبی ایفا کنند تا جامعه اسلامی ما با رونق خانواده‌ها، افزایش جمعیت و گسترش نشاط و امید در مسیر رشد و تعالی حرکت کند.

 حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی ذو علم، رئیس اندیشکده بیانیه گام دوم انقلاب که به‌عنوان سخنران اصلی همایش دعوت شده بود، به تبیین نقش بیانیه گام دوم انقلاب در تعالی خانواده پرداخت. وی با اشاره به هشدار رهبر معظم انقلاب درباره آسیب‌های سبک زندگی غربی، مقابله با آن را نیازمند جهاد فرهنگی دانست و تأکید کرد که تغییر سبک زندگی با خودسازی آغاز می‌شود.

 او بیانیه گام دوم را متنی راهبردی معرفی کرد که ارزش‌های دینی را مبنای تعالی خانواده قرار می‌دهد و از آن می‌توان برای آسیب‌شناسی وضعیت کنونی استفاده کرد. وی شکاف نسلی را یکی از چالش‌های مهم دانست و بر ارتباط تعالی خانواده با جامعه‌پردازی و تمدن‌سازی تأکید کرد.

 ذو علم منظومه‌ای هشت‌ضلعی شامل آزادی، اخلاق، معنویت، عدالت، استقلال، عزت، عقلانیت و بردباری را به‌عنوان چارچوب نظری حرکت انقلاب در ۴۰ سال آینده معرفی کرد و آن را پشتوانه تمدن‌سازی اسلامی برشمرد. وی همچنین تأکید کرد که نگاه توحیدی در اندیشه رهبر انقلاب تنها یک مفهوم نظری نیست، بلکه الگویی عملی برای زندگی، اقتصاد و خانواده محسوب می‌شود که می‌تواند جامعه‌ای مبتنی بر ارزش‌های الهی شکل دهد.

  گفتنی است: در ادامه پس از ارائه سخنرانی‌های ۴ مقاله برگزیده و تقدیر از پژوهشگران برتر، از دانشگاهیان دانشگاه شهید باهنر که دارای ۴ فرزند یا بیشتر هستند تجلیل به عمل آمد.

 

    1

کلمات کلیدی
رضا میمند
خبرنگار :

رضا میمند

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید