کرسی ترویجی سیاست و شهر در دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد

  • تاریخ انتشار : 1400/08/12 - 11:57
  • تعداد بازدید : 3
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

کرسی ترویجی سیاست و شهر در دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید باهنر کرمان، دکتر یوسف مسلمی عضو هیأت علمی دانشکده حقوق و الهیات دانشگاه در خصوص ارتباط سیاست و شهر گفت: ارتباط سیاست با شهر نه تنها کم نبوده است بلکه سیاست و شهر در جهت همسو در حرکت بوده‌اند و هرآنچه در دل شهر جریان دارد از درون سیاست جوشیده است.

وی افزود: شهر را بایستی یک پدیده سیاسی دانست که ضمن متاثر بودن از تصمیمات سیاستمداران خود نیز تاثیرگذار بر سیاست است. شهرها عامل حیاتی تعاملات فرهنگی، سیاسی و اقتصادی و معرف جایگاه و شان یک ملت در جهان هستند و از سو دیگر به دلیل تقابل روستا و شهر، سیاست تناسخ چندانی با روستا ندارد و از جهاتی هم افزایی میان این دو نخواهد بود و سیاست مدنی در روستا معنا و مفهوم چندانی نخواهد داشت.

وی در ادامه در زمینه سیاست مدنی شهری و سیاست‌گذاری شهری به بیان دیدگاه‌ها و نقطه نظرات مختلف پرداخت.

عضو هیأت علمی دانشکده حقوق و الهیات دانشگاه گفت: سیاست و شهر به دنبال تقویت همه حوزه‌های علوم سیاسی است و شهر اولین فضای غیرخصوصی افراد جامعه است و هدف از اختصاص موضوع این همایش به مسئله شهر این است که بدانیم اصلاح شهر منتهی به اصلاح سیاست خواهد شد یعنی با پرداختن به این موضوع می‌توان سیاست را از حالت انتزاعی خارج کرد و شکل فردی به آن داد.

دکتر مسلمی خاطر نشان کرد: پیرامون ارتباط لاینفک شهر و سیاست بایستی اذعان داشت روابط سیاسی درون جامعه شهری است که هویت پیدا می‌کند. وقتی فلاسفه یونان می گویند مدینه فاضله یا مدینه ضاله، می‌توان در اهمیت مفهوم شهر تامل کرد، چراکه انگار به مثابه یک انسان به شهر جان بخشیده‌اند. جوامع هم در واقع خود را در قالب شهرها بازتاب می‌دهند.

وی گفت: شهر مجموعه‌ای به هم پیوسته و دارای شخصیت و هویت است و باید به عنوان یک جامعه سیاسی فهمیده شود. سیاست هم باید تصمیماتی بگیرد که در راستای ساختن یک شخصیت عمومی برای شهرها باشد. در غیر این صورت ما را به سمت زیست بهتر حرکت نخواهد داد و امروز در عصر کنونی به دلیل اینکه شهرهای بزرگ ما از آب و هوای سالم بی بهره‌اند،‌ باید توجه کرد که سلامت روح اجتماعی درون این جامعه اهمیت دارد.

عضو هیأت علمی دانشکده حقوق و الهیات بیان کرد: امروزه بایستی شهر را یک پدیده سیاسی دانست که ضمن متاثر بودن از تصمیمات سیاستمداران خود نیز تاثیرگذار بر سیاست است. شهرها عامل حیاتی تعاملات فرهنگی، سیاسی و اقتصادی و معرف جایگاه و شان یک ملت در جهان هستند. از این رو، توجه به آنها  ضروری است و تاثیر سیاست‌های نابخردانه و نسنجیده در کلان شهرهایی مثل تهران، مشهد، تبریز، شیراز و ... آرامش و سلامت روانی شهروندان مخدوش شده و رمقی برای تنفس باقی نمانده است چراکه اداره فضای کلان شهرهای کشور از بیلبردهای تبلیغاتی گرفته تا تراکم فروشی کاملا فضای سیاسی است. سیاست زدگی افراطی در اکثر شهرهای ایران به ویژه تهران دیده می‌شود که در ترکیبی از سازه و سیمان و بتن متجلی شده است. از این رو پذیرش تنوع و تکثر به مثابه ارزش، ‌اجتناب از رویکرد ایدئولوژیک، تفکیک حوزه‌های عمومی از خصوصی و اصلاح رویکردها راه حل‌هایی است که می‌تواند به نجات شهرها کمک کند و گرنه با تغییر مدیران شهری هم تاثیری در تغییر این شرایط نخواهیم دید. 

دکتر مسلمی افزود: نسبت سیاست به شهر، نسبتی صرفا کمی و مبتنی بر داده‌ها نیست، بلکه کیفی، پویا، چندسطحی و چندبعدی است که در طول تاریخ هم به همین شکل بوده و روابط این دو قابل مطالعه و مهم هستند.

                                                    سپس دکتر علی اصغر عبدالهی عضو هیأت علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه به عنوان ناقد اول و دکتر محمود بابائی عضو هیأت علمی دانشکده حقوق و الهیات دانشگاه به عنوان ناقد دوم کرسی علمی ترویجی با عنوان" سیاست و شهر: ملاحظاتی در نظریه‌های سیاست گذاری شهری" را مورد نقد و بررسی قرار دادند.

 

کلمات کلیدی
رضا میمند
خبرنگار :

رضا میمند

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید