مدرسه یک‌روزه سردبیری؛ آشنایی با روندهای نوین نشر و نمایه‌سازی علمی

  • تاریخ انتشار : 1404/01/26 - 14:48
  • تعداد بازدید : 324
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
با مشارکت وزارت علوم و دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد؛

مدرسه یک‌روزه سردبیری؛ آشنایی با روندهای نوین نشر و نمایه‌سازی علمی

مدرسه سردبیری دانشگاه شهید باهنر فرصتی شد برای بررسی روندهای جهانی علم‌سنجی، به‌روزرسانی مهارت‌های حرفه‌ای اساتید و گفت‌وگو درباره آینده نشر علمی کشور.

دانشگاه شهید باهنر کرمان روز سه‌شنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ میزبان برگزاری دوره یک‌روزه مدرسه سردبیری نشریات علمی و پژوهشی ویژه اعضای هیئت علمی بود؛ رویدادی علمی که به همت مرکز نشر، علم‌سنجی و ارزیابی مجلات دانشگاه و با همکاری کمیسیون نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، این نشست تخصصی با هدف ارتقاء دانش و مهارت سردبیران، دبیران علمی و اعضای هیئت علمی علاقمند به حوزه نشر دانشگاهی، در سالن کنفرانس سازمان مرکزی دانشگاه برگزار گردید و با حضور چهره‌های برجسته علمی و پژوهشی کشور همراه بود.

در آغاز این نشست، دکتر علیرضا سعیدی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه، ضمن خوشامدگویی به مهمانان و مدعوین، یاد و خاطره بنیان‌گذاران دانشگاه، شادروان مهندس علیرضا افضلی‌پور و بانو فاخره صبا را گرامی داشت و تأکید کرد: دانشگاه شهید باهنر کرمان بر پایه نیت خیرخواهانه و نگاه توسعه‌گرایانه بنیان گذاشته شد و امروز به‌عنوان بزرگ‌ترین دانشگاه جنوب شرق کشور، با بیش از ۸۰ هزار دانش‌آموخته و ۲۵ نشریه علمی، نقش مادرانه‌ای در رشد علمی استان کرمان ایفا کرده است. وی افزود: از این نشریات، دو عنوان در پایگاه اسکوپوس نمایه شده‌اند و مجموعاً هفت نشریه در رده "الف" و هفت نشریه در رده "ب" قرار دارند. همچنین دانشگاه افتخار دارد که پنج عضو هیئت علمی آن در جمع یک درصد دانشمندان برتر جهان، و جمعی دیگر در میان دو درصد پژوهشگران پراستناد بین‌المللی قرار دارند.

در ادامه، دکتر صمد نژاد ابراهیمی، مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری پژوهشی وزارت علوم، ضمن تحسین جایگاه علمی دانشگاه شهید باهنر، از بنیان‌گذار آن به‌عنوان شخصیتی بزرگ و ماندگار یاد کرد و گفت: تفکر بزرگ، قلب بزرگ و اقدام بزرگ مهندس افضلی‌پور مسئولیت ما را در برابر دانشگاه‌های کشور بیشتر کرده است. وی با اشاره به رشد چشمگیر نمایه‌سازی نشریات ایرانی در پایگاه‌های بین‌المللی، اظهار داشت: در سه سال اخیر، رشد نمایه‌سازی نشریات کشور در پایگاه‌های معتبر ۱۰۶ درصد بوده و بیش از ۱۴ هزار مقاله علمی از ایران به پایگاه اسکوپوس افزوده شده که منجر به افزایش بیش از ۲۱ هزار استناد بین‌المللی شده است. وی همچنین به ظرفیت‌های "قانون جهش تولید دانش‌بنیان" برای توسعه فعالیت‌های تحقیق و توسعه در شرکت‌ها اشاره کرد و آشنایی اساتید و پژوهشگران با این قانون را یک اولویت دانست.

در بخش‌های دیگر این مدرسه تخصصی، دکتر مرتضی طاهری، معاون دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی امور پژوهشی وزارت علوم، و دکتر پیام کبیری، مشاور و متخصص نمایه‌سازی نشریات علمی، به ارائه مطالبی با محورهای استانداردهای نوین نشر، آینده‌پژوهی در صنعت نشر، علم‌سنجی، نشریات فرارشته‌ای، هوش مصنوعی و گسترش علم شهروندی پرداختند. در همین راستا، نشریات دانشگاه نیز از منظر نمایه‌سازی و شاخص‌های علمی مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفتند . در پایان این رویداد، سردبیران، مدیران داخلی نشریات و پژوهشگران دانشگاه به بیان دیدگاه‌ها، تجربیات و پیشنهادهای خود پرداختند و پیرامون چالش‌ها و فرصت‌های حوزه نشر علمی به گفت‌وگو نشستند.

کلمات کلیدی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید