برگزاری نشست تخصصی نقد رای دادگستری کرمان

  • تاریخ انتشار : 1403/10/08 - 10:04
  • تعداد بازدید : 10
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
به میزبانی دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد؛

برگزاری نشست تخصصی نقد رای دادگستری کرمان

نشست تخصصی "نقد رأی دادگستری کرمان" با حضور جمعی از قضات، وکلا، اعضای هیئت‌علمی و دانشجویان دانشگاه‌های شهید باهنر کرمان، آزاد اسلامی و پیام‌نور به میزبانی دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد.

به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه شهید باهنر کرمان، به همّت انجمن علمی دانشجویی حقوق، نشست تخصصی "نقد رأی دادگستری کرمان" با حضور رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان و رئیس‌کل دادگستری استان کرمان روز پنج‌شنبه ۶ دی‌ماه ۱۴۰۳ در سالن کنفرانس دفتر مرکزی این دانشگاه برگزار شد.

 دکتر حسین اکبری فرد رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان، ضمن خیرمقدم به تمامی حاضرین در جلسه، یاد و خاطره بنیان‌گذاران دانشگاه شهید باهنر کرمان را گرامیداشت و افزود: دانشگاه شهید باهنر کرمان در ۱۳۴۹ با یک نیت خیرخواهانه به دست زنده‌یاد مهندس علیرضا افضلی‌پور و همسرشان استاد فاخره صبا بنا نهاده شد.

 وی ادامه داد: روانشاد مهندس علیرضا افضلی‌پور بنیان‌گذار دانشگاه در کرمان که با همتی بلند و سخاوتی وصف‌ناشدنی، بنای ماندگارِ اندیشه، علم، ایمان و فرهنگ را برای نسل‌ها به یادگار گذاشت. مهندس افضلی‌پور به‌درستی تشخیص داده بود که تنها راه پیشرفت ایران و رفع مشکلات اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی کشور، فراهم نمودن زمینه ارتقای دانش و آگاهی است. او و همسر فرهیخته‌اش هم پیمان شدند تا همه دارایی و ثمره سال‌ها تلاش و کوشش خود را صرف احداث دانشگاه در یکی از مناطق محروم کشور نمایند. مایه خوشبختی است که خداوند متعال نظر آنها را متوجه استان کرمان نمود تا این استان که از غنی‌ترین منابع زیرزمینی، کشاورزی و نیروی انسانی برخوردار است صاحب دانشگاهی در این سطح شود. بدون شک آنها با این اقدام بلند اندیشه‌شان ضمن حمایت از جوانان مستعد به‌منظور ادامه تحصیل و پرورش نیروی انسانی متخصص، زمینه مناسبی برای اشتغال و کارآفرینی فراهم نمودند و از این طریق موجب ارتقای سطح فرهنگی و افزایش امنیت اجتماعی در استان کرمان و حتی استان‌های هم جوار شدند.

 دکتر اکبری فرد ضمن اشاره به سه رسالت مهم دانشگاه‌ها؛ مرجعیت علمی که برای جامعه آورده داشته باشد، کادرسازی و پرورش نیروی انسانی برای پذیرش مسئولیت‌های مهم در جامعه و همچنین حل مسائل مهم کشور، ادامه داد: ارتباط بین دانشگاه و جامعه بسیار حائز اهمیت است و برگزاری جلسات تخصصی ازاین‌دست در دانشگاه می‌تواند در یادگیری و آموزش بهتر دانشجویان بسیار مؤثر باشد.

 حجت‌الاسلام‌والمسلمین ابراهیم حمیدی، رئیس‌کل دادگستری استان کرمان با ادای احترام به مقام شامخ شهدا و امام خمینی (ره)، با گرامیداشت یاد و خاطره سردار شهید حاج‌قاسم سلیمانی از مجموعه مدیران دانشگاه، معاونت منابع انسانی دادگستری استان، اساتید و دانشجویان به‌ویژه انجمن علمی حقوق که زمینه برگزاری این جلسه را برای نخستین‌بار در یک محیط علمی و خارج از مجموعه دادگستری فراهم نموده‌اند قدردانی کرد.

 رئیس‌کل دادگستری استان کرمان در این نشست با اشاره به چاپ چندین جلد کتاب نقد رأی دادگستری کل استان کرمان، گفت: این اقدام به معنای تأیید محتوای جلسات نقد رأی دادگستری استان کرمان از سوی پژوهشگاه قوه قضائیه است.

 وی از تشکیل جلسه نقد رأی در دانشگاه شهید باهنر به‌عنوان جلسه‌ای ارزشمند، مفید و پرثمر تقدیر کرد و ادامه داد: پیشنهاد برگزاری نشست نقد رأی در دانشگاه شهید باهنر کرمان از سوی دانشگاه مطرح و از سوی دستگاه قضایی استان مورد استقبال قرار گرفته است و استقبال حاضرین از جلسه امروز، هم از نظر کیفی و هم از نظر کمی قابل‌مقایسه با جلسات گذشته نیست.

 نماینده عالی قوه قضائیه در استان کرمان از قضاتی که آرای خود را در معرض نقد قرار می‌دهند نیز تقدیر کرد و ادامه داد: اخیراً هیئتی از سوی دیوان عالی کشور با حضور در استان کرمان، وضعیت علمی حوزه‌های قضایی استان را مورد سنجش قرار دادند و در نشست جمع‌بندی سفر خود تأکید داشتند که قضات استان کرمان افرادی عالم، دانشمند و فرهیخته هستند و دادگستری کل استان کرمان در درجات علمی بالای کشور قرار دارد.

 وی بر دریافت نظرات شفاهی و کتبی شرکت‌کنندگان در نشست‌های نقد رأی تأکید کرد و ادامه داد: یکی از اهداف ما در برگزاری جلسات نقد رأی در دانشگاه‌ها این است که نقطه‌نظرات دانشجویان حقوق را نیز بشنویم و این افراد با مباحث علمی و عملی رشته خود آشنا شوند تا پس از پایان تحصیلات خود برای ورود به عرصه‌های قضاوت و وکالت آمادگی کامل داشته باشند.

در ادامه محمدباقر اسلامی معاون منابع انسانی و امور فرهنگی دادگستری استان کرمان ضمن تأکید بر این مطلب که برگزاری نشست‌های نقد رأی در مجامع علمی مورد درخواست و مطالبه حقوق‌دانان استان بوده است، اظهار داشت: بر مبنای سند تحول و تعالی قوه قضائیه، آرای قضایی باید در منظر و دسترس متخصصان این حوزه در دانشگاه‌ها و مراجع علمی قرار گیرد و در قالب نشست‌های نقد رأی، مورد نقد و بررسی قرار گیرد.

 وی خاطرنشان کرد: برگزاری نشست‌های نقد رأی در خارج از دادگستری و در مراجع علمی یکی از اهداف مهم دستگاه قضایی است که امروز محقق شده است.

 معاون منابع انسانی و امور فرهنگی دادگستری کل استان کرمان بیان کرد: در نشست‌های نقد رأی، در ابتدا قاضی صادرکننده رأی؛ مبانی علمی خود را بیان می‌کند و در ادامه حقوق‌دانان، وکلا، اساتید دانشگاه و دانشجویان حقوق مطالب خود را مطرح می‌کنند و در نهایت قاضی صادرکننده رأی، پاسخگوی سؤالات خواهد بود.

 گفتنی است؛ در این جلسه رأی شعبه دوم دادگاه تجدیدنظر استان کرمان مورد نقد و بررسی قرار گرفت. در ابتدا قاضی سید عبدالسعید موسوی؛ مستشار شعبه در دفاع از رأی صادره به بیان نقطه‌نظرات خود پرداخته و در ادامه موافقان و مخالفان به بیان دیدگاه‌های خود پرداختند.

اکبر خالقی
خبرنگار :

اکبر خالقی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید