کرسی علمیترویجی؛ منظومهٔ پژوهش: الگوی روششناسی پژوهش در علومانسانی
کرسی علمیترویجی؛ منظومهٔ پژوهش: الگوی روششناسی پژوهش در علومانسانی

به گزارش روابطعمومی دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرسی علمیترویجی با عنوان" منظومهٔ پژوهش: الگوی روششناسی پژوهش در علومانسانی "به ریاست دکتر زینالعابدین صادقی عضو هیئتعلمی دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه و با ارائه دکتر سعید ده یادگاری عضو هیئتعلمی دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه برگزار شد.
در این کرسی دکتر سعید ده یادگاری بیان داشت: یکی از مهمترین زیرساختهای پژوهش که باید از ابتدای امر، مشخص شود، روششناسی پژوهش است. منظور از روششناسی پژوهش، راهبُرد، برنامه اقدام، فرایند و استفاده از روشهای خاص پژوهش است. هدف این تحقیق توسعه الگویی بهمنظور کمک به پژوهشگران برای انتخاب یک روششناسی مناسب بوده است.
عضو هیئتعلمی دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه اضافه کرد: یکی از مهمترین تحولاتی که دانشجویان، بخصوص در مقاطع تحصیلات تکمیلی با آن مواجه هستند، تأکید بر پژوهش بهعنوان یکی از فعالیتهای ضروری و تبدیل آن به گامی مهم در مسیر موفقیتهای تحصیلی و شغلی آنان است. در برخی از رشتهها، تمام یا بخش زیادی از زمان تحصیل دانشجویان به انجام یک پروژه تحقیقاتی اختصاص مییابد و باید گفت هر فعالیت عملی که قرار است در فرایند انجام پژوهش صورت گیرد، مستلزم برنامهریزی و تفکر قبلی و مشخصکردن بهترین روش برای انجام آن است.
دکتر ده یادگاری تصریح کرد: یکی از مهمترین چالشهایی که پژوهشگران با آن مواجه هستند، انتخاب روش مناسب بهمنظور اجرای مراحل پژوهش است. همه تحقیقات تجربی، صرفنظر از این که کیفی، کمی یا آمیخته باشند، شامل بحثی درباره روششناسی تحقیق هستند. روشهای تحقیق به ابزار یا فنونی اشاره میکند که محققان با استفاده از آنها، دادههای خود را جمعآوری میکنند. این ابزارها یا فنون تنها زمانی عاقلانه انتخاب میشوند که از مجموعه بزرگتری از مفروضات و رویهها که روششناسی کلی تحقیق مورداستفاده را تشکیل میدهند، مشتق شده و اگر پژوهشگر در انتخاب روششناسی اشتباه کند زمان و امکانات خود را صرف انجام کاری خواهد کرد که او را به مقصد مناسب نمیرساند. به همین دلیل لازم است، قبل از شروع کار پژوهش، بهترین روش برای اجرای آن شناسایی شود.
شایانذکر است: دکتر مهدی کاظمی عضو هیئتعلمی دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه بهعنوان ناقد اول و دکتر الهه شهابی عضو هیئتعلمی دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه بهعنوان ناقد دوم کرسی علمیترویجی با عنوان " منظومهٔ پژوهش: الگوی روششناسی پژوهش در علومانسانی "را مورد ارزیابی نقد و بررسی قرار دادند.

نظر دهید