حضور سه تیم کرمانی کشف سیارک در پروژه علمی جستجوی سیارک

  • تاریخ انتشار : 1399/03/24 - 14:18
  • تعداد بازدید : 2
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

حضور سه تیم کرمانی کشف سیارک در پروژه علمی جستجوی سیارک

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید باهنر کرمان، پس از اعلام نتایج پروژه علمی جستجوی سیارک زیر نظر سازمان بین المللی همکاری‌های نجویInternational Astronomical Search Collaboration (IASC)، دانشگاه(Hardin simmons University)، رصدخانه پن استارز در هاوایی و دانشگاه هاوایی، و کشف مشروط سیارک 2019SR31  مقررشد در مردادماه و تیرماه 1399 تیم های "انجمن علمی-دانشجویی نجوم دانشگاه شهید باهنر کرمان"، موسسه "مردم نهاد نوآوران نجوم کارمانیا" و موسسه "کاوشگران هوافضا" به عنوان نمایندگان پذیرفته شده در پروژه علمی جستجوی سیارک در تابستان 1399 پروژه علمی را ادامه دهند.

سیارک‌ها اجسام کوچکی هستند که از سنگ یا فلز یا سنگ و فلز ساخته شده‌اند. سیارک‌ها معمولاً اجسام نامنظمی هستند و بر گرد خورشید حرکت می‌کنند. میلیون‌ها سیارک در منظومه خورشیدی ما وجود دارند. بسیاری از آن‌ها میان مدار بهرام(مریخ) و مدار هرمز(مشتری) قرار گرفته‌اند و گرد خورشید می‌گردند. دسته‌ای دیگر از آن‌ها در مکان‌های دیگر منظومه خورشیدی یافت می‌شوند. به نظر می‌رسد علت اینکه اغلب آن‌ها در فاصلهٔ مریخ و مشتری دیده می‌شوند این است که احتمالاً در مدار بین این دو سیاره، سیارهٔ دیگری نیز وجود داشته‌است که به علت جاذبهٔ شدید مشتری متلاشی شده‌است و سیارک‌ها پدید آمده باشند.

امیرعباس شهدادی دانشجوی فیزیک مقطع کارشناسی دانشگاه شهید باهنر کرمان در پاسخ به خبرنگار روابط عمومی دانشگاه شهید باهنر کرمان در مورد چگونگی عضویت در تیم ایرانی Newhorizons گفت: با توجه به علاقمندی به کارعلمی و پژوهشی در حوزه نجوم و اخترفیزیک، در خرداد ماه 98 با عنوان تیم بیکران از کرمان در بخش ایرانی پروژه علمی جستجوی سیارک ثبت نام و پس از پذیرش در آزمون ورودی که توسط کمیته برگزار کننده(مجله نجوم) صورت گرفته بود، موفق به حضور و مشارکت در بخش ایرانی این پروژه بین المللی شدم. پس از عملکرد قابل قبول اینجانب در تحلیل دادهه‌های رصدخانه پن استارز در هاوایی و ارسال منظم گزارش‌ها و تحلیل‌های داده‌ها به سازمان بین المملی همکاری‌های نجومی(IASC) و دریافت گواهنامه رسمی از نهادهای برگزار کننده، در بخش بین المللی این پروژه به عنوان یکی از منجمین ایرانی دعوت شدم.

دبیر انجمن علمی-دانشجویی نجوم دانشگاه شهید باهنر کرمان با اشاره به نحوۀ فعالیت در بخش بین الملی پروژه علمی جستجوی سیارک خاطر نشان کرد: با عضویت در تیم Newhorizons که متشکل از منجمین جوان علاقمند به فعالیت‌های علمی-پژوهشی هست، پس از دعوت، ثبت نام و هماهنگی‌های لازم با کمیته برگزار کننده(IASC) انجام شد و در روند این بخش از پروژه علمی تیم Newhorizons که به عضویت بنده همراه بود موفق به ثبت مشروط یک سیارک به نام 2019SR31 شدیم. در این مرحله سیارک مورد بررسی تیم، وارد فاز مطالعاتی 5 تا 6 ساله برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد جنس، مدار و محل دقیق این سیارک شده است.

وی افزود: پس از اتمام این فاز مطالعاتی، نام معین شده(2019SR31) توسط تیم ایرانی Newhorizons به اتحادیه جهانی نجوم International Astronomical Union پیشنهاد خواهد شد و در صورت رعایت ضوابط تعیین شده این نام برروی سیارک کشف شده خواهد شد.

کلمات کلیدی
رضا میمند
خبرنگار :

رضا میمند

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید