ضرورت نظارت و ارزیابی مجموعه آموزش عالی برای تصمیمگیریهای دقیق و اثربخش
ضرورت نظارت و ارزیابی مجموعه آموزش عالی برای تصمیمگیریهای دقیق و اثربخش

به گزارش روابطعمومی دانشگاه شهید باهنر کرمان به نقل از وزارت علوم، دکتر نسیم نهاوندی رئیس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم قرارگرفتن همه زیر نظامهای آموزش عالی زیر چتر نظارت دانشگاهی خبر داد و گفت: نظام آموزش عالی مجموعهای یکپارچه است و فقدان نظارت بر بخشی از آن میتواند توازن و کیفیّت آموزشی را برهم بزند.
وی اظهار داشت: برنامه ما این است که همه زیر نظامها (پیامنور، علمیکاربردی، ملی مهارت، غیرانتفاعیها و دانشگاه آزاد) به قانون تمکین کنند و به نظارت و ارزیابی وزارت علوم تن دهند و تا رسیدن به این نقطه، میتوانیم بر اساس دادهها و خروجیهای علمی این زیرمجموعهها را پایش کنیم.
وی افزود: نظارت در آموزش عالی یک موضوع فرهنگی است. اگر این موضوع به امری درونی و فرهنگی تبدیل نشود، موقتی و بینتیجه خواهد بود و چنانچه موضوع نظارت، نزد برخی مدیران بهعنوان یک فرهنگ و ارزش نهادینه نشده است، باید فرایندهای موجود را بازبینی و اصلاح کنیم.
نهاوندی تأکید کرد: هدف ما از بازدیدها و تهیه گزارشهای نظارتی، ارتقای بهرهوری و کیفیت آموزش عالی است. تلاش این است که دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی فاصله خود را با اهداف از پیش تعیین شده کمتر نموده و برای رسیدن به این اهداف تلاش کنند و در بازنگریهای آتی اهداف جدیدتری را جایگزین اهداف تحققیافته کنند و از این طریق زنجیره ارتقا شکل بگیرد.
وی بررسی نسبت دستاوردهای آموزشی، پژوهشی، فناوری و فرهنگی را بهعنوان خروجی دانشگاه و مؤسسات آموزش عالی، با امکانات و هزینههای مادی و غیرمادی صرف شده و همچنین میزان اثربخشی و کارآمدی فعالیتها را دو اصل مهم ارزیابی و نظارت در آموزش عالی اعلام کرد.
در این نشست دبیران هیئت نظارت به بحث و تبادل نظر در خصوص نحوه نظارت و مسائل مربوط به این حوزه پرداخته شد.
لازم به ذکر است دکتر مهدی نقیزاده دبیر هیئت نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت استان کرمان و سرپرست حوزه مدیریت نظارت و ارزیابی دانشگاه بهعنوان نماینده استان کرمان و دانشگاه معین استان در این همایش حضور داشت.

نظر دهید