دوره آموزشی هزار روز طلایی آغازین زندگی
دوره آموزشی هزار روز طلایی آغازین زندگی

به گزارش روابطعمومی دانشگاه شهید باهنر کرمان، دکتر قاسم محمدینژاد، رئیس بسیج اساتید استان کرمان و معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید باهنر کرمان، ضمن خوشامدگوی به شرکتکنندگان با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در بحث فرزندآوری، ادامه داد: مقوله جمعیت یکی از مهمترین مؤلفههای اقتدار ملی در هر کشور است که رسیدن به اهداف مهم ملی و دستیابی به آن بدون توجه به این مؤلفه ممکن نیست.
رئیس بسیج اساتید استان کرمان اضافه کرد: این سومین نشست از سلسه نشستهای جمعیت با عنوان دوره آموزشی هزار روز طلایی آغازین زندگی است و در واقع برگزاری نشستهای آموزشی و تبیینی در این زمینه بایستی تا زمانی که از بحران کهنسالی جمعیت عبور نکردهایم، تداوم داشته باشد.
وی تصریح نمود: جمهوری اسلامی ایران بهعنوان یک کشور شیعی و مدافع حقوق مظلومان و معتقد به فرهنگ نجاتبخش مهدوی همواره موردتوجه دیگر ملتها بوده و در این زمینه هم باید پیشرو باشد؛ لذا ضرورت دارد برای افزایش جمعیت و تربیت نسل جوان مؤمن و پویا همه دستگاهها و مجموعههای دولتی و مردمنهاد با یکدیگر همافزایی نمایند.
دکتر محمدینژاد وظیفه دانشگاهها و مراکز علمی را فرهنگسازی در زمینه فرزندآوری و افزایش جمعیت دانست و ابراز نمود: ما به چالشها و مسائل بازدارندهای مثل مشکلات اقتصادی آگاه هستیم و باید با استفاده از تمام ظرفیتها و فرهنگسازی، گامی استوار در این جهت برداریم.
بحث مهمی که آرامآرام در دل روزمرگیها و زندگی ماشینی کمرنگ شده، جایگاه والا و ارزشمند مقام مادر است.
مادر، زیباترین واژه آفرینش و مؤثرترین عامل تربیت و مراقب دلسوز سلامت روحی و جسمانی فرزندان و آیندهسازان کشور است.
در ادامه این نشست دکتر نوذر نخعی استاد پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی کرمان و سخنران سلسلهنشستهای تخصصی جمعیت استان کرمان، ضمن خوشامدگویی و تشکر از برگزارکنندگان این نشست گفت: وقتی میخواهیم از جمعیت صحبت کنیم نباید بگزاریم موضوعاتی مغفول بمانند و فراموش شوند. دوران جنینی تا هشتسالگی مهمترین برهه زندگی انسان است که متأسفانه مغفول مانده است.
روزهای اول زندگی (۲۷۰ روز در شکم مادر، ۳۶۵ روز سال اول و ۳۶۵ روز سال دوم زندگی) بسیار دوران مهمی است و بزرگان این زمان را ۱۰۰۰ روز طلایی و تکرارنشدنی میدانند.
استاد پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: بسیاری از والدین میان فرزندآوری و فرزندپروری تفاوت خاصی قائل نمیشوند و گاهی بهاشتباه آنها را با هم یکسان میدانند. درحالیکه فرزندپروری اتفاقی بسیار مهمتر و البته دشوارتر است که به مراقبتهای 24ساعته نیاز دارد.
اگر میخواهیم جامعهای سالم داشته باشیم باید افق دیدمان برای طولانیمدت باشد و از ابتدا مسیر را درست برویم.
اگر مادر هستیم، مادری کنیم و اگر پدر هستیم، مادر را تکریم کنیم. اگر اینگونه پیش برویم، یقیناً زمینه ارتقای سلامتی را با کمترین هزینه در جامعه خود تقویت میکنیم.
گفتنی است این نشست به همت گروه آموزشهای آزاد و مجازی دانشگاه و با همکاری دفتر بودجه و تشکیلات دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد.

نظر دهید