برگزاری مراسم گرامیداشت هفته اسناد ملی و میراث مکتوب

  • تاریخ انتشار : 1403/02/23 - 02:54
  • تعداد بازدید : 3
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

برگزاری مراسم گرامیداشت هفته اسناد ملی و میراث مکتوب

به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه شهید باهنر کرمان، مراسم گرامیداشت هفته اسناد ملی و میراث مکتوب به همت انجمن علمی تاریخ دانشگاه شهید باهنر کرمان، سازمان اسناد و کتابخانه ملی کرمان و انجمن ایرانیان و تاریخ شعبه کرمان، روز شنبه ۲۲ اردیبهشت‌ماه سال ۱۴۰۳ به میزبانی دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد.

در ابتدای این مراسم دکتر ریحانه شهیدی مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملّی جنوب شرق کشور ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این نشست ابراز داشت: موفقیت هر ملتی ریشه در شناسنامه گذشته آن ملت دارد و ما بر این باوریم که می‌توانیم به پشتوانه گنجینه‌ای که در اسناد تاریخی وجود دارد، منابع ارزشمندی را در اختیار پژوهشگران قرار دهیم تا بتوانیم هرچه بیشتر در شکوفایی جامعه گام برداریم.

 مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملّی جنوب شرق کشور افزود: جهت فراهم نمودن تسهیلات دسترسی به اسناد، بر الکترونیکی کردن اسناد تأکید داریم و امیدواریم با استفاده از روش‌های علمی بروز در جهت حفظ و میراث داری از این سرمایه ملی گام برداریم.

محمدعلی گلاب زاده رئیس مرکز کرمان‌شناسی، تقارن هفته اسناد ملی و میراث مکتوب و روز دختر را به فال نیک گرفت وی وجود دختران و زنان را سندی بر ادامه هستی دانستند و ضمن بیان نکاتی در باب ارزش اسناد و رنج‌نامهٔ آن خاطرنشان کرد؛ سند ردپای تاریخی هر ملت است، امروز هر کشوری که در این زمینه قوی‌تر عمل کند، اقتدارش بیشتر خواهد بود.

رئیس مرکز کرمان‌شناسی افزود، در جهان امروز، کشورهای در زمینه‌های مختلف اقتصادی، سیاسی و... با یکدیگر رقابت دارند. ایران به لحاظ فرهنگی دست بالا را دارد و لازم است به مسئله حفاظت از میراث‌فرهنگی توجه ویژه‌ای داشته باشیم. بسیاری از کشورها که از روشنای تفکر و اندیشه برخوردارند، این زمینه را ایجاد نموده‌اند و قدر اسناد تاریخی خود را می‌دانند. هر واژه این اسناد برای یک پژوهشگر بسیار ارزشمند است امروز خوشبختانه مؤسسه‌ای بنام سازمان اسناد تأسیس شده که اسناد را نگهداری می‌کنند؛ اما هنوز کسانی هستند که داخل خانه‌ها خود آنها را نگهداری کرده و قدر نمی‌دانند، در دهان آتش می‌سپارند و خاکستر می‌کنند.

آقای گلاب زاده ابراز داشت: گاهی یک برگ سند تاریخی، سرنوشت سیاسی و اجتماعی و فرهنگی یک کشور و ملت را دگرگون می‌کند. وی با اشاره به فعالیت‌های مرکز کرمان‌شناسی به جهت تهیه بخشی از گزارش‌های ارسالی سِر پِرسی سایکس، سرکنسول انگلیس در کرمان و تلاش‌های اخیر برای ترجمه و انتشار مجموعه کتاب‌های مرتبط ابراز امیدواری کرد، خزانه اسناد ملی آن‌قدر غنی باشد که از دیگر کشورها برای مطالعه و انجام فعالیت‌های پژوهشی به ایران مراجعه نمایند.

 دکتر جمشید روستا عضو هیئت‌علمی بخش تاریخ دانشکده ادبیات و علوم‌انسانی دانشگاه شهید باهنر کرمان، ضمن عرض خیرمقدم به حاضرین و تبریک دهه کرامت بیان داشت: یکی از افسوس‌های ما در گذشته فقدان درسی به نام اسناد آرشیوی در سرفصل دروس رشته تاریخ بود.

عضو هیئت‌علمی دانشکده ادبیات و علوم‌انسانی دانشگاه ادامه داد: با پیگیری‌های فراوان در سرفصل جدید، درس سند پژوهی و مطالعات آرشیوی در مقطع کارشناسی وارد شده است. اما در مقطع کارشناسی‌ارشد تاریخ و ایران‌شناسی، علی‌رغم ضرورت آشنایی دانشجویان با شیوه جستجوی منابع کتابخانه‌ای و آرشیوی، درسی به نام سند پژوهی نداریم. امیدواریم این درس در سرفصل دروس کارشناسی‌ارشد هم پیش‌بینی شود و از طرفی ارتباط بین جامعه دانشگاهی و مرکز اسناد نیز بیش‌ازپیش برقرار باشد.

 گفتنی است: در حاشیه این مراسم نمایشگاه اسناد تاریخی کرمان در محل پژوهشکده فرهنگ اسلام و ایران دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار و از فعالان این عرصه، آقایان اکبر ایرانمنش، حسن اشرف گنجو و خانم پروین محمدرضایی تجلیل به عمل آمد.

کلمات کلیدی
رضا میمند
خبرنگار :

رضا میمند

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید