کرسی علمیترویجی با عنوان دانش، قدرت، سیاست: تفاوت دیدگاههای فلسفی میشل فوکو و جورجو آگامبن
در راستای برگزاری کرسیهای نظریهپردازی ارائه شد؛
کرسی علمیترویجی با عنوان دانش، قدرت، سیاست: تفاوت دیدگاههای فلسفی میشل فوکو و جورجو آگامبن
جلسه حمایت از کرسیهای نظریهپردازی نقد و مناظره، کرسی ترویجی با موضوع: "دانش، قدرت، سیاست: تفاوت دیدگاههای فلسفی میشل فوکو و جورجو آگامبن"در تالار اندیشه دانشکده ادبیات و علومانسانی دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد.
به گزارش روابطعمومی دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرسی علمیترویجی با موضوع" دانش، قدرت، سیاست: تفاوت دیدگاههای فلسفی میشل فوکو و جورجو آگامبن"روز شنبه ۸ دیماه ۱۴۰۳ به ریاست دکتر حسن سلاجقه رئیس دانشکده هنر و معماری صبا و با ارائه دکتر ناهید فخرشفائی عضو هیئتعلمی دانشکده ادبیات و علومانسانی دانشگاه برگزار شد.
دکتر ناهید فخرشفائی عضو هیئتعلمی دانشکده ادبیات و علومانسانی دانشگاه گفت: میشل فوکو و جورجو آگامبن دو نظریهپرداز مهم در حوزه قدرت و حکومت هستند که هر یک دیدگاههای روشنگرانهای درباره رابطه بین دانش، قدرت و کنترل اجتماعی ارائه میدهند.
وی افزود: فوکو مفهوم دانش - قدرت را معرفی میکند که در آن دانش بهعنوان ابزاری برای حفظ حاکمیت و شکلدهی به هنجارهای اجتماعی و هویتهای فردی عمل میکند. به باور او انسانها میتوانند با ایجاد گفتمانهای جایگزین در برابر سرکوب ایستادگی کنند. آگامبن با ایجاد گفتمان با فوکو از شرایط استثنائی نام میبرد، شرایطی که در آن دولت از دانش بهعنوان ابزاری برای سرکوب استفاده میکند. به گفته او تعلیق حقوق شهروندی افراد منجر به کنترل خودسرانه زندگی انسانها میشود. این پژوهش با استفاده از نظریات فوکو و آگامبن به مواردی اشاره میکند که دانش (علم و تکنولوژی) به همه جنبههای زندگی معاصر مسلط شده است.
دکتر ناهید فخرشفائی یادآور شد: هدف این طرح دستیابی به درک عمیقتری از چگونگی تعاملات میان دانش و قدرت در جوامع معاصر است و نشان دهیم که این تعاملات چگونه بر زندگی اجتماعی تأثیر میگذارند. هدف دیگر این است؛ مفهوم حیات برهنه در نظریه آگامبن را گسترش داده و کاربردهای آن در زمینههای مختلف سیاسی و اجتماعی را بررسی کنیم.
وی در ادامه به بیان نظریات این دو فیلسوف برای بررسی ابعاد اخلاقی مرتبط باقدرت و دانش اشاره نمود.
سپس دکتر روحالله روزبه و دکتر محیا رفیعی از اعضای هیئتعلمی دانشکده ادبیات و علومانسانی بهعنوان ناقدان این نشست، کرسی علمیترویجی" دانش، قدرت، سیاست: تفاوت دیدگاههای فلسفی میشل فوکو و جورجو آگامبن"را مورد نقد و بررسی قرار دادند.

نظر دهید