بیانیه گام دوم انقلاب؛ راهبردی برای تعالی خانواده و تمدنسازی اسلامی
بیانیه گام دوم انقلاب؛ راهبردی برای تعالی خانواده و تمدنسازی اسلامی

به گزارش روابطعمومی دانشگاه شهید باهنر کرمان، به همت دانشکده حقوق و الهیات دانشگاه شهید باهنر کرمان و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، دومین همایش ملی نظام فکری حضرت آیتالله خامنهای (مدظلهالعالی) در گستره خانواده و جمعیت، صبح روز دوشنبه ۶ اسفندماه در تالار وحدت دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد.
حجتالاسلاموالمسلمین علی ذو علم رئیس اندیشکده بیانیه گام دوم انقلاب و سخنران دومین همایش ملی نظام فکری حضرت آیتالله خامنهای (مدظلهالعالی) در گستره خانواده و جمعیت، ضمن اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب که توسط مقام معظم رهبری تبیین و صادر شده است، این بیانیه را متنی بنیادین و راهبردی دانست که دربردارنده مفاهیم و ابعاد گستردهای در حوزههای مختلف اجتماعی و فرهنگی، از جمله خانواده و سبک زندگی است.
وی با بیان این نکته که سؤال اساسی این است که دیدگاه رهبر حکیم انقلاب درباره یک خانواده متعالی چیست افزود: در یک وجه سلبی، ایشان در آخرین بندهای بیانیه به سبک زندگی غربی اشاره کرده و هشدار دادهاند؛ این سبک زندگی آسیبهای جبرانناپذیری بر فرهنگ و اجتماع ما وارد کرده است. مقابله با این سبک، نیازمند یک جهاد عظیم است.
رئیس اندیشکده بیانیه گام دوم انقلاب خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب، جوانان را به حضور در این جهاد عظیم فرهنگی دعوت نموده. تغییر سبک زندگی نیازمند مجاهدت عملی و عینی است که با خودسازی آغاز میشود.
حجتالاسلام ذو علم به ابعاد ایجابی تعالی خانواده در بیانیه گام دوم انقلاب نیز اشاره کرد و گفت: بیانیه گام دوم انقلاب، ارزشهای دینی را بهعنوان مبنای تعالی خانواده معرفی میکند. این ارزشها که با اجتهاد و استنباط رهبر انقلاب ارائه شدهاند، نهتنها میتوانند مبنای ترسیم چشمانداز یک خانواده متعالی باشند، بلکه شاخصهایی برای سنجش وضعیت موجود و آسیبشناسی خانواده در جامعه ما نیز به شمار میروند.
وی تأکید کرد: امروز یکی از چالشهای اصلی، شکاف نسلی است که بخشی از آن ناشی از فرایندهای تربیتی خانواده است. هرچند در جامعه ما خانوادههای منسجم و موفق کم نیستند، اما گسترش برخی آسیبها، ضرورت پرداختن به این موضوع را دوچندان کرده است. از منظر رهبر معظم انقلاب، تعالی خانواده نهتنها به خود خانواده محدود نمیشود، بلکه به جامعهپردازی و در نهایت تمدنسازی نیز ارتباط دارد. از همین رو، ارزشهایی چون آزادی، اخلاق، عقلانیت و برادری، نقش اساسی در تحقق این هدف دارند.
حجتالاسلاموالمسلمین علی ذو علم در ادامه صحبتهای خود آزادی، اخلاق، معنویت، عدالت، استقلال، عزت، عقلانیت، بردباری را یک منظومه هشتضلعی دانست که مبتنی بر یک روایت عمیق، اجتهادی معتبر و نگرشی اجتماعی و آیندهنگرانه است که اگر به دنبال حرکت عمیقتر و قویتر در ۴۰ سال دوم انقلاب هستیم، باید این منظومه ارزشی را بهعنوان پشتوانه نظری و عملی خود قرار دهیم. بیانیه گام دوم انقلاب دست ما را در این مسیر پر میکند و سرمایهای ارزشمند برای تداوم حرکت انقلاب است.
وی افزود: این منظومه هشتضلعی در واقع نظام فکری و اجتماعی رهبر انقلاب را ارائه میدهد و به ما نشان میدهد که اهداف اصلی انقلاب چه بوده و همچنان چه اهدافی برای آینده باقی میمانند. این ارزشها در مسیر تمدنسازی اسلامی باید برجسته شده و در زندگی فردی و اجتماعی امت اسلامی نهادینه شوند. عدم توجه به این ارزشهاست که وضعیت پر از ظلم، بینظمی و زیادهخواهی نظام سلطه در جهان امروز را رقم زده است.
حجتالاسلام ذو علم با اشاره به اینکه به برکت این انقلاب، جبهه مقاومت با مجاهدت افرادی چون شهیدان سلیمانی و سید حسن نصرالله شکل گرفته است و امروزه رسوایی نفاق غربی بیشازپیش آشکار شده است افزود: انقلاب اسلامی، برخاسته از اسلام ناب، ماهیت حقیقی نظام سرمایهداری غرب را نمایان ساخته و نشان داده که غرب حتی نسبت به خود نیز دارای نظم، عدالت و تعهد نیست و امروز شاهد هستیم که با تلاشهای مجاهدان و اندیشمندان انقلابی، فتوحات فکری و اندیشهای رخ داده که زمینهساز تمدن اسلامی و نشر ارزشهای الهی خواهد بود. در این مسیر، وظیفه داریم خانواده متعالی را نیز بر مبنای این ارزشها تعریف کنیم و شاخصهای آن را بر اساس منظومه هشتضلعی استخراج نماییم.
وی تصریح کرد: اگر بخواهیم نظام فکری رهبر انقلاب را در یک مفهوم اساسی خلاصه کنیم، آن مفهوم «توحید» است. نگاه توحیدی در اندیشه رهبر انقلاب، تنها یک بحث فلسفی یا کلامی نیست، بلکه بهعنوان یک سبک زندگی و الگوی عملی مطرح است. در این نگاه، فردی که برای تأمین خانوادهاش تلاش میکند، بهعنوان «کاسب حبیبالله» شناخته میشود. چنین نگاهی به اقتصاد، با مفاهیم مادیگرایانه رایج در تضاد است و خانواده را از وابستگیهای ناسالم و رقابتهای مادیگرایانه دور نگه میدارد.
وی در پایان تأکید کرد: خانوادهای که بر اساس توحید بنا شود، نگاه، روش و انگیزههای متفاوتی خواهد داشت. در چنین خانوادهای عدالت، اخلاق، عزتنفس و استقلال جایگاه ویژهای پیدا میکند. اگر این ارزشها در خانواده نهادینه شود، جامعهای مبتنی بر ارزشهای الهی شکل خواهد گرفت که در آن، انسانها نهتنها به سعادت فردی، بلکه به تعالی اجتماعی نیز خواهند رسید.

نظر دهید