برگزاری کرسی علمی ترویجی کاربست تحلیل هوفلدی حق در تبیین حقوق بش
برگزاری کرسی علمی ترویجی کاربست تحلیل هوفلدی حق در تبیین حقوق بش
جلسه حمایت از کرسیهای نظریه پردازی، نقد و مناظره با عنوان " کاربست تحلیل هوفلدی حق در تبیین حقوق بشر "روز چهارشنبه 9 اسفندماه 1402 در سالن کنفرانس دانشکده حقوق و الهیات برگزارشد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرسی علمی" کاربست تحلیل هوفلدی حق در تبیین حقوق بشر " به ریاست دکتر علی ایلخانیپور عضو هیأت علمی دانشکده حقوق و الهیات و با ارائه دکتر عطاالله صالحی عضو هیأت علمی دانشکده حقوق و الهیات تشکیل شد.
دکتر عطاالله صالحی عضو هیأت علمی دانشکده حقوق و الهیات گفت: برای ابهام زدایی و کشف معنای واژه حق در گزارهای مختلف، سیستم هوفلد بهترین و جامع افراد است.در سیستم هوفلد همۀ قضایایی که متضمن واژه حق میباشند، قابل تجزیه به یک قضیه سه متغییری هستند.
وی افزود: در تببین حقها، بررسی ماهیت حق به کمک دو نظریه منفعت و اراده مفید مینماید. در روابط مبتنی به حق میان ذی حق و متعهد رابطهای شکل میگیرد. اما ماهیت این رابطه چگونه است و این رابطه را چگونه می توان تعریف نمود؟. برای توضیح رابطه میان صاحب حق و متعهد در برابر آن حق دو دیدگاه و نظریه مشهور در فلسفه معاصر حق وجود دارد. یکی نظریه انتخاب و اراده و دیگری نظریه منفعت و سود است.
عضو هیأت علمی دانشکده حقوق و الهیات خاطرنشان کرد: گرچه تحلیل هوفلدی مفاهیم حقوقی بهترین سیستم تحلیلی برای توصیف مالکیت به عنوان ساختار از روابط حقوقی الزامی است. اما باید دید دستگاه تحلیلی هوفلد با حقوق مالکیت چه برخوردی دارد. دستگاه او در این مورد سه ویژگی دارد که شایسته توجه ژرف است: نخست، عدم وجود شی یا چیز در توصیف روابط مالکیت. دوم، چشم پوشی از تمایز بین حقوق عینی و حقوق شخصی. سوم، تجزیه مفهوم مالکیت به دستهای از حقوق متمایز. هر سه این ویژگیها به دلیل عدم انعکاس واقعیتهای حقوقی مورد انتقاد قرار گرفتهاند.
سپس دکتر نگین شفیعی عضو هیأت علمی دانشکده حقوق و الهیات دانشگاه و دکتر محمود بابایی عضو هیأت علمی دانشکده حقوق و الهیات به عنوان ناقدان کرسی علمی ترویجی با عنوان " کاربست تحلیل هوفلدی حق در تبیین حقوق بشر "را مورد نقد و بررسی قرار دادند.
