کرسی علمی ترویجی با عنوان مالکیت ایران بر جزایر سه گانه خلیج فارس و مواضع اخیر چین
کرسی علمی ترویجی با عنوان مالکیت ایران بر جزایر سه گانه خلیج فارس و مواضع اخیر چین
جلسه حمایت از کرسیهای نظریه پردازی، نقد و مناظره با موضوع "مالکیت ایران بر جزایر سه گانه خلیج فارس و مواضع اخیر چین" روز چهارشنبه 9 اسفندماه 1402 در سالن کنفرانس دانشکده حقوق و الهیات برگزارشد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرسی علمی ترویجی با عنوان "مالکیت ایران بر جزایر سه گانه خلیج فارس و مواضع اخیر چین " به ریاست دکتر محمود بابایی عضو هیأت علمی دانشکده حقوق و الهیات و با ارائه دکتر محمود غفوری عضو هیأت علمی دانشکده حقوق و الهیات تشکیل شد.
دکتر محمود غفوری عضو هیأت علمی دانشکده حقوق و الهیات در خصوص موضوع کرسی علمی گفت: رئیس جمهور و دبیر اول حزب کمونیست چین در تاریخ 7 تا 10 دسامبر 2022 از عربستان سعودی دیدار رسمی به عمل آورد و مورد استقبال بسیار گرم مقامات این کشور قرار گرفت.
وی افزود: این سفر رسمی از این نظر تاریخی بود که او در سه نشست مهم از جمله: نشست گسترده با مقامات عربستان - نشست مشترک با کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و دیدار با سران 20 کشور از 23 کشور عضو اتحادیه عرب شرکت نمود که این بزرگترین و بالاترین تحرک دیپلماتیک جمهوری خلق چین از زمان تاسیس آن در منطقه خلیج فارس بوده است.
عضو هیأت علمی دانشکده حقوق و الهیات خاطرنشان کرد: آنچه که از نظر این گفتار بسیار مهم است بیانیه مشترک شی جین پینگ و شورای همکاری خلیج فارس در مورد جزایر سه گانه واقع در مدخل تنگه هرمز در خلیج فارس میباشد که متعلق به ایران است و از اهمیت استرتژیک ویژهایی در کنترل تردد در خلیج فارس برخوردار هستند.
این بیانیه مشترک اظهار میدارد که رهبران کشورهای شرکت کننده بر حمایت خود از همه کوششهای صلح جویانه شامل پیشنهادات و مساعی کشور امارات عربی متحده برای رسیدن به راه حلی مسالمت آمیز در مورد این جزایر تاکید دارندکه نشان دهنده عدم احترام به یکپارچگی سرزمینی ایران است. این بیانیه همچنین بر مواردی مانند «حمایت ایران از گروه های تروریست منطقه» و «اشاعه دهنده موشکهای بالیستیک و پهپاد ها» و لزوم توجه به «برنامه اتمی ایران و نقش بی ثبات کننده آن در منطقه» صحه گذاشته است.
در این کرسی ابتدا موقعیت جغرافیایی و پیشینه تاریخی مالکیت این جزایر بطور مفصل مورد بحث قرارگرفته و سپس واکنش های مقامات جمهوری اسلامی ایران در مقابل مواضع اتخاذ شده جمهوری خلق چین در موارد فوق و توجیحات چین مورد بررسی قرارگرفت.
