کرسی علمیترویجی با عنوان بررسی عوامل مؤثر در شکلگیری پیمان ابراهیم
کرسی علمیترویجی با عنوان بررسی عوامل مؤثر در شکلگیری پیمان ابراهیم

به گزارش روابطعمومی دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرسی علمیترویجی با موضوع "بررسی عوامل مؤثر در شکلگیری پیمان ابراهیم"روز سهشنبه ۱۱ دیماه ۱۴۰۳ به ریاست دکتر علیرضا زمزم عضو هیئتعلمی دانشکده حقوق و الهیات و با ارائه دکتر مهدی عباسزاده عضو هیئتعلمی دانشکده حقوق و الهیات دانشگاه تشکیل شد.
در ابتدا دکتر مهدی عباسزاده در خصوص پیمان صلـح ابراهیم توضیحاتی را ارائه نمود و افزود: این پیمان توافقنامهای است که تا کنون با حمایت و میانجیگری آمریکا، میان اسرائیل و کشورهای امارات، بحرین، مراکش و سودان به امضا رسیده است و این کشورها از طریق این توافقنامه به عادیسازی روابط خود با رژیم صهیونیستی پرداختهاند. امارات متحده عربی بهعنوان اولین امضاکننده ایـن توافق هـدف از آن را جلوگیری از الحاق کرانـه باختری بـه رژیم صهیونیستی که در معامله قـرن مطرح شده بـود عنـوان نمود.
وی تصریح کرد: توافقنامه صلـح ابراهـیم بهمنظور عادیسازی روابـط و صلـح بیـن اسرائیـل و امارات متحـده عربـی ابتـدا در ۱۳ آگوست ۲۰۲۰ و طـی بیانیـه مشترک ایالات متحده و اسرائیل و امارات اعلام و ۱۵ سپتامبر ۲۰۲۰ در کاخ سفید امضا شـد. زمان چندانی نگذشت که این پیمان کشورهای؛ بحرین، امارات، سودان و مراکش را هم شامل شد. این چهار کشور، در حاشیه جنوبی خلیجفارس و شمال قاره آفریقا قرار دارند.
دکتر عباسزاده در ادامه عواملی را که منجر به شکلگیری پیمان صلح ابراهیم با اعراب و تعریف دوستان جدید برای اسرائیل در سیاست خارجی این کشور شده است، بر اساس نظریه جیمز روزنا مورد بررسی و واکاوی قرار دادند.
در پایان دکتر محمود غفوری و دکتر یحیی کمالی از اعضای هیئتعلمی دانشکده حقوق و الهیات بهعنوان ناقدان این نشست، کرسی علمیترویجی" بررسی عوامل مؤثر در شکلگیری پیمان ابراهیم"را مورد نقد و بررسی قرار دادند.

نظر دهید