کرسی علمی‌ترویجی با عنوان استخراج مختصات معرفتی، پارادایمی و هویتی حاج قاسم سلیمانی حول سبک زندگی شهید بودن

  • تاریخ انتشار : 1403/10/30 - 19:27
  • تعداد بازدید : 19
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

کرسی علمی‌ترویجی با عنوان استخراج مختصات معرفتی، پارادایمی و هویتی حاج قاسم سلیمانی حول سبک زندگی شهید بودن

به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرسی علمی‌ترویجی با موضوع " استخراج مختصات معرفتی، پارادایمی و هویتی حاج قاسم سلیمانی حول سبک زندگی شهید بودن"روز یکشنبه 30دی‌ماه ۱۴۰۳ به ریاست دکتر عبدالحسین دانشوری عضو هیئت‌علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی و با ارائه دکتر سینا امینی‌زاده عضو هیئت‌علمی دانشکده حقوق و الهیات دانشگاه تشکیل شد.

دکتر سینا امین‌زاده عضو هیئت‌علمی دانشکده حقوق و الهیات ابتدا ضمن گرامیداشت یاد و خاطر سردار سپهبد شهید حاج‌قاسم سلیمانی گفت: شهید سلیمانی به‌عنوان یک فرمانده نظامی و شخصیت مذهبی، توانسته است با بهره‌گیری از شهود معنوی، عقلانیت تحلیلی و تجربه‌های اجتماعی - نظامی خود، فهم عمیق‌تری از مفهوم شهادت و شهید شدن به دست آورد. وی در مقاطع مختلف زندگی خود، به‌ویژه در زمینه‌های دفاعی و اجتماعی، از اینکه سه بُعد به طور همزمان استفاده می‌کرد و بدین‌ترتیب، نه‌تنها به تحقق اهداف نظامی کمک کرد، بلکه توانست هویت ملی و مذهبی‌ را در میان افراد تقویت کند.

عضو هیئت‌علمی دانشکده حقوق و الهیات در ادامه به چهار بعد کلیدی از شخصیت شهیدسلیمانی در رابطه با هویت دینی که در ایجاد و تقویت روحیه دین‌داری مؤثری بوده از قبیل :

1 اخالص و مراقبت از نفس: شهید سلیمانی به‌ویژه در رفتارها و تصمیمات خود، در مورد اخلاص و صداقت با خداوند و انسان‌ها تأکیدداشت. این خصایص، نه‌تنها باعث جلب‌اعتماد و محبوبیت در میان مردم شده، بلکه الگویی از دینداری راستین را برای دیگران فراهم آورد. ایشان به‌عنوان یک مجاهد با روحی‌های خالص و پاک، توانست معنویت و اخلاق را در عمل خود تجلی دهد.

2 رعایت حق‌الناس: سلیمانی به رعایت حقوق دیگران و ابراز احترام به خواسته‌ها و نیازهای آنان اهمیت ویژه‌ای می‌داد. او با عمل به اصول اخلاقی و اجتماعی، نه‌تنها به افراد احساس ارزشمندی می‌بخشید، بلکه آنان را به رعایت حقوق یکدیگر و توجه به حس مسئولیت اجتماعی ترغیب می‌کرد.

3 الگوگیری از عاشورا و ولایت‌مداری: تأکید شهید سلیمانی بر مفهوم عاشورا و الگوگیری واقعه عاشورا، موجب شد که مردم به ارزش‌های فداکاری و ایثار و همچنین اهمیت پیروی از مقام رهبری و ولایت‌مداری توجه بیشتری داشته باشند. او با نشان‌دادن ارزش‌های اسلامی و عاشورایی، همواره به ترویج فرهنگ نوع‌دوستی، انقلابی‌گری ولایت‌مداری دعوت می‌کرد.

4 عدم توجه به دنیا تأکید بر عبادت: سلیمانی همواره بر اهمیت عبادت و رابطه با خداوند تأکید می‌کرد و خود را ازجاذبه‌های دنیا دور نگه می‌داشت. او با تأکید بر مستحبات، به‌ویژه نماز شب و سحر، توانست دیگران را به توجه به ابعاد معنوی زندگی و ارتباط باخدا ترغیب کند. توسل به معصومین و استفاده از دعاها و مناجات‌ها بخش دیگری از زندگی معنوی او بود که در تقویت دینداری و انسجام جامعه مؤثر بود اشاره نمود.

ارائه دهنده کرسی علمی ترویجی اظهار داشت: شهید سلیمانی نه‌تنها شخصیت برجسته‌ای بود که بر اصول دین‌داری پایبند بود، بلکه عمل و رفتار او الهام‌بخش نسل‌ها و افراد مختلف در جامعه شده است. این یافته‌ها نشان‌دهنده این است که شخصیت‌های مذهبی می‌توانند با ترکیب اخلاص، رفتار اخلاقی، ولایت‌مداری و تقید به عبادت، به طور مستقیم بر روحیه دینداری و معنویت افراد تأثیربگذارند. 

  در پایان حجت الاسلام و المسلمین محمد هادی قهاری و دکتر محمدرضا حاتمی از اعضای هیئت‌علمی دانشکده حقوق و الهیات به‌عنوان ناقدان این نشست، کرسی علمی‌ترویجی" استخراج مختصات معرفتی، پارادایمی و هویتی حاج قاسم سلیمانی حول سبک زندگی شهید بودن"را مورد نقد و بررسی قرار دادند.

کلمات کلیدی
رضا میمند
خبرنگار :

رضا میمند

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید