وبینار طرح کمند به میزبانی دانشگاه شهید باهنر کرمان

  • تاریخ انتشار : 1399/08/17 - 10:35
  • تعداد بازدید : 2
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

وبینار طرح کمند به میزبانی دانشگاه شهید باهنر کرمان

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید باهنر کرمان، به نقل از حوزه معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه در این مراسم که در فضای مجازی برگزار گردید دکتر نیره عسکری مشاور رئیس دانشگاه ضمن تقدیر و تشکر از دکتر معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده و دکتر غلامرضا غفاری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم به جهت تلاش های مستمر در راستای توانمند سازی دانشجویان دختر و فراهم نمودن زمینه خودباوری و ایجاد انگیزه به منظور کارآفرینی در میان دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی، توجه به مهارت افزایی و ایجاد ارتباط بین دانشگاه و جامعه را یکی از مهمترین راهکارهای رفع مشکلات اقتصادی و اجتماعی توصیف نمود و از راه اندازی دفتر فرهنگی جوار خوابگاهی در دانشگاه شهید باهنر بعنوان یکی از اقدامات مرتبط و موثر یاد کرد.

 وی ابراز امیدواری کرد که پس از کنترل بیماری کرونا و برگشت شرایط عادی به جامعه و بازگشایی حضوری دانشگاه‌ها بر اساس توافق انجام شده با سازمان فنی و حرفه ای، این دفتر می تواند فرصت‌های خوبی برای آموزش مهارت‌های مورد نیاز دانشجویان فراهم آورد.

در ادامه دکتر غلامرضا غفاری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با ارزیابی مثبت از روند برگزاری رویداد کمند در دانشگاه شهید باهنر کرمان‌ گفت: این طرح با همکاری معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در ۱۰ دانشگاه کشور برگزار می‌گردد، که خوشبختانه دانشگاه شهید باهنر کرمان نیز در این زمینه عملکرد قابل توجه و خوبی داشته و توانسته است این رویداد را در سطح عالی و به نحو شایسته‌ای برگزار نماید. لذا از تمامی مسئولان، عوامل و کنشگران دانشجویی که در جریان برگزاری این رویداد فعالیت داشته‌اند تقدیر و تشکر نمود.

 وی عنوان کرد: نباید دانشجویان به زندگی در فضای دانشگاه محدود شوند، بلکه لازم است توانایی ارتباط مؤثر با جامعه و مجموعه‌های بیرون دانشگاهی را کسب نماید و در این راستا ضمن فراگیری مهارت‌های کارآفرینی، توانمندی لازم برای ورود به اجتماع را به دست آورند و اگر این مهم محقق شود، زمینه پویایی جامعه و افزایش مشارکت های اجتماعی نیز فراهم می‌گردد.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، خاطرنشان کرد: یکی از ویژگی‌های خوب طرح کمند، اکتفا نکردن به مجموعه دانشگاهی و استفاده از ظرفیت دیگر بخش‌های جامعه برای توانمندسازی دانشجویان است و برای همین اجرای خوب این طرح با همکاری مراکز تخصصی و بهره‌مندی از دانش آموختگان دانشگاهی بارقه امید و خودباوری را به متن جامعه تزریق می‌کند.

دکتر غفاری تأکید کرد: دانشگاه ها باید با آموزش مهارت‌های مختلف کسب و کار، ارتباط با دیگران، کار گروهی و بهره‌مندی از ظرفیت‌های مختلف جامعه به دانشجویان، روح خودباوری را در آنان تقویت و احساس ناتوانی را از آنها دور کند.

وی افزود: چنین رویکردی زمینه اثرگذاری بهتر افراد در اجتماع و در نتیجه پویایی توأمان فرد و جامعه را نیز فراهم می آورد.

پس از ارائه گزارش روند برگزاری رویداد توسط دکتر یاسمن اسدی، مدیر مرکز رشد دانشگاه شهید باهنر کرمان سه ایده برتر این رویداد معرفی و اعلام نمود سه تیم برگزیده علاوه بر بهره‌مندی از جوایز نقدی مورد حمایت صندوق کارآفرینی امید و مرکز رشد دانشگاه نیز قرار خواهند گرفت.

در پایان دکتر معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده و با ابراز خرسندی به جهت حضور آنلاین در این مراسم، از حسن توجه و همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و دانشگاه شهید باهنر کرمان برای برگزاری شایسته این طرح تقدیر نمود و برگزاری این رویداد در سطحی عالی و با استفاده از ظرفیت فضای مجازی در دانشگاه‌ها را یک دستاورد مهم دانست.

 وی خاطر نشان کرد: تجربه برگزاری این رویداد به عنوان یک الگو در سایر برنامه‌ها نیزمی تواند مورد استفاده قرار گیرد و طرح کمند را به کاشت یک نهال توصیف نمودکه لازم است خوب آبیاری شود تا یک باغ ایرانی را در همه دانشگاه‌ها نظاره‌گر باشیم و ابراز امیدواری نمود با مستندسازی، نتایج حاصله از روند برگزاری رویداد در سطح جامعه انتشار یابد و زمینه اتصال دانشجویان به بازار کار فراهم شود.

دکتر ابتکار همچنین توانمندسازی دانشجویان را یکی از وظایف اصلی دانشگاه‌ها عنوان کرد و گفت: باید واقعیت ها برای دانشجویان تشریح شود و تجربیات مختلف به آنان منتقل گردد و دانشجویان باید در طول تحصیل و در کنار آموزش و پژوهش، مهارت‌های کارآفرینی و اشتغال را فراگیرند و با اعتماد به نفس و امید وارد بازار کار و جامعه شوند و در این راستا انتظار اصلی از دانشگاه‌ها، آماده سازی بستر مناسب برای تحقق این فرآیند است.

گفتنی  است؛ قریب یکصد نفر از دانشجویان دختر دانشگاه های شهیدباهنر کرمان، صنعتی سیرجان، کشاورزی جیرفت، تحصیلات تکمیلی و علوم پیشرفته ماهان، مجتمع آموزش عالی بم، فاطمه الزهرا(س) و پیام نور در این رویداد ثبت نام و بر اساس داوری اولیه در مراسم افتتاحیه 10 ایده برتر از میان موضوعات (صنایع دستی، بازیافت مواد و حفاظت از محیط زیست، توسعه بهداشت و سلامت،  تولید و پرورش گیاهان، نوآوری های علمی، ارائه خدمات ویژه بانوان و صنایع غذایی) انتخاب و پس از برگزاری کارگاه های آموزشی با حضور مربیان، تسهیل‌گران و حامیان رویداد، 3 ایده برتر معرفی و مورد تقدیر و حمایت قرار گرفت.

 

کلمات کلیدی
رضا میمند
خبرنگار :

رضا میمند

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید