گردهمایی پژوهشگران و فعالان صنایع دامپروری در هفتمین کنفرانس ملی مدیریت پرورش دام، طیور و آبزیان
گردهمایی پژوهشگران و فعالان صنایع دامپروری در هفتمین کنفرانس ملی مدیریت پرورش دام، طیور و آبزیان

به گزارش روابطعمومی دانشگاه شهید باهنر کرمان، به همت بخش مهندسی علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان روز چهارشنبه ۵ دیماه ۱۴۰۳، هفتمین کنفرانس ملی مدیریت پرورش دام، طیور و آبزیان در سالن یادمان افضلیپور دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار گردید.
دکتر حسین اکبریفرد رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان، ضمن قدردانی از عوامل برگزاری این همایش بیان داشت؛ گردهمایی اندیشمندان این حوزه که یکی از مسائل بسیار مهم و مرتبط به امنیت غذایی است فرصتی است برای بررسی راهکارهای افزایش بهرهوری در این صنعت و تبادل نظر در خصوص رفع مشکلات پیشروی دستاندرکاران و فعالان اقتصادی در این حوزه.
رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان با اشاره به مفهوم امنیت غذایی و تأکید بر دسترسی همه افراد جامعه، در تمام ادوار عمر به غذای کافی و سالم برای داشتن زندگی فعال، خاطرنشان کرد: صنعت دام و طیور از جمله عوامل مهم در تأمین امنیت غذایی جامعه است. باتوجهبه رشد جمعیت و نیاز روزافزون به منابع غذایی، تولید محصولات دامی و طیوری بهعنوان یک منبع غذایی پایدار و برخوردار از ارزش غذایی بالا، میتواند امنیت غذایی جامعه را تأمین کند. بهطورکلی، نقش صنعت دام و طیور در تأمین غذای جامعه بسیار کلیدی و پررنگ است.
در ادامه، دکتر اکبریفرد سه رسالت مهم دانشگاهها (مرجعیت علمی که برای جامعه آورده داشته باشد، کادرسازی پرورش نیروی انسانی برای پذیرش مسئولیتهای مهم در جامعه و همچنین حل مسائل مهم کشور) را تشریح کرد.
دکتر محسن افشارمنش رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان ضمن خوشامدگویی و گرامیداشت یاد و خاطره بنیان گزاران دانشگاه شادروان مهندس علیرضا افضلیپور و همسرشان استاد فاخره صبا افزود: تمام ما فرزندان معنوی، میراثدار و مدیون این بزرگواران هستیم.
وی افزود: رشته علوم دامی در بحث امنیت غذایی میتواند نقش بسزایی داشته باشد. پس قطعاً به نگاهی ویژه نیازمند است. کاهش وابستگی به خارج و افزایش بهرهوری را میتوان از دستاوردهای نقشآفرین رشته علوم دامی دانست و خاطرنشان کرد: باید با بهکارگیری فناوریهای جدید بهرهوری در این صنعت را افزایش دهیم.
رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه خاطرنشان کرد: ارتباط صنعت علوم دامی با دانشگاهها باید بهصورت مستمر برقرار شود تا به حداکثر بهرهوری منجر شود. زیرا با اجرای نتایج تحقیقات و پژوهشهای دانشگاهی در صنعت، زمینه بهبود عملکرد و ارتقای بهرهوری روزبهروز بیشتر خواهد شد.
دکتر علی اسماعیلیزاده کشکوئیه دبیر علمی همایش، ضمن قدردانی از حاضرین بهویژه صنایع شرکتکننده در هفتمین کنفرانس ملی مدیریت پرورش دام، طیور و آبزیان، افزود: امروزه پرورش دام و طیور یکی از ارکان اساسی امنیت غذایی و توسعه پایدار است.
وی تصریح کرد: این کنفرانس به بررسی جدیدترین دستاوردها و چالشهای این حوزه میپردازد؛ زیرا در تولید پایدار و استفاده بهینه از منابع در حوزه دامپروری، به دنبال روشهایی هستیم که در کنار افزایش بهرهوری، تأثیرات منفی زیستمحیطی را نیز کاهش دهد.
دبیر علمی همایش تغذیه دام و طیور - فیزیولوژی دام و طیور - ژنتیک و اصلاح دام و طیور - مدیریت پرورش دام و طیور - بیماریهای دام و طیور - تغذیه، ژنتیک، مدیریت و بیماریهای آبزیان را از محورهای این همایش بیان کرد.
مهندس حاج اکبری مدیرعامل شرکت سانا مهر پایا، دکتر محمدعلی اسماعیلی رئیس امور دام جهاد کشاورزی استان کرمان، پروفسور حمید امانلو استاد تمام دانشگاه زنجان، دکتر سید حسن مهدی از اتحادیه شرکتهای تعاونی کشاورزی مرغداران استان کرمان، دکتر احمد آیتاللهی دانشیار دانشگاه شهید باهنر کرمان، مهندس رزمی از شرکت کیمیا رشد صنعت البرز، پروفسور امید دیانی استاد تمام دانشگاه شهید باهنر کرمان، مهندس مرتضی نخجوان از شرکت ادان دانه و توان مهر، دکتر علی جعفری دانشجو دکتری علوم دامپزشکی دانشگاه مسی نیوزلند (آنلاین)، دکتر علی خطیبی از شرکتتعاونی و پژوهشی و کشت و صنعت کوثر کرمان، دکتر مرتضی بیطرف ثانی دانشیار مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد، مهندس بهنام دهقان نیری از شرکت مهندسی رایاپردازن بهداد، مهندس حسین عبدالملکی از شرکت کنار فن و مهپاش هوشمند از دیگر سخنرانان این مراسم بودند.

نظر دهید