مراسم بزرگداشت نخستین سالگرد رحلت دکتر ماه‌بانو تاتا در دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد.

  • تاریخ انتشار : 1403/05/17 - 11:23
  • تعداد بازدید : 22
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

مراسم بزرگداشت نخستین سالگرد رحلت دکتر ماه‌بانو تاتا در دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد.

به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه شهید باهنر کرمان، دکتر حسین اکبری‌فرد رئیس دانشگاه ضمن خیرمقدم به میهمانان حاضر در جلسه و افرادی که از طریق فضای مجازی مراسم را پیگیری می‌کردند، گفت: دانشگاه شهید باهنر کرمان بنا به قدمتی که دارد، این افتخار را داشته است تا بزرگانی زیادی را در عرصه‌های علمی و بین‌المللی در خود بپروراند.

رئیس دانشگاه با ذکر اهمیت و جایگاه علم آمار در انجام پژوهش‌های علمی و تصمیم‌گیری‌های مدیریتی به بخش‌هایی از زندگی روانشاد دکتر ماه‌بانو تاتا اشاره کرد و افزود؛ دکتر تاتا فردی بااستعداد و نخبه بود که موفق شد در سن ۱۵ سالگی مدرک دیپلم خود را دریافت کند و بلافاصله تحصیلات لیسانس و فوق‌لیسانس خود را در رشته‌های ریاضی و آمار در دانشگاه بمبئی هند ادامه دهد و برای دوره دکتری از دانشگاه پرودو در آمریکا بورس تحصیلی دریافت نماید.

دکتر اکبری‌فرد تصریح کرد: زنده یاد تاتا بعد از پنج سال تدریس در دانشگاه میشیگان به دعوت دکتر انواری به ایران آمد و علاوه بر تدریس در دانشگاه صنعتی شریف با مؤسسه آموزش آمار و انفورماتیک و همچنین مدرسه عالی برنامه‌ریزی و کاربرد کامپیوتر همکاری داشت. بعد از آنکه برای مدتی همکاری، به دانشگاه کرمان آمد، مجذوب کرمان و کرمانی‌ها شد و از سال ۱۳۶۴ برای همیشه در کرمان اقامت نمود و به‌عنوان عضو هیئت‌علمی بخش آمار دانشکده ریاضی و کامپیوتر دانشگاه شهید باهنر کرمان منشأ خدمات علمی ارزشمند و ماندگاری شد. این استاد فرهیخته با درک صحیحی که از کاربرد آمار در برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری‌ها داشت، تمام همت خود را به کار گرفت تا علاوه بر فراهم نمودن زمینه توسعه علم آمار در ایران، با انتقال دانش خود به نسل‌های نخبه و جوانان مستعد، زمینه ترویج این علم را فراهم آورد. تلاش‌های بی‌وقفه این بانوی دانشمند طی ۵۰ سال اخیر موجب گردید که از سوی مجامع علمی به‌عنوان مادر علم آمار در ایران معرفی شود.

پس از قرائت پیام تسلیت دکتر محمدعلی زلفی گل، وزیر علوم تحقیقات و فناوری توسط دکتر وحید میرزائی، مدیر حوزه ریاست و روابط‌عمومی دانشگاه، دکتر نیک‌بخش رئیس انجمن زرتشتیان کرمان، پرفسور مهدی رجبعلی‌پور و دکتر ماشاالله ماشین‌چی اعضای هیئت‌علمی بازنشسته دانشکده ریاضی و کامپیوتر، دکتر عبدالرحمن راسخ رئیس انجمن آمار ایران و دکتر غلامرضا محتشمی برزادران، از نخستین دانشجویان کارشناسی‌ارشد دکتر تاتا، نکاتی از ویژگی‌های علمی، اخلاقی و سبک زندگی این استاد فرهیخته را بیان نمودند.

گفتنی است: دکتر ماه‌بانو تاتا استاد هندی‌تبار و بازنشستۀ رشته آمار دانشگاه شهید باهنر کرمان، ۱۵ مردادماه ۱۴۰۲ پس از یک دورۀ بیماری در سن ۸۱ سالگی دار فانی را وداع گفت و در آرامستان زرتشتیان کرمان به خاک سپرده شد.

او در سال‌های پایانی حیات خود، یک واحد آپارتمان در تهران را به انجمن آمار ایران و بخش آمار دانشگاه باهنر اهدا کرد تا برای تامین اعتبارات جایزۀ «دکتر تاتا» ویژۀ بانوان اساتید و فارغ‌التحصیلان جوان فعال در زمینۀ ترویج آموزش آمار، ترویج پژوهش آمار و ...، هزینه شود.

همچنین منزل مسکونی در کرمان را وقف مجموعه خداداد مهرابی نمود و کتابخانه شخصی ایشان شامل کتب متعدد علمی، فرهنگی و تاریخی به زبان‌های فارسی و لاتین نیز به کتابخانه دانشگاه شهید باهنر کرمان اهدا گردیده است.

کلمات کلیدی
رضا میمند
خبرنگار :

رضا میمند

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید