حضور و حمایت‌های پروفسور نوشین برای این دانشگاه بسیار ارزشمند و افتخارآفرین بود.

  • تاریخ انتشار : 1403/08/06 - 11:02
  • تعداد بازدید : 5
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

حضور و حمایت‌های پروفسور نوشین برای این دانشگاه بسیار ارزشمند و افتخارآفرین بود.

 به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه شهید باهنر کرمان، در پی درگذشت پروفسور هوشیار نوشین، مراسم یادبود و بزرگداشت بنیان‌گذار مفاهیم جبر فرمکس پدر علم مهندسی سازه‌های فضاکار، حامی و عضو انجمن دوستداران دانشگاه‌های شهید باهنر و علوم پزشکی کرمان، خواهرزاده و مشاور روانشاد مهندس علیرضا افضلی‌پور بنیان‌گذار دانشگاه، روز یکشنبه ۶ آبان‌ماه ۱۴۰۳ در سالن کنفرانس سازمان مرکزی این دانشگاه برگزار شد.

 دکتر حسین اکبری‌فرد رئیس دانشگاه ضمن ابراز تأسف از درگذشت این استاد فرهیخته بیان داشت: یادبود و بزرگداشت انسان‌هایی که نقش مؤثری در رشد و پیشرفت جامعه علمی و بشری داشته‌اند بسیار اهمیت دارد. به‌ویژه شخصیت‌های بی‌نظیری که نه‌تنها در علم و دانش بلکه در اخلاق نیز سرآمد بوده و برای همه ما الگو و نمونه هستند.

 وی خاطرنشان کرد: عظمت دانشگاه شهید باهنر کرمان، شاخص بودن در برخی رشته‌های علمی و کسب افتخارات ارزشمند به واسطه نیت خیر بنیان‌گذاران این دانشگاه و تلاش انسان‌هایی است که در ادامه راه این بزرگان، منشأ خدمات ارزنده بوده‌اند.

 دکتر اکبری فرد ضمن مرور بخشی از زندگی‌نامه و افتخارات پروفسور نوشین، مطرح کرد: این استاد ارجمند علاوه بر جایگاه بی‌نظیر علمی که داشت، به‌عنوان خواهرزاده زنده‌یاد مهندس علیرضا افضلی‌پور بنیان‌گذار دانشگاه، در احداث این پروژه عظیم و ماندگار نقش ویژه‌ای بر عهده داشت. به‌طوری‌که مرحوم افضلی‌پور شهریور ۱۳۵۱ به انگلستان و نزد او می‌رود و برای اولین‌بار پروژۀ ساخت دانشگاه را با او مطرح می‌کند. آنها با هم‌فکری و همراهی یکدیگر، دانشگاه‌های اروپا را بررسی می‌کنند. دخالت روانشاد نوشین، بیشتر از طریق پیداکردن شرکت‌های مهندسی محاسب و مشاور درجه یک و صاحب‌نام برای احداث دانشگاه در کرمان بود. وی در سال‌های متمادی دوره‌های فشرده آموزش سازه‌های فضاکار را برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی رشته عمران در دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار می‌کرد و بسیار از علاقه‌مندان به این حوزه از سراسر ایران برای شرکت در این دوره‌ها به کرمان می‌آمدند تا با آخرین دستاوردهای روز دنیا در این زمینه آشنا شوند. حضور و حمایت‌های پروفسور نوشین برای این دانشگاه بسیار ارزشمند و افتخارآفرین بوده است.

   حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمد صباحی رئیس‌دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان کرمان نیز ضمن قدردانی از برگزارکنندگان مراسم، ضایعه فقدان این دانشمند بزرگ را به خانواده و جامعه دانشگاهی به‌عنوان فرزندان معنوی پروفسور نوشین تسلیت گفت و افزود: پروفسور هوشیار نوشین شخصیتی دانشمند، فروتن و بسیار مهربان بود و همانند مهندس افضلی‌پور علم، مال و عمر خود را برای دانشگاه صرف نمود.

 وی با اشاره به ویژگی‌های شخصیتی پروفسور نوشین خاطرنشان کرد: گرامیداشت یاد و خاطره این شخصیت کم‌نظیر در واقع گرامیداشت یاد و خاطره شادروان مهندس علیرضا افضلی‌پور بنیان‌گذار دانشگاه است. آنها از یک خانواده بودند، یگانه می‌اندیشیدند و در یک مسیر گام برداشتند.

 دکتر نوید ندیمی رئیس بخش عمران دانشگاه شهید باهنر کرمان ضمن قدردانی از حضور اساتید، دانشجویان و همیاران علمی در این مراسم ابراز داشت: برخی ویژگی‌های شخصیتی زنده‌یاد پروفسور نوشین ازجمله روحیه معنوی، صفات اخلاقی و شاگردپروری این استاد فرزانه موجب شد؛ اثرگذاری علمی ایشان برجسته‌تر شود.

 رئیس بخش عمران دانشگاه خاطرنشان کرد: برگزاری این قبیل مراسم و اهمیت معرفی الگوهایی ازاین‌دست برای استادان جوان و دانشجویان در معرفی بزرگان دانشگاه و اقدامات ارزشمندشان برای اعتلای علم و دانش و ایجاد انگیزه برای نسل‌های جدید، بسیار مهم و تأثیرگذار خواهد بود.

 در ادامه این مراسم پروفسور عیسی سلاجقه و دکتر حسین ابراهیمی از دانشجویان دوره دکتری شادروان پروفسور هوشیار نوشین در دانشگاه ساری انگلستان و پروفسور مهدی رجبعلی‌پور خاطرات خود را از دورانی دانشجویی و همکاری علمی با شادروان پروفسور نوشین بیان کردند.

ژینا افضلی‌پور، برادرزاده مهندس علیرضا افضلی‌پور و بنیان‌گذار جایزه علمی دکتر علی افضلی‌پور که از طریق فضای مجازی در جلسه حضور داشت، مطالبی در مورد افتخارات علمی و کسب مدال ارزشمند Torroja  در سال ۲۰۱۸ از انجمن سازه‌های پوسته‌ای و سازه‌های فضاکار  (IASS) دانشگاه MIT بوستون، به‌پاس نیم‌قرن تلاش پروفسور هوشیار نوشین در معرفی و شناخت این سازه‌ها به جهان، بیان نمود و با اشاره به حس ایران‌دوستی و پایبندی به سنت‌های ایرانی این استاد فقید خاطرنشان کرد؛ پروفسور نوشین انسانی بی‌پیرایه، علاقه‌مند به فرهنگ و ادب و هنر ایران بود. علی‌رغم اینکه بیش از ۶۰ سال از زندگی خود را خارج از ایران سپری کرد، همواره تابعیت ایرانی خود را حفظ نمود و با آن افتخار می‌کرد.

   در پایان مراسم پیام قدردانی لادن نوشین به نمایندگی از خانواده روانشاد پروفسور هوشیار نوشین، توسط فرناز علی فرسنگی به شرح زیر قرائت شد.

  به نام آن که جان آفرید

دوستان عزیز، 

برای من باعث افتخار است که چندکلمه‌ای به مناسبت این مراسمِ یادبود پدر عزیزم برایتان بنویسم.

از شما سپاسگزارم که از من برای ارسال این پیام دعوت کردید.

بسیار دوست داشتم که در این مراسم یادبود در کنار شما می‌بودم.

پدرم زندگی خود را وقف پژوهش و کسب دانش کرد و با اینکه بیش از ۶۰ سال در انگلستان زندگی کرد، ولی قلبش همواره در ایران بود و برایش بسیار مهم بود که در سطح بین‌المللی به‌عنوان یک دانشمند ایرانی شناخته شود.

دانشگاه کرمان برای پدرم جایگاه بسیار ویژه‌ای داشت. او همواره برای ما تعریف می‌کرد که چطور برجسته‌ترین بخش سفرهایش به ایران، زمانی بود که با دوستان، همکاران و دانشجویانش در کرمان می‌گذراند و می‌گفت که چقدر باعث خوشحالی او بود که این فرصت را داشت تا در دانشگاه شهید باهنر به دانشجویان درس بدهد، از آنان بیاموزد و همچنین به دستاوردهای آن دانشگاه ببالد.

هشیار مردی بود ثابت‌قدم در صداقت و فروتنی و ما درس‌های زیادی از او آموختیم از جمله دانستن ارزش دوستی.

شعار او در زندگی همیشه این بود: کوشش، امید، پذیرش

مایلم از طرف تمام خانواده از دانشگاه کرمان به‌خاطر برگزاری این مراسم تشکر کنم و نیز به‌خاطر دوستی و حمایت شما از پدرم در طول این سال‌ها تشکر می‌کنم.

دانستن اینکه او چقدر بر زندگی دیگران تأثیر گذاشت و الهام‌بخش دیگران بود و اینکه کار او در ایران عزیزش ادامه خواهد یافت، برای ما تسلی بزرگی است.

 متشکرم.

لادن نوشین

ششم آبان‌ماه 1403

  لازم به ذکر است؛  پروفسور هوشیار نوشین صبح روز جمعه ۱۳ مهرماه ۱۴۰۳ بعد از یک دوره بیماری در سن ۹۱ سالگی دار فانی را وداع گفت و به دیار باقی شتافت.

کلمات کلیدی
رضا میمند
خبرنگار :

رضا میمند

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید