حضور معاون آموزشی وزارت عتف در مراسم تجلیل از دانشجویان دانشگاه شهید باهنر کرمان

  • تاریخ انتشار : 1402/10/25 - 00:28
  • تعداد بازدید : 1
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

حضور معاون آموزشی وزارت عتف در مراسم تجلیل از دانشجویان دانشگاه شهید باهنر کرمان

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید باهنر کرمان دکتر عمو عابدینی معاون آموزشی وزارت عتف ضمن تبریک ولادت حضرت زهرا سلام‌الله علیها و روز زن و گرامیداشت ایام شهادت سردار دلها ابراز کرد: اولین دانشگاه در جهان در ایران ساخته شده است و بعد از ظهور اسلام علم جایگاه ویژه‌ای در اسلام یافت چرا که پیامبر ما حضرت محمد مصطفی(ص) به علم و حکمت توجه ویژه‌ای داشتند و ما باید سعی کنیم با جریان خردورزی و علم، پیامبر را به جهانیان معرفی کنیم.

وی با اشاره به تاریخچه علم و خردورزی در دنیا اظهار کرد: دانشمندان و علمای مسلمان، پایه‌گذار تمامی علوم دنیا هستند و راه ابریشم مسیری جهت انتقال علم به سرتاسر عالم از شرق تا غرب بوده است اما در منابع تاریخی اشاره زیادی به این مسئله نشده است.

وی با اشاره به تاریخ پربار ایرانیان در پایه گذاری تمدن اسلامی خاطرنشان کرد: ایرانیان 2بار تمدن‌سازی کرده‌اند که یکی مربوط به قبل و دیگری مربوط به بعد از اسلام است که این نشان از قوی عمل کردن ایران دارد.

 وی با تاکید بر این که لازم است هر نخبه یک بار بیانیه گام دوم انقلاب را مطالعه کند، اذعان کرد: حضرت آقا در این بیانیه می فرمایند(( خمیر مایه اصلی گام دوم، علم و فناوری و جریان حکمت است و ما تمدن نوین اسلامی را ایجاد می‌کنیم)) پس ما ملتی هستیم که دو بار تمدن سازی کرده‌ ایم و باز هم می‌توانیم در این کار پیشگام باشیم و شکی در آن نیست.

وی ادامه داد مسئله‌ جدی در بخش جامعه علمی، نقش نخبگان و نقش دانشگاهیان در ایجاد تمدن نوین اسلامی است و  باید در این زمنیه تلاش کنیم تا به وظیفه حقیقی خود پی‌ببریم.

دکتر عموعابدینی افزود: نظام آموزشی صحیح در راستای نسل تمدنی ایرانی اسلامی در وزرات علوم باید دارای ویژگی‌هایی چون تدریس علم نافع باشد؛ یعنی علمی که در دانشگاه تدریس می‌شود نافع باشد و بتواند موتور صنعت را به چرخش دربیاورد و دیگر ویژگی این جامعه استاد محوری، شاگرد پروری و اخلاق‌محوری است.

وی با تاکید بر این که ریل‌گذاری دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها باید تغییر کند ابراز کرد: دانشگاه باید حکیم‌پرور و استاد محور باشد و باید سعی کنیم که مشکلات پیش روی استاد محوری را برطرف کنیم و دانشجویان از این طریق می‌توانند بسیاری از مشکلات کشور را حل کنند و به این امر باور دارند و ما نیز باید سعی نمائیم تا از ظرفیت‌ دانشگاه‌ها استفاده بیشتری را ببریم.

وی با تاکید بر این که ایران دارای ۱ درصد جمعیت است، افزود : با این جمعیت کم ما سهم ۲ درصدی را در تولید علم در جهان داریم و ایرانیان در بیش از ۲۲ فناوری رتبه‌های تک رقمی جهان را دارا هستند.

وی با اشاره به این که دانشجوی استعداد درخشان و نخبه می‌‌تواند با اساتید دیگر دانشگاه ها ‌کار کند و رتبه  علمی کشور را بیش از بیش بالا ببرد، ادامه داد: باید بتوانیم قالب شکنی کنیم و دانشجویان با دیگر دانشگاه‌ها و کشورهای جهان رابطه علمی و تبادل نظر داشته باشند و اینگونه دانشجوی ملی شوند. وی گفت: ما ظرفیت‌های خوبی در حوزه دانشجویان استعداد درخشان و نخبگان علمی داریم که امیدوارم از این پتانسیل‌ استفاده حداکثری صورت گیرد.

د‌کتر رضا نقیزاده، مدیر کل دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی و دبیر شورای هدایت استعدادهای درخشان در نشست اظهار کرد: به همت وزارت عتف روند جدیدی به نام مسیر نخبگی برای استعداد‌های درخشان اختصاص خواهد یافت، که آنان با کسب حداکثر امتیازات، می‌توانند به بنیادهای نخبگان راه پیدا کنند و از امکانات آن استفاده کافی را ببرند.

وی با اشاره به این که یکی از نقاط ضعف ما مسئله فرار مغزها است، ابراز کرد: این که نخبگان استان به شهرها و کشورهای دیگر مهاجرت می‌کنند، یکی از نقاط ضعف ما به شمار می‌رود، باید سعی کنیم با اجرای برنامه پذیرش استاد محوری و با دادن گرنت ویژه و بودجه لازم به عنوان پژوهشگر، از مهاجرت آنان جلوگیری کنیم و با ایجاد شرایط مناسب این ظرفیت‌های دیار کریمان را در داخل استان نگه داریم و اگر با همین روند پیش برویم دانشگاه شهید باهنر یکی از برترین دانشگاه‌های جهان خواهد شد و امیدوارم شاهد شکوفایی هرچه بیشتر و بهتر ایران اسلامی باشیم.

        1

کلمات کلیدی
رضا میمند
خبرنگار :

رضا میمند

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید