حضور دانشجویان رشته فرش در نمایشگاه فرش دستباف
حضور دانشجویان رشته فرش در نمایشگاه فرش دستباف

به گزارش روابطعمومی دانشگاه شهید باهنر کرمان، دکتر محمدعلی نورالهی مدیر حوزه ریاست و روابطعمومی دانشگاه عصر روز دوشنبه ۶ اسفندماه ۱۴۰۳ از غرفه این دانشگاه در دهمین نمایشگاه تخصصی فرش دستباف و دست بافتههای داری و غیر داری کرمان بازدید کرد.
دکتر نورالهی در جریان بازدید از غرفه دانشگاه بیان داشت؛ دانشگاه شهید باهنر کرمان با ارائه آموزشهای تخصصی به دانشجویان رشته فرش، نقش مهمی در حفظ و توسعه هنر قالیبافی سنتی ایفا میکند. این دانشگاه با بهرهگیری از اساتید مجرب، آموزش مبانی طراحی، رنگرزی و بافت فرش دستباف را در برنامه درسی خود قرار داده و از پژوهشهای مرتبط با بهبود کیفیت تولید و نوآوری در این صنعت حمایت میکند. همچنین، با برقراری ارتباط با هنرمندان و صنعتگران، زمینهای برای احیای طرحهای اصیل فرش ایرانی و تقویت بازار فرش دستباف فراهم کرده است.
دکتر رسول پروان عضو هیئتعلمی مرکز آموزش عالی فرش راور که بهاتفاق جمعی از دانشجویان رشته فرش در برپایی غرفه دانشگاه مشارکت فعال داشتند، بیان داشت؛ حضور دانشجویان رشته فرش در نمایشگاه فرش دستباف فرصتی ارزشمند برای آشنایی با فعالان این صنعت، درک روندهای بازار و ارائه توانمندیهای علمی و هنری خود است. این نمایشگاهها بستری برای تعامل مستقیم با تولیدکنندگان، طراحان، بازرگانان و سایر متخصصان حوزه فرش فراهم میکنند که میتواند به اشتغالزایی و ایجاد فرصتهای کارآموزی و همکاریهای پژوهشی منجر شود. همچنین، ارائه دستاوردهای دانشجویی، از جمله طراحیهای نوآورانه، پژوهشهای علمی و پروژههای فنی، به دانشجویان این امکان را میدهد تا تواناییهای خود را به صنعت معرفی کرده و از بازخوردهای حرفهای برای ارتقای مهارتهایشان بهرهمند شوند.
دکتر پروان، ارائه نمونههای طراحی فرش شامل نقوش سنتی، مدرن و نوآورانه، نمایش فرشهای دستباف دانشجویی با تکنیکها و سبکهای مختلف، اجرای زنده مراحل طراحی فرش بر روی کاغذ و نرمافزارهای تخصصی، نمایش عملی بافت فرش و آشنایی بازدیدکنندگان با تکنیکهای سنتی و مدرن، ارائه توضیحات در خصوص رنگرزی طبیعی نخها و معرفی مواد اولیه مورد استفاده در بافت فرش و مواردی ازایندست را از جمله فعالیتهایی دانشجویان در این غرفه برشمرد.
عضو هیئتعلمی دانشگاه با معرفی "پلتفرم راگسر" در آدرس www.rugcer.com و شناسنامهدار نمودن فرشهای اصیل دستباف تحت نظارت دانشگاه شهید باهنر کرمان و زیر مجموعه مرکز نوآوری و رشد افضلیپور، توضیحاتی در خصوص شناسنامههای الکترونیک ثبت شده در پلتفرم و امکان ارتباط مستقیم بین خریداران و فروشگاههای معتبر فرش دستباف ارائه کرد.
وی یکی از مزیتهای این پلت فرم را سلیقهیابی و جستجوی قالی بر اساس ملاکهای مدنظر خریدار در کوتاهترین زمان ممکن از بین فروشگاههای متعدد در سطح کشور بیان کرد.
لازم به توضیح است؛ پیشازاین تعداد قابلتوجهی از نقشههای قالی کرمان توسط خانواده روانشاد محمد ارجمند کرمانی از فعالان نامدار صنعت قالی دستباف کرمان بهمنظور مرمت، عکاسی و بهرهبرداری پژوهشی در اختیار دانشگاه شهید باهنر کرمان قرار گرفته است.
1

نظر دهید