تپش نبض دانشگاه در هیاهوی مانور امداد و نجات
آمادگی برای لحظههای غیرمنتظره
تپش نبض دانشگاه در هیاهوی مانور امداد و نجات
دانشگاه شهید باهنر کرمان روزی پر از هیجان، آموزش و همکاری را تجربه کرد؛ جایی که تیمهای تخصصی امداد و نجات، همراه با دانشجویان و کارکنان، سناریوهای واقعی بحران را تمرین کرده و مهارتهای بقا و امداد را به نمایش گذاشتند.
با هدف ارتقای آگاهی و افزایش سطح آمادگی جامعه دانشگاهی در مواجهه با حوادث طبیعی، مانور بزرگ امداد و نجات با حضور تیمهای عملیاتی کوهستان، آنست (سگهای زندهیاب) و واکنش سریع، روز دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ در دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید باهنر کرمان، این مانور به همت کانون هلال احمر دانشگاه و با همکاری جمعیت هلال احمر شهرستان کرمان و مشارکت نیروهای انتظامات دانشگاه برگزار شد و با استقبال دانشجویان، اعضای هیئت علمی و کارکنان همراه بود.
این رویداد در محوطه مقابل دانشکده ادبیات و علوم انسانی برپا شد و طی آن سناریوهای مختلفی همچون جستوجو و نجات مصدومان در شرایط بحرانی، عملیات امداد کوهستان، شناسایی مصدومان احتمالی توسط تیمهای آنست و واکنش سریع شبیهسازی و بهصورت عملی اجرا شد.
در حاشیه مانور، کارگاههای آموزشی نیز برگزار شد که طی آن دانشجویان و کارکنان دانشگاه با اصول اولیه کمکهای اولیه، تخلیه اضطراری، تکنیکهای حمل مصدوم و استفاده از تجهیزات امدادی آشنا شدند. مربیان تیمهای تخصصی ضمن ارائه آموزشهای فنی، شرکتکنندگان را در انجام تمرینهای امدادی هدایت کردند. برگزارکنندگان این برنامه با تأکید بر اهمیت آمادگی در شرایط بحران، هدف از اجرای این مانور را ارتقای سطح آگاهی عمومی، تمرین هماهنگی میان تیمهای امدادی و اعضای جامعه دانشگاهی و افزایش سرعت عمل در مواجهه با شرایط اضطراری عنوان کردند.
همچنین یادآور شدند که با توجه به موقعیت کشور در منطقهای زلزلهخیز و در معرض بلایای طبیعی، آموزشهای تخصصی و تمرینهای مستمر میتواند نقشی کلیدی در کاهش خسارات و حفظ جان انسانها داشته باشد. بر اساس اعلام کانون هلال احمر دانشگاه، برنامهریزی برای برگزاری دورههای آموزشی تخصصی، توسعه مهارتهای امدادی و برپایی مانورهای دورهای در دستور کار قرار گرفته است تا با تقویت آمادگی فردی و جمعی، فرهنگ امداد، ایمنی و خودیاری بیش از پیش در سطح دانشگاه نهادینه شود.