تقدیر از مقالات برتر و رونمایی از یک محصول تکنو پات حامل بذر

  • تاریخ انتشار : 1403/12/02 - 10:33
  • تعداد بازدید : 4
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

تقدیر از مقالات برتر و رونمایی از یک محصول تکنو پات حامل بذر

 به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه شهید باهنر کرمان، آیین اختتامیه ششمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران روز چهارشنبه اول اسفندماه ۱۴۰۳ در سالن کنفرانس سازمان مرکزی دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد.

در این مراسم، دکتر حسین نظام آبادی پور سرپرست دانشگاه شهید باهنر کرمان با ابراز خرسندی از حضور و مشارکت مؤثر اساتید، پژوهشگران، دانشجویان و فعالان حوزه کشاورزی در ششمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران بیان داشت؛ تولید بذر باکیفیت و متناسب با شرایط اقلیمی کشور یکی از ارکان اصلی توسعه پایدار در بخش کشاورزی است.

 وی با اشاره به وجود ظرفیت‌های ارزشمند داخلی در زمینه تولید بذر، وابسته بودن تولیدات کشاورزی به‌ویژه محصولات گلخانه‌ای به بذرهای وارداتی را یکی از چالش‌های بخش کشاورزی و صنایع غذایی دانست و بیان داشت؛ این وابستگی نه‌تنها موجب افزایش هزینه‌های تولید می‌شود، بلکه امنیت غذایی کشور را نیز در معرض تهدید قرار می‌دهد. ازاین‌رو، ضرورت دارد که با بهره‌گیری از دانش روز، پژوهش‌های کاربردی و همکاری‌های علمی گسترده به سمت خودکفایی در تولید بذرهای بومی و مقاوم گام برداریم.

 سرپرست دانشگاه شهید باهنر کرمان ادامه داد: خوشبختانه در حوزه گیاهان زراعی، دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی با همکاری مؤسسات تحقیقاتی، مطالعات گسترده‌ای را در زمینه اصلاح و تولید بذرهای بومی و مقاوم انجام داده‌اند و نتایج امیدوار کننده‌ای به همراه داشته است.

دکتر حسین نظام آبادی پور با اشاره به اینکه پژوهشگاه افضلی‌پور دانشگاه شهید باهنر یکی از مراکز تحقیقاتی پیشرو در این حوزه با همراهی دانشکده کشاورزی کرمان و مجتمع آموزش عالی کشاورزی بردسیر، نقش مهمی در توسعه کشاورزی دانش‌بنیان کشور ایفا کرده‌اند و تاکنون محصولات دانش‌بنیان متعددی توسط این پژوهشگاه در راستای امنیت غذایی تولید شده است. این پژوهشگاه در حال حاضر تنها قطب علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان است که در این حوزه فعالیت می‌کند.

 وی در ادامه، مأموریت راهبردی این پژوهشگاه را تولید گیاهان مقاوم نسبت به کم‌آبی و شوری و همچنین تولید بذرهای هیبرید گیاهی در راستای امنیت غذایی برشمرد که از طریق تعاملات ملی و بین‌المللی فعالیت خود را برای رسیدن به این اهداف متمرکز نموده است.

 سرپرست دانشگاه معین استان ضمن ابراز امیدواری نسبت به نتایج برگزاری این همایش که زمینه تبادل تجربیات و یافته‌های علمی دانشمندان و پژوهشگران را فراهم آورده است، بر لزوم تجاری‌سازی محصولات آزمایشگاهی موفق و گسترش همکاری‌های علمی و صنعتی در زمینه تولید بذرهای مقاوم و بومی برای رسیدن به خودکفایی و رفع نیازمندی‌های کشور در این زمینه تأکید کرد.

 دکتر قاسم محمدی‌نژاد رئیس پژوهشگاه افضلی‌پور و رئیس ششمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران، از حمایت‌های دکتر حسین اکبری فرد، رئیس سابق دانشگاه به جهت فراهم نمودن امکان میزبانی و برگزاری این همایش و همچنین حضور دکتر حسین نظام آبادی پور سرپرست جدید دانشگاه در مراسم افتتاحیه تجلیل و قدردانی نمود.

 دکتر محمدی‌نژاد با اشاره به شرایط اقلیمی کشور و تهدیدات زیست‌محیطی به‌ویژه خشک‌سالی‌ها و کم‌آبی‌های اخیر، بر اهمیت مأموریت علمی پژوهشگاه افضلی‌پور در راستای امنیت غذایی تأکید و از محققان و پژوهشگران حوزه کشاورزی جهت انجام مأموریت‌ها و تحقیقات مشترک دعوت به همکاری نمود.

 گفتنی است: در پایان این مراسم، ضمن قرائت قطعنامه ششمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران از سه پوستر برتر تقدیر و از محصول تکنو پات حامل بذر (کاشت بذر در خاک‌های خشک و شور) توسط دکتر منصور تقوایی - از سخنرانان علمی این همایش - رونمایی شد.

کلمات کلیدی
رضا میمند
خبرنگار :

رضا میمند

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید