تدوین امتیازات ویژه‌ای در آئین‌نامه‌های جدید برای ارتباط بین صنعت و دانشگاه

  • تاریخ انتشار : 1401/06/04 - 21:07
  • تعداد بازدید : 11
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

تدوین امتیازات ویژه‌ای در آئین‌نامه‌های جدید برای ارتباط بین صنعت و دانشگاه

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید باهنر کرمان، دکتر محمد زلفی گل با اشاره به اینکه استان کرمان به دلیل شهدای عزیزی که شخصیت‌های فرا ملی دارند استثنایی در کشور است افزود: شهید حاج قاسم سلیمانی دنیای استکبار را به چالش کشید و یک شخصیت جهانی پیدا کرد و از این لحاظ جایگاه و شأن ویژه‌ای دارد.

وی با بیان اینکه استان کرمان از منظر علمی دارای ۱۰۰ مرکز آموزشی است ادامه داد: از لحاظ جایگاه مدیریتی استاندار کرمان یکی از شخصیت‌های دانشگاهی، فرهیخته و نمایندگان نیز جزو شخصیت‌های ملی هستند که موقعیت استثنایی را در کشور برای کرمان می‌توانند رقم بزنند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: کرمان یک شهر استثنایی است و همه شرایط دست به دست هم دادند تا استان کرمان یکی از استان‌های پرچمدار توسعه و سرمایه نظام اجتماعی باشد.

دکتر زلفی گل با تأکید بر اینکه طبق اصل 30 قانون اساسی دانشگاه‌ها دانشجو در حد نیاز و خودکفایی تربیت کنند تصریح کرد: کرمان مهد صنعت است و ارتباط دانشگاه با صنعت در استان کرمان می‌تواند الگویی برای سایر استان‌ها باشد.

وی با اشاره به مسکن استادان دانشگاه‌ها خاطرنشان کرد: باید مسکن برای استادان تازه استخدام، حدود 8 تا 10 سال تامین شود تا دغدغه مسکن را نداشته باشند، می‌توان همانند دانشگاه صنعتی اصفهان خانه‌های ویلایی برای استادان تاسیس کرد تا عضو هیئت علمی از اول تا زمان بازنشستگی از این خانه‌ها استفاده کنند که امیدواریم در کرمان این مهم هم محقق شود تا افراد مستعدتری به کار گرفته شود.

دکتر محمدی مهدی زاهدی نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی در ادامه مسکن استادان گفت: بخشی از زمین‌های دانشگاه را به جای اینکه به مسکن ملی داده شود برای ساخت مسکن به اعضای هیئت علمی واگذار شود که در ادامه وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: این پیشنهاد بک ایرادی دارد خانه سازمانی برای همیشه می‌ماند و نسل  به نسل از آن استفاده می‌شود.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از مسئولان استان کرمان درخواست کرد اجازه ورود به زمین‌های دانشگاه را برای مسکن ملی ندهید تا دانشگاه برای نسل‌های آینده حفظ شود.

وی با اشاره به اینکه در یک بند از قانون جهش تولید دانش بنیاد آمده است که هزینه کردن در دانشگاه‌ها به منزله مالیات تلقی می‌شود گفت: دانشگاه‌ها می‌توانند از این ظرفیت نهایت استفاده را داشته باشند.

دکتر زلفی گل با تأکید بر ارتباط صنعت و دانشگاه گفت: در آئین‌نامه‌های وزارت علوم برای بخش ارتباط بین صنعت و دانشگاه امتیازات ویژه‌ای برای همه رشته‌ها دیده شده است.

وی با اشاره به اینکه ایجاد پارک‌های علم و فناوری از راه‌های افزایش درآمدهای دانشگاه‌ها است تصریح کرد: در خصوص ایجاد دومین پارک علم و فناوری کرمان باید زمینی به وسعت یکصد هکتار واگذار و سند تک برگ آن اخذ شود تا مجوز ایجاد آن صادر شود.

وی ادامه داد: دانشگاه و پارک‌های علم و فناوری دارای ارزش نمادین هستند و تهیه سند تک برگ به‌منظور جلوگیری از مشکلات بعدی برای فضاهای تعیین شده نیاز است.

استاندار کرمان نیز در این نشست با بیان اینکه در رابطه با واگذاری زمین برای  پارک علم و فناوری گفت: در مقیاس‌های بزرگ باید زمین با سند تک برگ از دولت بگیریم و قرارداد واگذاری پس از اجرای طرح انجام می‌شود و در حال حاضر قرارداد واگذاری 20 هکتار برای پارک گرفته شده است.

دکتر محمد مهدی فداکار با بیان اینکه نشست روسای مراکز آموزش عالی استان کرمان با وزیر علوم، تحقیقات و فناوری فرصتی است تا مشکلات و مسائل مراکز آموزش استان کرمان را مطرح کنند افزود: دانشگاه شهید باهنر کرمان به عنوان دانشگاه مادر استان کرمان نیازمند توجه است و اگر به این مرکز آموزشی کمک شود بار لطمه را از استان و کشور بر می‌دارد.

وی تصریح کرد: بودجه دانشگاه‌های شهرستان‌ها از جمله رفسنجان و جیرفت کم است و امیدواریم در بودجه امسال کمک بیشتری شود تا وضعیت مالی آن‌ها بهتر شود.

نماینده ولی فقیه در استان کرمان در این دیدار افزود: وزارت علوم بازنگری منطقی در زمینه  ترفیع‌ها، تبدیل وضعیت‌ها و پردیس‌های دانشگاهی داشته باشد. 

حجت الاسلام حسن علیدادی سلیمانی به تامین مسکن استادان دانشگاهی تاکید کرد و گفت: کرمان، شهر شهید سلیمانی و پایگاه مقاومت است و دستور پژوهشکده جهان اسلام با محوریت پایگاه مقاومت در استان کرمان داده شود.

وی خاطرنشان کرد:  به صنعت و دانشگاه‌ها که توجه ویژه شود و  در کرمان بسترهای این مهم در حوزه صنعت فراهم است.

رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان با اشاره به اینکه دانشگاه باید به سمت صنعت بروند افزود: در حال حاضر دانشگاه در این حوزه شرایط مطلوبی دارد. 

دکتر حسین اکبری فرد با اشاره به اینکه 80 درصد مس کشور در کرمان است افزود: طی جلسه‌ای با شرکت ملی مس مقرر شد تا تفاهم نامه‌ای منعقد شود و  ما می‌توانیم قطب صنعت در استان کرمان باشیم. 

وی ادامه داد: ۲ نفر از مدیران صنایع را به عنوان مشاور در حوزه صنعت و دانشگاه انتخاب کردم. 

رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان تصریح کرد‌:  استان کرمان نیازمند دومین پارک علم و فناوری در کشور است.

دکتر محمدرضا پورابراهیمی نیز در این دیدار گفت: در حوزه تصمیمات متناسب با بودجه‌های جاری دانشگاه‌ها با شرایط خاص روبرو هستیم و پایه بودجه‌ای برخی دانشگاه با بودجه کمی بسته شده است و سالانه حداقل سه بار روسای دانشگاه‌ها برای کسری بودجه هایشان به ما مراجعه می‌کنند.

وی ادامه داد: در بودجه‌های عمرانی علی رغم کارهای صورت گرفته اما برخی از دانشگاه‌ها بودجه دولتی ندارند مانند دانشگاه‌های ولیعصر(عج) رفسنجان و سیرجان که خیرساز هستند و خیران قبلا کمک می‌کردند ولی اکنون بسیاری از آنها به دلیل خشکسالی و سرمازدگی و وضعیت بد اقتصادی دیگر توان همکاری ندارند.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با اشاره به همکاری صنعت و دانشگاه اظهار داشت: بازنگری در این زمینه باید داشته باشیم و طبق مذاکرات صورت گرفته اعضای هیأت علمی شرکت‌های دانش بنیان و دانشگاه شهید باهنر کرمان با صنایع ملی مس  مقرر شد که حداقل 100 میلیارد تومان اعتبار شرکت ملی مس در همکاری مشترک در نظر بگیرد این درحالی است که جمع کل قرارداد دانشگاه شهید باهنر کرمان با صنعت در پنج سال گذشته حدود 20 میلیارد تومان بوده است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه پارک علم و فناوری موجود در کرمان، پاسخگوی نیاز استان نیست تصریح کرد: با توجه به گسترش ظرفیت‌های علمی و دانشگاهی و صنعتی استان کرمان می‌طلبد که پارک‌های علم و فناوری در استان کرمان توسعه یابد و صنعت مس مقرر است که حدود 2 میلیارد دلار سرمایه گذاری‌های جدید داشته باشد لذا کرمان را می‌توان قطب همکاری‌های صنعت و دانشگاه کرد.

دکتر محمدمهدی زاهدی با اشاره به اینکه دانشگاه تحصیلات تکمیلی جزو 10 دانشگاه برتر در حوزه صنعت است که باید از ظرفیت آن به خوبی استفاده کرد تصریح کرد: اعضای هیئت علمی از دولت و مجلس در رابطه با مباحث حقوقی و رفاهی گلایه دارند و این امر باعث شده تا آنان مهاجرت کنند و اگر این روند ادامه داشته باشد در 5 سال آینده کشور در جریان علمی با ضرر روبرو می‌شود. 

وی تصریح کرد:  تمهیداتی لازم باید برای بازگشایی دانشگاه‌ها انجام شود تا با مشکلات کمتری در سال تحصیلی جدید روبرو باشیم. 

دکتر زاهدی با اشاره به اینکه ظرفیت‌های زیادی در استان کرمان وجود دارد گفت: باید توافق نامه جدی بین وزیر علوم و صمت منعقد شود تا از ظرفیت‌های درون هر استان برای ارتباط بیشتر علم و صنعت استفاده کرد تا ارتباط تنگاتنگی بین صنعت و دانشگاه از این طریق فراهم شود. 

وی خاطر‌نشان کرد: همه دانشگاه‌های استان با مشکلات خوابگاهی روبرو هستند که انتظار داریم این مهم بررسی شود تا نگرانی دانشجویان کمتر شود.  

آلبوم تصاویر:

کلمات کلیدی
رضا میمند
خبرنگار :

رضا میمند

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آدرس : کرمان،بزرگراه امام خمینی ،میدان پژوهش، دانشگاه شهید باهنر کرمان

تلفن : 5-33257141-034

فکس : 33257165

کدپستی : 7616913439

پست الکترونیک : chancellor@uk.ac.ir

دانشگاه باهنر کرمان
انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید
کاربران آنلاین : 7 نفر
بازدید این صفحه : 11 نفر
بازدید امروز : 8217 نفر
کل بازدید : 358280 نفر
آخرین بروزرسانی : 1404/03/19 15:23
مرورگر :
سیستم عامل :
IP : 192.168.1.1