بزرگداشت خیّر و حامی دانشگاه شهید باهنر کرمان

  • تاریخ انتشار : 1403/10/30 - 10:25
  • تعداد بازدید : 4
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

بزرگداشت خیّر و حامی دانشگاه شهید باهنر کرمان

به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه شهید باهنر کرمان، به همت بنیاد عام‌المنفعه خیرین دانشگاه، روز یکشنبه ۳۰ دی‌ماه ۱۴۰۳، مراسم نخستین سالگرد روانشاد مینو رجبی نیا، بنیان‌گذار جایزۀ معماری دانشگاه شهید باهنر کرمان و همسر زنده‌یاد مهندس سید محسن میرحیدر - از مفاخر معماری ایران، معمار و طراح ساختمان‌های دانشگاه شهید باهنر کرمان - با حضور جمعی از مسئولین، رؤسای سابق و پیش‌کسوتان دانشگاه در "موزه میرحیدر" دانشکده هنر و معماری صبا برگزار شد.

دکتر حسین اکبری فرد رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان ضمن حضور در این مراسم، با ذکر سابقه سال‌ها همراهی زنده‌یاد مهندس سید محسن میرحیدر در طراحی و نظارت بر اجرای پروژه احداث دانشگاه و همچنین بیش از سه دهه فعالیت خیرخواهانه روانشاد مینو رجبی نیا در حمایت از جامعه ناشنوایان، به اقدام ارزشمند این بانوی نیک‌اندیش به جهت حمایت از دانشجویان دانشگاه با اهدای همه دارایی‌شان و بنیان‌گذاری جایزه ارزشمند معماری اشاره کرد و افزود: اهمیت امور خیر بر هیچ‌کس پوشیده نیست و در این میان حمایت از مراکز آموزشی به‌ویژه فعالیت‌های علمی و دانشگاهی بسیار مهم و تأثیرگذار بوده و برکات بی‌شماری را در پی خواهد داشت.

رئیس دانشگاه با اشاره به مصاحبه‌های انجام شده با روانشاد رجبی نیا به‌منظور تألیف زندگی‌نامه خانواده میرحیدر و همچنین راه‌اندازی موزه میرحیدر و برگزاری مراسم تجلیل و نکوداشت خیرین و بانیان دانشگاه، خاطرنشان کرد؛ یکی از رسالت‌های آموزش عالی تقدیر از حامیان و خیرین دانشگاهی و ترویج فرهنگ نیک‌اندیشی در جامعه است.

دکتر اکبری فرد ابراز امیدواری کرد؛ در آینده با ساماندهی موزه‌های دانشگاه و برگزاری برنامه‌های جانبی فاخر مانند اهدای جایزه معماری میرحیدر که توسط بنیاد خیرین و دانشکده هنر و معماری صبا انجام می‌شود، در تداوم این مسیر فرهنگی گام‌های ارزشمندی برداشته شود.

وی با تقدیر از اقدامات مؤثر بنیاد عام‌المنفعه خیرین دانشگاه طی سال‌های اخیر، به جلسات برگزار شده توسط بنیاد حامیان علم و فناوری وزارت عتف و حمایت‌های مهندس جلال‌پور از تعداد دیگری از دانشجویان مستعد نیز اشاره کرد.

دکتر احمد یوسف‌زاده با ذکر سوابق خانوادگی روانشاد رجبی نیا از جمله اقدامات خیّرانه خانواده مادری‌شان در احداث مسجد و بیمارستان وزیری در تهران، خاطراتی از زندگی مشترکشان با مهندس میرحیدر، به نقل از روانشاد رجبی نیا روایت کرد

دکتر یوسف‌زاده ابراز امیدواری کرد؛ خاطرات گردآوری شده با حمایت دانشگاه به‌زودی منتشر شود تا نسل جوان، بهتر و بیشتر با روحیه و منش انسان‌های نیک‌اندیش آشنا شوند.

  مهندس بهمن فره‌وشی از همکاران مهندس میرحیدر و نماینده شرکت پیرراز در کرمان، مهندس یوسف شریعت‌زاده و مهندس سید محسن میرحیدر را دو بال شرکت پرآوازه "مهندسان مشاور پیراز" توصیف کرد به‌نحوی‌که طرح‌ها ونقشه‌هایی که مهندس شریعت‌زاده بر روی کاغذ ترسیم می‌کرد را مهندس میرحیدر احداث و یا بر اجرای آن نظارت می‌کرد. آن دو، مکمل یکدیگر بودند و حاصل کار مشترک این دو معمار برجسته؛ طراحی، نظارت و اجرای پروژه‌های ملی، فرهنگی و مذهبی متعددی از جمله؛ آشیانه هواپیماهای دولتی فرودگاه مهرآباد در تهران، ساختمان ماشین‌سازی و تراکتورسازی تبریز، طرح جامع پردیزه و ساختمان‌های دانشگاه کرمان، طرح توسعه حرم حضرت معصومه (س)، کتابخانه ملی ایران، بیمارستان آموزشی ۷۵۰ تختخوابی علیرضا افضلی‌پور کرمان و ده‌ها بنای دیگر است.

مهندس فره‌وشی بیان داشت؛ روحیه خیرخواهی افضلی‌پور در همکاران و همراهانش نیز بسیار تأثیرگذار بود. به‌نحوی‌که مهندس شریعت‌زاده و مهندس میرحیدر به‌اتفاق همسرانشان وصیت کرده بودند؛ بعد از وفات، کالبدشان برای استفاده آموزشی در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار گیرد و این خواسته در مورد روانشاد مهندس شریعت‌زاده و همسر فرهیخته‌شان خانم شمس دخت شایان، محقق شد.

وی در پایان از مسئولین دانشکده هنر و معماری درخواست کرد؛ در موزه میرحیدر قسمتی هم به معرفی و نصب تصاویر و یادبودهای مهندس یوسف شریعت‌زاده اختصاص دهند.

  دکتر حسن سلاجقه رئیس دانشکده هنر و معماری صبا، ضمن استقبال از این ایده، پیشنهاداتی در خصوص جمع‌آوری آثار هنری فاخر به‌منظور توسعه فعالیت‌های موزه میرحیدر و اجرای برنامه‌های جانبی به‌ویژه مجموعه داری و برگزاری رویدادهای هنری را مطرح نمود.

دکتر نصرالله گرامی به نمایندگی از بنیاد عام‌المنفعه خیرین دانشگاه با استقبال از ایجاد موزه‌ای برای معرفی خیرین دانشگاه، تجربیات موفق دانشگاه‌هایی از جمله دانشگاه فردوسی مشهد در جذب حمایت‌های خیرین به‌ویژه در احداث خوابگاه‌های دانشجویی و بهره‌مندی از حضور و عضویت فعالان اقتصادی در هیئت‌مدیره بنیاد خیرین دانشگاه و استفاده از ظرفیت انجمن دانش‌آموختگان دانشگاه مواردی را بیان کرد و توضیحاتی درمورد فعالیت‌های اخیر این بنیاد در ساماندهی اموال اهدایی روانشاد مینو رجبی نیا ارائه نمود.

در ادامه دکتر محمدعلی طاهر از رؤسای سابق دانشگاه نیز نکاتی را دررابطه‌با توسعه فعالیت‌های بنیاد عام‌المنفعه خیرین دانشگاه و حمایت از دانشجویان مستعد بیان نمود.

  دکتر طهمورث نورایی با یادآوری آخرین آرزوی زنده‌یاد مهندس افضلی‌پور،" اهدای چشمانش برای توسعه دانشگاه کرمان" را یک آرزوی نمادین برای حمایت از مردم کرمان توصیف کرد که در طول تاریخ مورد بی‌مهری‌های فراوان قرار گرفته بودند و احداث دانشگاه به‌عنوان نماد علم و "سر آگاهی" می‌توانست نور امید را در دل‌های مردم این دیار زنده کند و موجب احیای دوباره این استان و حتی استان‌های هم‌جوار باشد.

وی دیگر ویژگی بارز زنده‌یاد افضلی‌پور را اندیشه بلند، دل بزرگ و روحیه ایثارگرانه همراه با عشق به دیگران توصیف کرد که در دانشگاه کرمان نهادینه شد و بسیاری از یاران افضلی‌پور از جمله پروفسور محمدعلی میرزایی، پروفسور سید حبیب فیروزآباد، پروفسور نوشین، مهندس میرحیدر، دکتر ماه‌بانو تاتا و دیگر پیش‌کسوتان، اساتید و همکاران دانشگاه با همین روحیه راهش را ادامه دادند. بدین ترتیب علم توأم با عشق، ویژگی منحصربه‌فرد جامعه دانشگاهی در کرمان و وجه تمایز با سایر دانشگاه‌ها شد و این روحیه باید سرمشق همکاران جوان و نسل‌های آینده باشد.

  دکتر ماشاءالله ماشین‌چی با یادآوری ماجرای احداث دانشگاه استنفورد توسط یک زوج نیکوکار خاطرنشان کرد؛ دانشگاه کرمان نیز ازاین‌جهت که یک دانشگاه خیّرساز است، باید شهرت جهانی داشته باشد و با معرفی خیرین دانشگاه به دانشجویان ایرانی و غیرایرانی از طریق تهیه و انتشار محتواهای چندزبانه در وب‌سایت و یا بروشورها، این بخش فرهنگ‌ساز و هویت‌بخش دانشگاه نیز به‌خوبی معرفی شود.

در پایان این مراسم، رئیس دانشگاه از طریق ارتباط تلفنی با سرکار خانم ژاله رجبی نیا خواهر بزرگ‌تر مرحومه مینو رجبی نیا ضمن اعلام مراتب تأثر و همدردی دانشگاهیان، به جهت درگذشت خواهر فقیدشان، از همراهی و مساعدت خانواده در انجام وصیت ایشان قدردانی کرد و اعلام نمود نه‌تنها امروز و در این برنامه، بلکه در هر فرصتی به‌ویژه در مراسم اهدای جایزه معماری، دانشگاهیان از خانواده میرحیدر و رجبی نیا قدردانی می‌کنند و امیدواریم که روح همه بزرگان دانشگاه به‌ویژه سرکار خانم رجبی نیا که از صمیم قلب و با محبت مادرانه خود از دانشجویان این دانشگاه حمایت کرده‌اند، همیشه شاد و قرین رحمت الهی باشد.

  خانم ژاله رجبی نیا نیز در سخنان کوتاهی ضمن سپاسگزاری از جامعه دانشگاهی شهید باهنر کرمان به جهت برگزاری مراسم یادبود، ابراز داشت؛ اقدامات خیّرانه خانواده میرحیدربرای پیشرفت، اعتلا و آینده فرزندان ماست و ما هم وظیفه داریم که راه آنان را ادامه دهیم آنچه که انجام داده‌ام در ادامه خواسته و راه مهندس میرحیدر و خواهرم بود. همه ما در خدمت این احساس فوق‌العاده هستیم.

بسیار خوشحالم که از این طریق با انسان‌های قدردان و با محبتی در کرمان آشنا شده‌ام که این راه را ادامه می‌دهند.

ازاینکه بعد از یک سال، همچنان به یاد خواهرم و مهندس میرحیدر هستید، از همه شما و به‌ویژه آقای دکتر مصطفوی بسیار سپاسگزارم واین بهترین هدیه‌ای بود که در این سن به من داده شد.

  هم‌زمان با برگزاری این مراسم، همکاران دفتر نمایندگی دانشگاه در تهران به نمایندگی از جامعه دانشگاهی با حضور در محل آرامگاه مهندس میرحیدر و بانو رجبی نیا با اهدای گل و قرائت فاتحه به این بزرگواران ادای احترام نمودند.

  لازم به ذکر است؛ شادروان مینو رجبی نیا علی‌رغم اینکه بیش از ۳۰ سال از زندگی خود را وقف حمایت از جامعه ناشنوایان کرده بود، بعد از فوت همسرش تصمیم گرفت در ادامه راه مهندس علیرضا افضلی‌پور، بانو فاخره صبا و مهندس میرحیدر برای حمایت از جوانان مستعد، جایزه‌ای را با نام «جایزۀ معماری مهندس میرحیدر» پایه‌گذاری نماید و به همین منظور تمام دارایی مشترکشان را برای ایجاد این جایزه به بنیاد عام‌المنفعه خیّرین دانشگاه شهید باهنر کرمان اهدا کرد. تا ضمن کمک به توسعه و پیشرفت رشته معماری، از دانشجویان مستعد در این رشته تحصیلی حمایت نماید.

کلمات کلیدی
رضا میمند
خبرنگار :

رضا میمند

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید