برگزاری کمیسیون دائمی هیئتامنای دانشگاه شهید باهنر کرمان
برگزاری کمیسیون دائمی هیئتامنای دانشگاه شهید باهنر کرمان

به گزارش روابطعمومی دانشگاه شهید باهنر کرمان، دکتر حسین اکبریفرد رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان و دبیر کمیسیون دائمی هیئتامنای دانشگاه، ضمن خیرمقدم به اعضای هیئتامنا و اشاره به سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، دهه فجر را یک رویداد پر افتخار و فراموشنشدنی در تاریخ ایران و منطقه توصیف کرد. وی همچنین با اشاره به ایام ماه رجب ابراز امیدواری کرد؛ در ایام باقیمانده از این ماه که فرصتی استثنایی برای تقویت ایمان و خودسازی است، همه این توفیق را داشته باشند تا از این ایام معنوی بهره کافی ببرند.
رئیس دانشگاه در ادامه از همکارانی که مقدمات برگزاری جلسه کمیسیون دائمی را فراهم نمودند و همچنین اعضای حقیقی و حقوقی حاضر در جلسه قدردانی نمود و ابراز امیدواری کرد؛ تصمیمات این جلسه در راستای افزایش بهرهوری و بهبود فرایندهای مدیریتی دانشگاه مؤثر و گرهگشا باشد.
دکتر محمدهادی زاهدی رئیس کمیسیون دائمی هیئتامنای دانشگاه و مدیرکل اداره آمار، فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ضمن آرزوی قبولی عبادات در ماه رجب و تبریک ایام پیشرو، با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) در جمع دانشگاهیان، پژوهشگران و فعالان شرکتهای دانشبنیان و تأکید معظم له بر اهمیت توجه به علم و فناوری ابراز داشت: اکنون نیازمند یک بازنگری کلی در برنامههای کلان دانشگاهها هستیم و در عصر تحول دیجیتال، بزرگترین رویکرد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نگاه تحولگرایانه به حوزه فناوری است؛ بنابراین باید فرهنگ فناوری در دانشگاهها جاری و ساری شود.
دکتر زاهدی خاطرنشان کرد: بهروزرسانی برنامههای درسی باید در اولویتهای دانشگاه باشد و دانشگاهی پیشرو خواهد بود که برنامهریزی درسی خود را در فواصل زمانی مشخص بهروزرسانی نماید.
مدیرکل اداره آمار، فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی وزارت علوم با بیان اهمیت ایجاد گرایشهای بینرشتهای بر لزوم ترکیب رشتههای کلیدی و مورد نیاز کشور تأکید کرد.
وی با ذکر مثالهایی ازجمله تلفیق مفاهیم حوزه جغرافیا و هوش مصنوعی و یا جغرافیا و انرژی که بسیار کاربردی است، به اهمیت تأمین منابع آب و انرژی اشاره کرد و در مثال دیگری، یکی از نیازها و اولویتهای کشور را تولید مواد برای باتریهای ذخیره انرژی به منظور استفاده در حوزههای مختلف دانست که نیازمند دانش بینرشتهای در زمینههایی ازجمله مواد، الکترونیک و مکانیک است.
دکتر زاهدی با اشاره به ظرفیتهای استان کرمان و ضرورت مباحث تحقیقاتی ابراز داشت؛ لازم است اعتبار ویژهای به آزمایشگاههای پژوهشی تخصیص داده شود و نوسازی آنها در برنامههای کلان دانشگاه لحاظ شود. وی پیشنهاد داد؛ آزمایشگاههای مادر برای سایر حوزهها از جمله آزمایشگاههای استانداردسازی داده، آزمایشگاههای کیفیسازی و ارزیابی دادهها و در نهایت آزمایشگاههای ارزشگذاری داده در دانشگاه شهید باهنر کرمان راهاندازی شود و خاطرنشان کرد؛ مبنای تصمیمگیری در تمامی سامانههای هوش مصنوعی، داده است؛ لذا با توجه به پتانسیل و ظرفیتهای بینظیر استان کرمان در حوزه کشاورزی، صنایع و معادن و حتی پزشکی، لازم است دادههایی که در این حوزهها در اختیار داریم، استانداردسازی و تجمیع شوند تا پس از تحلیل، معیاری باشند برای توسعه محصولات در این حوزهها. از طرفی در عصر دیجیتال که اکثر خدمات در قالب محصولات، سامانهها نرمافزارها، وبسایتها و سکوها توسعه پیدا میکند، ایجاد آزمایشگاه امنیت سایبری نیز از اهمیت ویژهای برخوردار است.
مدیرکل اداره آمار، فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی وزارت علوم بیان داشت؛ در برنامه ملی هوش مصنوعی، قرار است دانشگاههای برتر در این حوزه رتبهبندی شوند. این رتبهبندی بر اساس آثار علمی اساتید و پژوهشگران، حجم پژوهشها و تعداد ثبت پتنتهای کاربردی در این حوزه و همچنین مشارکت دانشگاه در تدوین قوانین و استانداردهای هوش مصنوعی است؛ لذا دانشگاهها باید در جریان رشد سریع هوش مصنوعی از هماکنون نگاه ویژهای به این حوزه داشته باشند.
رئیس کمیسیون دائمی هیئتامنای دانشگاه با اشاره به سابقه دبیرخانه هیئتامنای دانشگاهها در وزارت عتف بهمنظور ثبت و گردآوری اطلاعات دانشگاهها بهصورت برخط، بیان داشت؛ آنچه که مورد تحول اساسی در دانشگاهها خواهد شد؛ اجراییسازی "سکوی امنا" است و در آینده نزدیک این سکو تنها مرجع و مبنای تصمیمگیریها خواهد بود. چراکه از این طریق فرم اطلاعات دانشگاه بهصورت خودکار از سامانههای دانشگاهی استخراج و رتبهبندی دانشگاهها بر این مبنی انجام خواهد شد.
در ادامه جلسه، اعضا با بررسی دستور کار، نظرات و دیدگاههای خود را مطرح نمودند.

نظر دهید