آغاز به کار همایش بینالمللی اربعین و فرهنگ مقاومت
آغاز به کار همایش بینالمللی اربعین و فرهنگ مقاومت

به گزارش روابطعمومی دانشگاه شهید باهنر کرمان، مراسم افتتاحیه این همایش روز سهشنبه ۲۳ بهمنماه ۱۴۰۳ با حضور میهمانان ملی و بینالمللی ازجمله رئیس سازمان حج و زیارت، نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، معاون استاندار، خانواده سردار شهید حاجقاسم سلیمانی و جمعی از اساتید و پژوهشگران در محل تالار وحدت دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد.
در این مراسم دکتر حسین اکبریفرد رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان و دبیر علمی همایش ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این رویداد علمی، حضور صاحبنظران و اندیشمندان در این همایش را فرصتی برای تبیین ابعاد علمی و پژوهشی اربعین و فرهنگ مقاومت در سطح بینالملل دانست.
وی با اشاره به روایتی به نقل از امام حسن عسکری (علیهالسلام) که نشانههای انسان مؤمن را انجام پنج عمل ذکر میکنند؛ به دومین آن - زیارت اربعین - اشاره کرد و بیان داشت؛ اکنون پس از گذشت ۱۴۰۰ سال از واقعه سال ۶۱ هجری قمری، اربعین حسینی، بهعنوان یکی از بزرگترین اجتماعات مذهبی جهان، نمادی از فرهنگ مقاومت و ایستادگی در برابر ظلم است.
دکتر اکبری فرد خاطر نشان کرد؛ نهضت امام حسین (ع) از ابتدا الهامبخش حرکتهای آزادیخواهانه و مقاومت در برابر ظلم بوده است و راهپیمایی اربعین استمرار این فرهنگ در دوران معاصر محسوب میشود که نقش بسزایی در انسجام ملتهای اسلامی ایفا میکند. این مراسم فراتر از یک مناسبت مذهبی است و به حرکتی فراملی تبدیل شده که نشاندهنده اراده ملتهای آزاده در برابر سیاستهای استعماری و استکباری است و در این میان، نقش شخصیتهایی همچون شهید سپهبد حاجقاسم سلیمانی در تداوم این فرهنگ و تقویت جبهه مقاومت اسلامی انکارناپذیر است. سید الشهدای مقاومت همواره تأکید داشت؛ راهپیمایی اربعین، نماد قدرت نرم امت اسلامی است که میتواند دشمنان اسلام را به وحشت بیندازد.
دبیر علمی همایش با ارائه گزارشی از آمار مقالات رسیده به دبیرخانه و انجام مراحل داوری، بیان داشت: در فرصت اعلام شده، بیش از ۱۳۶ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال گردید که طی دو مرحله داوری بر اساس استاندارد مقالات مورد پذیرش پایگاه اسنادی علوم جهان اسلام، ۹۰ مقاله پذیرفته شدند که از این تعداد ۱۴ مقاله بهصورت سخنرانی و مابقی در قالب پوستر ارائه میشوند.
دکتر اکبری فرد برگزاری این همایش بهمنظور تجزیهوتحلیل رویداد اربعین با نگاه دقیق علمی و بهرهمندی از ظرفیتهای پژوهشی در گفتمانسازی و ترویج این فرهنگ را بسیار مؤثر دانست و در پایان از حامیان، عوامل برگزاری و میهمانان شرکت کنند در این همایش قدردانی نمود.
حجتالاسلاموالمسلمین دکتر علی عارفی عضو هیئتعلمی دانشگاه شهید باهنر کرمان و مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی کرمان بهعنوان رئیس همایش، ضمن گرامی داشت یاد و خاطره سردار حاجقاسم سلیمانی، سید حسن نصرالله، ابومهدی مهندس و دیگر شهدای جبهه مقاومت با بیان مفهوم اربعین و اشاره به تقدس عدد ۴۰ در فرهنگ دینی از جمله عبادتهای چهلروزه انبیا علیهمالسلام بیان داشت؛ اربعین و مقاومت، والد و مولود یکدیگرند. بهنحویکه فرهنگ اربعین منجر به افزایش روحیه پایداری و مقاومت میشود و از سوی دیگر فرهنگ مقاومت، نهضت امام حسین (ع) و جریان اربعین را تداوم میبخشد.
حجتالاسلام عارفی، اربعین را همایشی بزرگ و نماد قدرت آزادیخواهان در مقابل مستکبران دانست و گفت: در جهان امروز مفهوم مقاومت در حقیقت به یک نماد و نشان پرافتخار برای امت اسلامی مبدل شده است و برای همه انسانهای آزاده در سرتاسر جهان شناخته شده است.
در این مراسم حجتالاسلاموالمسلمین سید عبدالفتاح نواب، نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی نیز طی سخنانی بیان داشت: در دین مبین اسلام مقاومت و پایداری در برابر ستمگران همواره مورد تأکید بوده و باعث عزتمندی میشود.
حجتالاسلاموالمسلمین نواب با ذکر احادیث و روایاتی از پیامبر اکرم و اهلبیت علیهمالسلام دررابطهبا صبر و پایداری به فلاح و رستگاری بهعنوان پاداش مقاومت اشاره کرده و یادآور شد؛ مقاومت میتواند هر دشمنی را بهزانو در آورد و مجبور به عقبنشینی کند و در نهایت عزتمندی را به دنبال خواهد داشت.
نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت بیان کرد: عامل ماندگاری عاشورا و قیام حضرت اباعبدالله الحسین (ع) مقاومت و پایداری است. وی یکی از زمینههای اصلی تابآوری و مقاومت را انگیزههای دینی دانست و ضمن یادآوری صبر و استقامت امام حسین ع و حضرت زینب (س) در وقایع و مصیبتهای عاشورا، با ارائه تحلیلی از شرایط کنونی جهان تأکید کرد: همواره هزینه مقاومت از هزینههای سازش در برابر مستکبرین کمتر است و بر همین اساس، ملتهای فلسطین و لبنان در همه این مصیبتها با الگوبرداری از نهضت حسینی در برابر جنایات رژیم صهیونیستی پایداری و مقاومت میکنند.
دکتر محمد حسینی عضو هیئتعلمی دانشگاه تهران نیز با اشاره به اینکه از ابتدای خلقت انسان دو جبهه حق و باطل حضور داشتهاند، خاطرنشان کرد: همواره انسانهای آزاده و حقیقتجو با سختیها و دشواریهای متعددی روبرو میشوند و تنها راه پیروزی و موفقیتشان صبر و پایداری در سختیها بوده است.
دکتر حسینی افزود؛ علیرغم اینکه حادثه عاشورا در یک روز به وقوع پیوست؛ اما برای همیشه بهعنوان یک واقعه اثرگذار در تابلویی درخشان فراروی همه نسلهای بعد بوده و تا زمان ظهور امام عصر عج نیز ماندگار خواهد بود و این وظیفه همه ما است که در ادامه راه حضرت زینب (س) و امام سجاد (ع) فرهنگ مقاومت و اربعین را به نسلهای بعد منتقل کنیم .
لازم به ذکر است این همایش دوروزه پس از ارائه مقالات و سخنرانیهای علمی در دانشگاه شهید باهنر کرمان، طی مراسم اختتامیه روز چهارشنبه ۲۴ بهمنماه در دانشگاه شهید حاجقاسم سلیمانی (دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان) به پایان خواهد رسید.

نظر دهید