Applications of Artificial Intelligence Techniques in the Petroleum Industry

کتاب
Applications of Artificial Intelligence Techniques in the Petroleum Industry
در انتشارات
Gulf Professional Publishing (Elsevier)
به چاپ رسیده است. این کتاب به قیمت 320 دلار در تعداد زیادی از کتابفروشی‌های الکترونیکی دنیا به فروش می رسد. با توجه به افزایش روزافزون مدل‌های هوشمند در مهندسی نفت و نبود کتابی در این زمینه در زمینه مهندسی نفت، نویسندگان این کتاب تصمیم به نوشتن آن گرفتند که به مدت 2 سال به طول انجامید. کتاب در معتبرین انتشارات کتاب دنیا (الزویر) در رشته مهندسی نفت به چاپ رسید. این کتاب اولین و تنها کتاب در زمینه مهندسی نفت است که استادان نفت دانشگاه های ایران موفق به چاپ در انتشارات الزویر شده اند.
این کتاب در 7 فصل تدوین شده است. فصل اول به بحث های پیش پردازش داده ها و آنالیز های آماری و گرافیکی می‌پردازد. فصل دوم مدل های هوشمندی که در مهندسی نفت مورد استفاده قرار گرفته اند معرفی می شوند. در فصل سوم الگوریتم های بهینه سازی و آموزش مدل های هوشمند با جزئیات شرح داده می شوند. فصل های سوم تا ششم کاربرد مدل های هوشمند در مباحث مختلف مهندسی نفت شامل مخزن، بهره برداری، حفاری و اڪتشاف ارائه می شود. در فصل هفتم نیز مزایا و معایب مدل های هوشمند در مقایسه با مدل های تئوری مورد ارزیابی قرار می گیرد.
این کتاب برای دانشجویان مقاطع تحصیلات تڪمیلی و مهندسین نفت بسیار پرڪاربرد است.

نویسندگان کتاب:
عبدالحسین همتی سراپرده
دڪکتر عبدالحسین همتی سراپرده هم اکنون هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان است. وی همچنین در دانشگاه جیلین چین به عنوان استاد وابسته و در دانشگاه‌ دای تان ویتنام به عنوان پژوهشگر میهمان مشغول فعالیت است. او پیش از این نیز در دانشگاه کلگری کانادا به عنوان پژوهشگر میهمان حضور داشته است. دکتر همتی مقاطع کارشناسی و دکتری خود را در رشته مهندسی نفت در دانشگاه امیرکبیر سپری نمود. ایشان همچنین درجه کارشناسی ارشد خود را از دانشگاه صنعتی شریف دریافت کرده است. وی در پنج ژورنال معتبر بین المللی به عنوان داور ممتاز انتخاب شده است. دکتر همتی بیش از 95 مقاله ژورنال، چندین مقاله کنفرانسی و یک اختراع به ثبت رسانده است.

آیدین لارستانی
آیدین لارستانی هم اکنون دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه شهید باهنر کرمان در رشته مهندسی نفت و عضو کمیته جوانان صنعت نفت ایران است. وی به عنوان دانشجوی رتبه اول دوره ڪارشناسی ارشد و کارشناسی انتخاب شده است. او از سال ۱۳۹۴ الی ۱۳۹۷ دبیر انجمن علمی مهندسی نفت بوده است.
مناد نعیت عمار
دکتر مناد نعیت عمار مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری خود را در دانشگاه محمد بخارا بومردس الجزایر در رشته مهندسی نفت سپری کرد. وی هم اکنون به عنوان استادیار دانشگاه محمد بخارا بومردس فعالیت می‌کند.
ساسان حاجی‌رضایی
ساسان حاجی‌رضایی در حال حاضر دانشجوی مقطع دکتری دانشگاه پرینستون آمریکا در رشته مهندسی عمران و محیط زیست است. وی مقطع کارشناسی ارشد خود را در رشته مهندسی نفت در دانشگاه اوکلاهما آمریکا سپری کرد و درجه کارشناسی خود را در همین رشته از دانشگاه صنعتی شریف دریافت کرد. وی مقالات ژورنال زیادی منتشر کرده است و همچنین عضو انجمن مهندسان نفت و اتحادیه ژئوفیزیڪ آمریکاست.