معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه از افزایش رشد صنعتی، اجتماعی و طرح‌های فن‌آورانه هیأت علمی در سال‌های گذشته خبر داد

دکتر حسین نظام آبادی‌پور، در همایش "کسب و کار در دنیای دیجیتال" از آمارخوب مقالات دانشگاه در سایت‌های معتبرخبرداد و گفت: مقالات و تحقیقات ما با استاندارد دنیا سازگار است و قرار دادهای صنعتی، افزایش رشد صنعتی، اجتماعی و طرح‌های فن‌آورانه هیأت علمی در سال‌های گذشته را نشان می‌دهد.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید باهنر کرمان، دکترحسین نظام آبادی پور، روز دوشنبه 20 اسفند ماه 97 خاطر نشان کرد: استان کرمان 125 موسسه آموزش عالی دارد و فارغ‌التحصیلان این موسسات نیاز به اشتغال دارند.

وی افزود: با توجه به اینکه کرمان یک استان کشاورزی و معدنی است و هنوز صنعتی نشده است  تا بتوانیم از طریق صنعت به اشتغال فارغ‌التحصیلان رسیدگی کنیم، اما با استفاده از روش‌های نوین آموزشی می‌توانیم به اشتغال زایی استان کرمان کمک کنیم.

دکترنظام آبادی پور در ادامه گفت: فارغ التحصیلان دانشگاه باید وارد جامعه و صنعت شوند و زندگی خود را اداره کند، زیرا وضعیت اشتغال خوب نیست. قبلا توسعه مبتنی بر تولید بود و سرمایه، نیروی کار و واحدهای تولید صنعتی مشخصه‌های آن بودند اما در حال حاضردنیا رفته به سمت توسعه مبتنی بر دانایی که درآن محورها مشخصه‌ها نوآوری، نیروی انسانی کارآفرین و واحدهای تحقیق و توسعه است، یعنی مدل اقتصادی در حال تغییر است و ما هم برای رشد، باید از آن الگو بگیریم.

وی خاطر نشان کرد: بین فن آوری و بازار یک گپ بزرگ وجود دارد که به آن اصطلاحا دره مرگ می‌گویند، آنهایی که در کسب و کارهای جدید و استارتاپی‌اند با این واژه آشناهستند. در ایجا دولت باید مداخله کند یا اینکه بخش‌های خصوصی مثل شتاب دهنده‌ها و فرشتگان کسب و کار و مراکز رشد اگر حمایت نشوند، عملا85% فن آوری‌ها به بازار منتقل نخواهد شد.

دکتر نظام آبادی پور گفت:فن‌آوری بعد از تولید باید تبدیل به محصول شود و بعد به بازار برود که در اینجا بسیاری از فن آوری‌ها تبدیل به محصول نمی‌شوند یا این که به بازار نمی‌روند. ما در دانشگاه شهیدباهنر، برای رسالت اجتماعی خود در این مورد کارهایی انجام داده‌ایم. مجموع کارهایی که برای بالا بردن ضریب شغلی فارغ‌التحصیلانمان انجام داده‌ایم به شرح زیر است:

-با کمک پارک علم و فن آوری مرکز رشد مشترک را سر پا کردیم و در چند روز آینده مرکز افتتاح می‌شود، استادان و دانشجویان می‌توانند ایده‌های خود را درمرکز رشد مطرح کنند.

-خرید سهام از صندوق پژوهش و فن آوری استان برای حمایت از شرکت‌های دانشجویی نوپا.

-تربیت مدرس کارآفرینی.

-پایش اشتغال که رشته های ضعیف را تقویت کنیم.

-گرفتن نشر برخط.

-عقد قرارداد با شرکت ایرانسل به منظور حمایت از کسب و کارها دیجیتال در استان

-بازار فروش مطمئن.

-راه اندازی آزمایشگاه تولید محتوای الکترونیک در دانشگاه.

مهندس الهامی مدیرکل ارتباطات و فن آوری اطلاعات استان کرمان در همایش کسب و کار در دنیای دیجیتال مطرح کرد: اقتصاد چیزی جز کسب و کارهایی که حول محور ارتباطات شکل می‌گیرد نیست.

مدیرکل ارتباطات و فن آوری اطلاعات استان کرمان افزود: در دستگاه اجرایی کارهای زیادی هنوز به صورت سنتی انجام می‌شود، که باید به روز و دیجیتال گردد و این نیاز به یک همکاری ملی دارد.

وی از آماده شدن آیین‌نامه صادرات نرم افزار قانونمند و نظام‌مند،حمایت از شتاب دهنده‌های استانی، آیین نامه صندوق جسورانه و طرح معافین، خبر داد.

مدیرکل ارتباطات و فن آوری اطلاعات استان کرمان گفت: برای اولین بار در دانشگاه‌های ایران، آزمایشگاه تولید محتوای الکترونیکی(آتما) با استفاده از روش‌های نوین آموزشی در عصر دیجیتال، در دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد.

وی تصریح کرد: اهداف آتما، گسترش مرزهای دانش و فن آوری در حوزه مختوای الکترونیکی، ایجاد بستری مناسب برای مهارت آموزی و اشتغال دانشجویان در ارتباط با محتوای الکترونیکی، توانمندسازی مدرسان دانشگاه برای تولید محتوای الکترونیکی، تولید انواع محتواهای الکترونیکی مورد نیاز دانشگاه، صنعت و جامعه،فراهم ساختن بستر مناسب برای فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی در حوزه محتوای الکترونیکی است.

در ادامه مهندس ضیائی موید مدیر توسعه کسب و کار شرکت ایرانسل در رابطه با اهمیت و کاربرد فضای دیجیتال در توسعه کسب و کار و آموزش و گستردگی ارتباطات، مطالبی ارائه کرد.

سپس متخصص توسعه کسب و کار در ایرانسل مهندس محمدیان به بررسی نمونه‌های موفق استارتاپی در دنیای دیجیتال پرداخت.

این همایش و کارگاه آموزشی یک با محورهای بررسی و آشنایی با اکوسیستم دیجیتال و مدل‌های موفق بازار دیجیتال با همکاری اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان کرمان، دانشگاه شهید باهنر کرمان و شرکت خدمات ارتباطی ایرانسل در تالار وحدت دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد و در پایان مراسم، مسئولان به سوالات حضار پاسخ دادند.

کدخبر:1370073

خبرنگار:راضیه عابدی