درخشش دانشگاه شهید باهنر کرمان در رده بندی تایمز2020 در دو حوزه علمی علوم فیزیکی و علوم زیستی

تازه ترین نظام رتبه‌بندی بین المللی تایمز نشان می‌دهد که دانشگاه شهید باهنر کرمان در شاخه علمی، علوم فیزیکی و علوم زیستی در جمع برترین‌های جهان قرار دارد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید باهنر کرمان، نظام بین المللی رتبه بندی تایمز (timeshighereducation) رتبه بندی شاخه علمی، علوم فیزیکی و علوم زیستی را برای سال ۲۰۲۰ منتشر کرده است.
تایمز در این بررسی ۸۲۱ دانشگاه برتر در علوم زیستی، یک هزار و ۵۴ دانشگاه برتر در علوم فیزیکی را رتبه بندی کرده است.
نظام رتبه بندی تایمز در این رتبه بندی هم از شاخص های کلی استفاده می کند اما در برای هر یک شاخه های علمی شاخص های اختصاصی نیز به کار می گیرد.
در حوزه علوم زیستی ۱۳ شاخص عملکردی از جمله علوم زیستی، علوم دامپزشکی، کشاورزی و جنگلداری و علوم ورزشی مورد ارزیابی قرار گرفته اند.
این رده‌بندی شامل ۸۲۱ دانشگاه است که نسبت به تعداد ۷۵۱ دانشگاه سال گذشته‌، افزایش داشته است.
دانشگاه کمبریج برای اولین بار توانسته رتبه اول را کسب کند و دانشگاه هاروارد را به رتبه دوم برساند. سایر رتبه ها تغییری نداشته اند. دانشگاه آکسفورد سوم، موسسه فناوری ماساچوست MIT در رتبه چهارم و دانشگاه استنفورد در رتبه پنجم قرار دارند.
با وجود سقوط از رتبه ۱۰ به ۱۵ اما دانشگاه شینهوا (Tsinghua) چین همچنان بهترین نهاد آسیایی این رتبه بندی به شمار می‌رود. ۱۴ دانشگاه آسیایی علی‌رغم رقابت سخت توانسته‌اند پیشرفت کنند.
تعداد کمی از موسسات در رده‌بندی امسال دستاوردهای قابل‌توجهی کسب کرده اند که از آن جمله رشد رتبه دانشگاه موناش استرالیا و ورود دانشگاه بن آلمان برای اولین بار است.
۱۰ دانشگاه برتر دنیا در رده بندی تایمز ۲۰۲۰ حوزه علوم زیستی
دانشگاه کمبریج از انگلستان، دانشگاه هاروارد از آمریکا، دانشگاه آکسفورد از انگلستان، موسسه فناوری ماساچوست MIT از آمریکا، دانشگاه استانفورد از آمریکا، موسسه فناوری کالیفرنیا از آمریکا، دانشگاه جان هاپکینز از آمریکا، دانشگاه پرینستون از آمریکا، دانشگاه ییل از آمریکا، دانشگاه UCL از انگلستان.
۱۴ دانشگاه برتر ایران در رده بندی تایمز ۲۰۲۰ حوزه علوم زیستی

در حوزه علوم فیزیکی ۱۳ شاخص عملکردی از جمله شیمی، فیزیک و نجوم، علوم زمین و دریا، ریاضیات و آمار ، زمین شناسی و نجوم مورد ارزیابی قرار گرفته اند.
این رتبه بندی شامل یک هزار و ۵۴ دانشگاه است. سال گذشته تعداد ۹۶۳ دانشگاه مورد ارزیابی قرار گرفته بودند.
در رتبه بندی سال ۲۰۲۰ علوم فیزیکی دانشگاه پرینستون برای سومین سال متوالی در رده اول قرار دارد و انستیتوی فناوری کالیفرنیا به مقام دوم صعود کرده است و دانشگاه شیکاگو تنها ورودی جدید در بین ۱۰ دانشگاه برتر است.
دانشگاه پکن چین بالاترین رتبه در میان دانشگاه های آسیایی را دارد. دانشگاه هایی از جمله اکول پلی تکنیک فرانسه، دانشگاه توکیو ژاپن و دانشگاه Scuola Normale Superiore di Pisa ایتالیا در رتبه بندی پیشرفت چشمگیری داشته اند.
۱۰ دانشگاه برتر دنیا در رده بندی تایمز ۲۰۲۰ حوزه علوم فیزیکی
دانشگاه پرینستون از آمریکا، موسسه فناوری کالیفرنیا از آمریکا، دانشگاه کمبریج از انگلستان، دانشگاه استانفورد از آمریکا، دانشگاه هاروارد از آمریکا، موسسه فناوری ماساچوست MIT از آمریکا، دانشگاه آکسفورد از انگلستان، موسسه فناوری زوریخ سوئیس، دانشگاه کالیفرنیا برکلی از آمریکا، دانشگاه شیکاگو از آمریکا
۳۱ دانشگاه برتر ایران در رده بندی تایمز ۲۰۲۰ حوزه علوم فیزیکی